Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

JBL Quantum TWS

JBL er så nære å få til et fantastisk produkt, men det blir med bare nesten. Les hva Daniel synes om JBL Quantum TWS.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen hemmelighet at jeg liker JBL sine produkter. De leverer alltid godt på lyd, og har også hatt mange gode funksjoner å vise frem. Det gjelder egentlig JBL Quantum TWS også, men øreproppene mangler noe vesentlig for å være optimale til sitt formål som er spilling. Det finnes ikke mange trådløse ørepropper som er designet for spilling, men JBL har kommet med et godt forsøk denne gangen, og det er lite å utsette på nyutgivelsen, men dessverre er manglene såpass viktige at det koster dem dyrt på tross av at prisen på selve proppene ikke er avskrekkende.

JBL Quantum TWS

Utseendemessig er JBL Quantum TWS helt gjennomsnittlig. Helsorte propper med sort USB-mottaker og sort etui. Ettersom etuiet har plass til USB-mottakeren også er det noe større enn mange andre konkurrenter, men det er det verdt for å kunne ha det med seg sammen med proppene. Selve proppen er også noe lenger enn du finner på andre, men med all den teknologien som skal inn i disse små er det fullt forståelig. Som hos så mange andre følger det med tre forskjellige størrelser på silikontuppene, og i de aller fleste tilfeller er dette tilstrekkelig for å finne riktig tilpasningsform. Dessverre er ikke det tilfellet for undertegnede.

Øreproppene fungerer fint i kortere perioder, men etter hvert må jeg konstant trykke etter for å sørge for at de sitter skikkelig på plass i øret, og med disse er det ekstra viktig at du har de riktig plassert for å få den optimale lyden under spilling. Her savner jeg virkelig de små finnene JBL har på sine Reflect Flow Pro-ørepropper som gjør at proppene sitter ordentlig på plass til enhver tid.

Dette er en annonse:
JBL Quantum TWS

Du kan bruke både programvaren på datamaskinen (JBL QuantumEngine) og appen på smarttelefonen til å gjøre justeringer på øreproppene. Dessverre er det ikke de samme innstillingene på de to slik at du må gjøre de innstillingene du ønsker for så å koble over til den andre enheten, og gjøre innstillingene der. Heldigvis er ikke dette noe du må gjøre veldig ofte, og etter første oppsett slipper du å tenke så mye på det.

Lydmessig leverer disse små rakkerne i en helt egen klasse når det kommer til spilling. Lyden som kommer ut er faktisk så god at jeg foretrekker de over flere av mine 'fullverdige' hodetelefoner som også er designet for spilling. Til og med vennene mine setter pris på det ettersom jeg hører hvor motstander i Gulag er om jeg ser på dem. Det høres kanskje overdrevet ut, men dette er tett på den beste lydopplevelsen jeg har hatt i spillsammenheng. Også mikrofonen er av godkjent kvalitet selv om den ikke er helt i toppklassen. Både i Discord og chat inne i spillet fungerer mikrofonen godt, og det uten å gjøre noen som helst justeringer. Jeg ville nok ikke tatt opp en podcast-episode med disse, men det er heller ikke bruksområdet.

JBL Quantum TWS
Dette er en annonse:

Tilkobling til PC og telefon samtidig er heller ikke noe problem ettersom du på PC kan bruke USB-mottakeren og på telefonen bruke Bluetooth-tilkoblingen - ja eller vise versa om ønskelig, men det er jo ofte fra PC man trenger mest presisjon. Med det sagt så fungerer øreproppene fint til spilling på mobil, og også på Nintendo Switch. Bruksområdene er mange, og tilkoblingen er smertefri på alle måter. I alle fall så lenge det varer.

Den største svakheten med JBL Quantum TWS er nemlig batteritiden. Det sies at de skal vare opptil 8 timer i seg selv (4 timer med ANC), og to oppladinger i etuiet, men på det meste har jeg klart å tyne litt over tre timer ut av de med ANC på, og det er rett og slett ikke nok til en spillkveld for meg som gjerne går over langt mer enn tre timer. Utfordringen med ørepropper er at jeg da ikke kan lade samtidig som jeg bruker de, og det gjør at jeg må begynne å finne frem et annet headset så fort strømmen er tom på disse. Det gjør de ekstremt upraktiske dessverre.

JBL Quantum TWS

Totalt sett er dette nesten et mesterverk av noen ørepropper for gamere. Lyden er det ingenting å utsette på, mikrofonen er god og mulighetene for tilkobling er mange. For min del blir de dessverre ubrukelige med såpass lav batterikapasitet, pluss at silikontuppene ikke passer mine ører. Jeg skulle så veldig gjerne sett bedring på disse to områdene, for da hadde dette vært mitt valg automatisk til spill. Har du kortere spillsekvenser, og kanskje litt andre øreganger enn meg, ville jeg løpt og kjøpt disse proppene. Du får dem til den nette sum av 1500 kroner.

Spesifikasjoner:
Høyttaler: 10mm
Høyttalersensitivitet på 1kHz/1mW (dB): 106
Dynamisk frekvensrespons (Hz): 20 Hz - 20 kHz
Impedance (ohms): 16
Aktiv frekvensrespons: 20 Hz - 20 kHz
Dimensjoner:
Ladeetui: 42.4 gram
Ørepropp: 11 gram

Tilkoblinger:
Bluetoothprofiler: A2DP V1.3, AVRCP V1.6, HFP V1.8
Bluetoothfrekvens: 2.4 GHz - 2.4835 GHz
Bluetoothversjon: 5.2

Batteri:
Ladetid: 2 timer
Makstid ved musikk og ANC av i timer: 8
Makstid ved musikk og ANC på i timer: 5
Maks taletid i timer: 4

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fantastisk spillyd. God mikrofon. Passe størrelse.
-
Altfor lav batteritid til å være dedikert til spilling, og dette trekker massivt ned. Silikonendene passer ikke alle ører.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
JBL Quantum TWS

JBL Quantum TWS

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

JBL er så nære å få til et fantastisk produkt, men det blir med bare nesten. Les hva Daniel synes om JBL Quantum TWS.Loading next content