Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Jetpack Joyride

Jetpack Joyride

Fargerikt og actionpakket plattformspill. Vi har snørt på oss jetpacken i Jetpack Joyride...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hva gjør man når man har en svinelekker skjerm, god grafikkprosessor og masse krefter under aluminiumspanseret, men ingen knapper? Er det da mulig å levere et godt plattformspill? Løsningen er enkel: man gjenoppfinner sjangeren, og tilpasser seg til det nye formatet.

Flere forskjellige utviklere har løst oppgaven godt. Adult Swin leverte en robot-enhjørning, som skulle hoppe og springe gjennom regnbuefargede brett med toner fra Erasure. Miniclip leverte et actioneventyr med en fyr som kunne endre tyngdekraften, og nå kommer Halfbrick med en historie om en uinvitert gjest i et laboratorium. Men det er ikke hvilken som helst gjest - denne krabaten har nemlig en jetpack på ryggen.

Jetpack Joyride

Jetpack Joyride tilhører endless runner-sjangeren. Brettene har ingen ende, så ditt mål er å komme så langt som mulig og dermed nå topplasseringen på topplistene. Det har et nokså tradisjonelt oppsett, som ligner mye på det vi så i de klassiske Super Mario-brettene. Her scroller skjermen automatisk fremover, mens man jobber hardt for å nå slutten av det. Slik fungerer også Jetpack Joyride, sett bort fra mangelen på styrekrysset. Man hopper ved å trykke på en knapp, og i dette tilfellet trenger man ikke å bekymre seg om noe mer enn det.

Dette er en annonse:

Det er selvfølgelig mye å følge med på her, da løpske missiler, strømledninger, roterende tazere, laserstråler og et utømmelig behov for å få en ny toppscore tar mye plass. I tillegg kan man samle opp mynter, ta high-fives, samle polletter og utføre diverse gale innfall ut av det blå.

Jetpack Joyride

Helten i dette eventyret heter Barry Steakfries. Den lite suksessfulle selgeren støter på laboratoriet (det store neonskiltet med "Secret Laboratory" på vitner om at det muligens er av den hemmelige sorten). Ved synet av den fantastiske jetpacken bestemmer Barry seg for å bruke den til å redde katter, dra til solfylte strender og i det hele tatt gjøre livet litt bedre.

Harry forsøker dog å forhindre planene til de onde vitenskapsmennene, og bryter seg inn i laboratoriet for å stjele deres siste oppfinnelse. Og ferden er fornøyelig. Halfbrick er godt kjent med sjangeren, og det merkes. Myntene kan brukes til å kjøpe nytt tøy eller andre jetpack-varianter, som bidrar til å øke gjenspillingsverdien.

Dette er en annonse:
Jetpack Joyride

Du har bare ett liv, og når du dør kommer nok en spillmekanikk til syne. For blant myntene skjules en spesiell type, som du kan bruke i en enarmet banditt når du er ferdig. Her kan du vinne større og mindre bomber, som skubber deg et par hundre meter lenger. Med det kan du vinne en gjenoppliving, og dermed en sjanse til å øke poengsummen.

I brettene er det noen helt spesielle kasser som gir deg adgang til spesielle bonusfartøyer. Blant kjøretøyene er en motorsykkel, en ED-209-inspirert mech, flyende fugler (med en Achievement som heter Angry Wings), en vanvittig teleporter og en tyngdekraftsopphever. Alle styres med én knapp.

Achievementene skal sørge for at man vender tilbake til det vanedannende bretteventyret. Du får konstant nye oppgaver, som resulterer i mer XP og penger å handle for. Du kan også velge å kjøpe virtuelle penger for ordentlige penger, men systemet er så snedig at du ikke kan misbruke det for å få groteske poengsummer.

Kombiner alle disse mekanikkene med utrolig skarp grafikk, gjennomtenkt gameplay, spreke plattformmekanikker og en morsom melodi, så har du en suksessformel.

Endless Runners er av natur nokså enkel spill, og plattformentusiaster vil kanskje fnyse av tanken på Barrys eventyr. Men det er deres tap. Det har aldri vært morsommere å stjele en jetpack.

Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
Jetpack Joyride
HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fargerikt, melodiøst, masse kjærlighet og overskudd, finpolert
-
En anelse ensformig, kun kosmetiske oppgraderinger
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Jetpack JoyrideScore

Jetpack Joyride

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West - GR DK

Fargerikt og actionpakket plattformspill. Vi har snørt på oss jetpacken i Jetpack Joyride...Loading next content