Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Juiced

Juiced

Endelig kommer den fulle og ferdige versjonen av Juiced, og dette burde få konkurrentene til å sette lystgassen i halsen!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er godt over et halvt år siden undertegnede første gang fikk hendene sine på Juiced. På den tiden var dette en spennende ny tittel fra Acclaim som skulle konkurrere med spill som NFSU2 og Burnout 3 om kundene i julehandelen. Men som de fleste har fått med seg, gikk Acclaim dessverre konkurs og Juiced måtte utsettes til man fant en ny utgiver. Nå ser det endelig ut til at alle bitene har falt på plass, og THQ er navnet på den nye utgiveren. I høst var dette en fryktelig spennende tittel med potensial til å slå an hos enhver racingfan, men mye har skjedd siden den gang og vi som elsker bilsjangeren har blitt langt mer blaserte. Så om Juiced skal klare å framprovosere gåsehud på noen av oss i dag, gjenstår å se. Gamereactor har kjørt, mekka, driftet og cruiset til krampa tok oss, og her er dommen:

HQ

I Juiced er det ikke bare å kjøre fort som skiller konge fra sinke. Du må kunne kjøre fort samtidig som du kjører kontrollert. Du må kunne kjøre modig, men uten å havne oppi farlige situasjoner. Du må enkelt og greit kunne kjøre drit bra, og klarer du det er du kongen. For det er ikke bare å vinne race som er det viktige, du må også vinne respekt. Respekt kan du vinne på mange måter - blant annet ved å inngå modige veddemål, kjøre feilfritt eller rett og slett ved å vinne race. Og respekt må du ha skal du komme noen vei. Uten respekt er du ikke engang verdig å kjøre søppelbilen i San Ricardo. Uten respekt kan du i beste fall sykle.

Når du får respekt vil flere kjøre mot deg og unge, lovende sjåfører vil kjøre for laget ditt. Ja, du hørte riktig. Laget ditt. Etter hvert kan du skaffe deg ditt eget racinglag og du får muligheten til å delta i lagkonkurranser. I disse er det du selv som bestemmer hvordan laget skal kjøre. Du kan for eksempel bestemme at alle bilene fra ditt lag skal kjøre aggressivt, slik at de presser og hindrer motstandernes biler hele tiden, og det blir enklere for deg å vinne løpet. Et kjærkomment tiltak.

En annen sterk side ved Juiced er muligheten til å ødelegge bilene. Alle kollisjoner du havner oppi under et race skader bilen din, og dette kan faktisk gå ut over kjøreegenskapene etter hvert. Et dypt savnet element i mange bilspill, men ikke i Juiced. Et skikkelig pluss når det gjelder realismen. Men å kollidere innebærer også at du må fikse bilen din etter endt race og hvis du treffer en motstander mister du respekt, så det kan fort bli en dyr affære å være litt uerfaren i løypene. Måten utvikler har konstruert ødeleggelsene på er dog nærmest vidunderlig. Ting blir ikke bare ødelagt på papiret, du kan se dem ødelegges rett foran øynene dine. Neonlyset er kanskje et banalt, men likevel et godt eksempel. Etter noen heftige møter med autovern og murvegger begynner det å blinke. Hvis du fortsetter å kollidere med ting vil det til slutt bli fullstendig ødelagt og slutte å lyse. Men alt som ødelegges kan selvsagt fikses igjen, og du har faktisk muligheten til å skru og mekke på så å si alt mulig på bilen din. Stylingen i Juiced er så detaljert at andre bilspill nærmest blir et enkelt byggesett i sammenligning. Du kan forvandle en gammel Beetle om til et strømlinjeformet fartsvidunder som opp til dags dato kun har eksistert i de våte drømmene til Jan Erik Larssen. Ganske heftig!

Etter å ha kjørt nærmere 50 konkurranser og oppgradert kjerra mi for nærmere 150.000 dollar har jeg lykkes i å skrape sammen nok til en Mitsubishi Eclipse GR-X, en Skyline GT-R R34 og en übersterk Dodge Charger for å dra stripa. Charger`en brummer og knurrer og de 660 hestekreftene gjør at den spinner fra stillestående på alle de fire første gira, om jeg ikke er svært forsiktig med gassen. Motoren vil nesten bare sette fra seg chassiset på startstreken på grunn av alt dreiemomentet den genererer. Denne fantastiske simulering av nettopp dette finner man verken i GT 4, Project Gotham Racing 2 eller Forza Motorsport. Kjørningen står i sentrum og under det velpolerte panseret galopperer kraftfulle hester. Jeg er forelsket i et bilspill, igjen.

Dette er en annonse:

Grafisk har det ikke skjedd stort siden dette var et Acclaim-produkt. Men la det være sagt at Juiced har vært en vakker tittel helt fra begynnelsen, så vi må ikke bli for krevende her. Biler og baner står i sentrum, og som i alle andre spill i denne sjangeren er det hele upåklagelig rent visuelt sett. Ødeleggelsene er som nevnt også nydelig framført, og spillets historie er originalt og morsomt lagt frem.

Totalt sett er jeg ganske så fornøyd med Juiced. I høst var dette en stortittel, nå gjenstår det å se hvordan spillet vil gjøre det rent salgsmessig. Det er fryktelig synd at Acclaim gikk konkurs og at spillet ble utsatt, men sånn er den beinharde businessverdenen vi lever i. Uansett, Juiced er et morsomt bilspill som alle bilentusiaster bør teste ut. Jeg koste meg i alle fall skikkelig når jeg satt i godstolen og racet rundt i San Ricardos gater.

Juiced
Juiced
Dette er en annonse:
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
Juiced
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Særlig lagmoden er en genial nyhet denne sjangeren har ropt etter lenge
-
Når du får deg lagkammerater blir de bedre enn deg så å si med en gang
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Juiced (PC)Score

Juiced (PC)

ANMELDELSE. Skrevet av Bernt Erik Sandnes

Bernt har lagt jernet i gulvet, og kjørt det han er mann for - og han er mektig imponert over et godt gjennomført racingspill!

0
JuicedScore

Juiced

ANMELDELSE. Skrevet av Per Skøien

Endelig kommer den fulle og ferdige versjonen av Juiced, og dette burde få konkurrentene til å sette lystgassen i halsen!Loading next content