Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Wasteland 2

Inxile truer indieutvikler til navnbytte

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kan være vanskelig nok å finne et navn som passer til spillet du lager, og det blir ikke noe enklere når spillstudioer med penger i ryggen kan varemerkeregistrere helt vanlig ord. Rock, Paper, Shotgun rapporterer om et nytt tilfelle av varemerketrøbbel, og denne gangen er det utvikler Inxile Entertainment som med støtte fra Deep Silver har knust enmannsstudioet Dan Games. Sistnevnte har laget et spill han kalte Alien Wasteland, men siden Inxile eier varemerket Wasteland og valgte å true med søksmål har Dan Games valgt å endre navnet. Spillet heter nå Action Alien i stedet, selv om vi håper at han endrer det til noe litt mer fengende når han får summet seg.

Undertegnede synes denne praksisen er helt feil. Ordet "wasteland" burde ikke kunne varemerkeregistreres slik at ingen andre kan bruke det i det hele tatt. Jeg kunne til nød hatt forståelse for at Wasteland: Alien ville blitt for nært. I fremtiden kan vi sannsynligvis se frem til registrering av ord som "alien", "space", "warfare", "far", "sky" og så videre.

På den annen side kunne Inxile brukt litt skjønn før de gjorde seg selv til et usympatisk spillselskap.

Wasteland 2
Wasteland 2
Wasteland 2
Action Alien, tidligere kjent som Alien Wasteland

Relaterte tekster

0
Wasteland 2: Director's CutScore

Wasteland 2: Director's Cut

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Wasteland var inspirasjonskilden for mange av dagens rollespill. Er oppfølgeren like inspirerende, eller har klonene overtatt tronen?

0
Inxile truer indieutvikler til navnbytte

Inxile truer indieutvikler til navnbytte

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det kan være vanskelig nok å finne et navn som passer til spillet du lager, og det blir ikke noe enklere når spillstudioer med penger i ryggen kan varemerkeregistrere...

0
Wasteland 2 til PS4 og Xbox One får dato

Wasteland 2 til PS4 og Xbox One får dato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Strategirollespillet Wasteland 2 er allerede tilgjengelig på PC-plattformen, men vi vet at det også er på vei til Playstation 4 og Xbox One. I dag fikk vi endelig en dato...Loading next content