Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Batman 2: DC Super Heroes

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Klar for å utforske Gotham City sammen med Batman og undertegnede? Robin har slappet av sammen med Justice League og satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis du har prøvd ett Lego-spill har du prøvd alle. Lego Star Wars: The Complete Saga er et gøyalt spill, og det er også Lego Indiana Jones. Men de er også mer eller mindre identiske hvis du ser bort i fra typen legobrikker som er blitt brukt. I spillene går du fra punkt A til punkt B mens du banker opp diverse skurker og samler så mange legomynter at de snart renner ut av øra. Dette gjaldt også det første Lego Batman-spillet, men nå er oppfølgeren her, og Traveller's Tales har ikke ligget på latsiden. I alle fall ikke konstant...

La oss bare få det unna med én gang: det klassiske Lego-gameplayet du kjenner fra tidligere spill er nok en gang tilbake. Da spillet starter befinner vi oss i et teaterhus der prisen for årets mann skal kåres. Det står mellom Bruce Wayne og, utrolig nok, Lex Luthor (som også planlegger å prøve seg som president). Dessverre for Luthor er det selvfølgelig Wayne som vinner, men det tar ikke lange tiden før en viss klovn dukker opp på scenen for å lage bråk.

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Gotham City er helt åpen for deg, og har du lyst kan du ta med en venn på moroa.

Så blir man plassert på den ene enden av et langt brett, der målet kun er å komme seg igjennom med så mange mynter som mulig, og som vanlig er det ikke mulig å dø. Altså, jeg har likt Lego-spillene så langt, og Lego Harry Potter Years 1-4 hadde nok nye ideer til å virke friskt og spennende, men allerede fem minutter inn i Lego Batman 2: DC Super Heroes var jeg lei. Dette lover ikke godt...

Dette er en annonse:

Men så skjer det noe rart. Da jeg var ferdig med brettet fikk jeg se en liten filmsekvens, og snart befant jeg meg på toppen av et hustak med Robin ved min side, og kameraet plassert bak ryggen til Batman. Enda et brett, tenker jeg, men det stemte ikke. I Lego Batman 2: DC Super Heroes får du nemlig fri tilgang til hele Gotham City, og det er opp til deg om du vil ta en spasertur ned til stranda eller rappe naboens bil og kjøre til Wayne Enterprises. Batman og Robin har selvsagt også tilgang til en rekke kjøretøy, inkludert Batmobilen, Batboat og til og med Batplane (samt flere varianter av alle kjøretøy, som helikoptre, motorsykler også videre).

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Her står det tre superhelter framfor en brennende bygning. Superman kan slukke ilden bare ved å hoste, men det er viktigere å posere for kameraet.

Dette er et stort skritt for Lego-serien, og i mine øyne det største siden seriens første utgivelse. Her får vi en stor by å boltre oss på, og selv om spillverdenen ikke er like imponerende som Rockstars dynamiske Liberty City er det mer enn nok av oppgaver å sette tennene i. Her kan du løse gåter for så å samle mynter (selvfølgelig), gullbrikker, hemmelige spillbare figurer og sist men ikke minst bekjempe kriminalitet med både knyttnever og Batarang.

Stor, åpen verden, masse å gjøre, kule figurer med unike superkrefter? Dette høres ut som tidenes sandkassespill krydret med superhelter - så hvorfor er det ikke det?

Dette er en annonse:

Vel, som sagt er det typiske gameplayet vi er kjent med fra tidligere Lego-spill tilbake. Du har en rekke brett som skal fullføres, og du får tilgang til disse gjennom visse punkter spredd utover spillets åpne verden. Det betyr at oppdragene ikke lar deg utnytte Gotham Citys frihet i det hele tatt. Dette er skuffende, og med en så stor og relativt godt variert by er det masser av plass som har gått til spille til fordel for helt lineære brett.

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Hver enkelt superhelt har sine egne unike krefter. Superman kan for eksempel smelte gullobjekter med sitt lasersyn.

Det er flere andre skuffelser å finne i Lego Batman 2: DC Super Heroes. Spillet sliter for eksempel med tegnedistanse-problemer, der objekter og teksturer ikke alltid vises før du kommer nært nok. Jeg har også opplevd at figuren min ble sittende fast mellom ting og tang, og i løpet av min tid med spiller har det også krasjet tre-fire ganger. Det er ikke mange ganger du vil se en lasteskjerm, men når du først gjør det varer de alt for lenge.

Når du beveger deg i den åpne verden beveger figuren seg i en helt annen hastighet enn de lineære brettene, og det er nesten litt for kjapt. Dette er meget forvirrende, for når du begynner å løpe beveger du deg i sneglefart, og det finnes ingen myk overgang mellom gåing og sprinting. Det betyr at figuren din plutselig får superfart fem sekunder etter du har begynt å beveger deg, og det tok meg et par minutter å innse at det faktisk ikke var noe feil med kontrolleren min. Man blir fort vant til dette, men utvikleren kunne godt skrudd ned farten et par hakk.

Lego Batman 2: DC Super Heroes sliter også med til tider frustrerende bosskamper. Du kan som sagt ikke dø, men du kan derimot bli sittende fast. Spesielt en bosskamp irriterte stort da den sendte ut raketter i hytt og pine. Med så liten tid i mellom hver rakett fikk jeg vansker med å sikte Batarangen mot målet uten å bli kastet tilbake av eksplosjonene. Heldigvis er det hjelp å få...

Som navnet tilsier er det ikke bare Batman og Robin som står i fokus i Traveller's Tales nyeste. Er det én ting spillhistorien kan fortelle oss er det at Superman og spill overhodet ikke går bra sammen, men her har faktisk Traveller's Tales skapt det beste spillet med mannen av stål noensinne. Og ikke bare skal du få fly rundt med Superman i Gotham City, for mannen fra Krypton har tatt med seg Justice Leage-vennene sine, og du kan spille som hver og en av dem.

Lego Batman 2: DC Super Heroes
Nok en gang skal det heller poseres enn å faktisk slukke ilden. Det stiller ikke Robin, Batman og Superman i et spesielt godt lys, men vi hadde ikke noen andre bilder...

Superman kan fly, Cybork er magnetisk og The Flash løper så kjapt at til og med kameraet sliter med å holde følge. Det skal sies at flere av figurene har lignende krefter. Green Lantern og Wonder Woman kan for eksempel fly de også, men i motsetning til Superman har Wonder Woman tiaraboomerangen sin, og Green Lantern har selvsagt sin magiske ring. Justice League i sin helhet spiller ikke en diger rolle i handlingen, men du får hilse på dem underveis i historien.

Som første Lego-spill kan Lego Batman 2: DC Super Heroes også by på skikkelig stemmeskuespill, og flere av skuespillerne fra tegnefilmseriene tar opp sine roller her. Spesielt samspillet mellom Batman og Superman er artig, og det skal godt gjøres å ikke trekke på smilebåndet hver gang en av de to åpner munnen.

Jeg vil ikke si at grafikken er imponerende. Det skal mer til en lyseffekter og vanndammer som gjenspeiler verden for å imponere meg, men likevel må det sies at dette er et veldig pent spill. Solen blender deg i det du flyr opp over hustakene som Superman, og Wonder Woman steller håret med vanndammene på bakken som speil. Fartsfølelsen en får når man spiller som Flash er også stilig, og når du får han opp i høyeste hastighet sees kun en rødgul stripe bortover veien.

Alt i alt er Lego Batman 2: DC Super Heroes en fornøyelig opplevelse. Traveller's Tales kunne tjent godt på å bruke litt mer tid på å runde av noen av de skarpere kantene, men ellers har de gjort en god jobb med å puste nytt liv i en serie som absolutt trengte det. Det blir veldig spennende å se hva dette vil bety for kommende Lego-spill, men i mellomtiden vet jeg i alle fall hvor jeg skal slå ihjel tiden framover.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Flott grafikk, godt stemmeskuespill, god humor, mye innhold og fete superkrefter.
-
Flere småfeil, dårlig draw-distance, livsfarlig for samlegærne mennesker.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • battlecount
    Batman er tilbake i et helt nytt spill bygget opp av Lego-klosser. Det har også inntatt banen på Sonys PS Vita. Er det like bra som storebrors... 6/10

Relaterte tekster

Lego Batman 2: DC Super HeroesScore

Lego Batman 2: DC Super Heroes

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Klar for å utforske Gotham City sammen med Batman og undertegnede? Robin har slappet av sammen med Justice League og satt karakter...Loading next content