Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Indiana Jones

Lego Indiana Jones

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er noe magisk over Lego Star Wars-spillene. Kanskje er det den lettvinte spilletypen, som kan spilles av små og mestres av store. De mange hemmelighetene, eller det gode kildematerialet. Ett eller annet gjør i hvert fall Lego Star Wars til et supert plattformspill for hele familien.

Lego Indiana Jones følger i samme fotspor, og lykkes ganske så bra. Som i Star Wars-serien er alle de tre første Indiana Jones-filmene gjenskapt med legoklosser. Hver film er delt opp i flere kapitler, som er stappfulle av utfordringer og hemmeligheter og referanser til filmene.

Nytt i Indiana Jones er at det er færre forskjeller mellom figurene. I stedet er man mer avhengig av hvilke redskaper man har med seg. Dersom en figur plukker opp en spade, kan han grave opp skatter, en skiftenøkkel kan reparere, og så videre. Dette er både til glede og frustrasjon, da man slipper å ha med seg det sedvanlige utvalget figurer med unike ferdigheter på nye gjennomspillinger, men desto mer frustrerende om man må gå forbi en nedgravd skatt dersom man har glemt å ta med seg spaden.

I tillegg har spillet gått helt bort fra de mange fly- og kjøresekvensene med romskip som krydret Star Wars-spillene. Uten at dette skader spillet nevneverdig, de var nemlig den dårligste delen i Lego Star Wars uansett.

Dette er en annonse:

Grafisk sett snakker vi om den samme fargeglade og glinsende grafikken vi finner i Star Wars-filmene, med et unntak: bakgrunnene er ikke lenger bygd opp av Lego-klosser, men mer realistiske tegninger. Dette skader ikke spillet på noen måte, men gjør det heller mer likt filmene som brettene skal gjenskape.

Noe som bringer oss over på det faktum at kildematerialet dessverre ikke er så rikt som tidligere. Det er rett og slett ikke like gøy å låse opp en indianerfigur eller en kaptein på en båt som var med i tre minutter av en film, som å låse opp de mange fargerike robotene, skurkene og heltene i Star Wars-universet. Det blir til at man spiller med en håndfull av de samme figurene uansett når man skal spille gjennom nivåene på nytt for å låse opp alle hemmeligheter.

Men bortsett fra dette er Lego Indiana Jones helt på høyde med Lego Star Wars rent spillmessig. De fleste nivåene er veldig tro mot filmene, og oppgavene er både varierte og morsomme. Med tanke på den gigantiske lekekassen som samlepakken med Lego Star Wars-spillene faktisk er, kan det fort føles som det er litt for lite innhold i Indy-spillet, selv om det byr på mange timer med moro.

Litt skuffende er det dog at Travellers Tales ikke har fått lov til å lage et fjerde kapittel med utgangspunkt i den nyeste Indiana Jones-filmen. Alle som kjøpe spillet fordi de digger sommerens store actionfilm kommer nok til å bli litt skuffet over at denne ikke er med.

Dette er en annonse:

Summa summarum er Lego Indiana Jones et flott plattformspill som er spesielt morsomt med to spillere som samarbeider. Det føles litt tammere enn Star Wars og enkelte bosskamper er også skremmende kjedelige, men ellers er dette mye moro for deg og en kompis.

Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
Lego Indiana Jones
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God variasjon i brettene, mange referanser
-
Mer begrenset enn Lego Star Wars
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • kanon40
    bra spill! det er et spesielt spill! men det blir KJEDELIG om man spiller det for mye! de burde tenke på at det må ikke være for likt! man burde... 7/10
  • Bernt Erik
    I den senere tiden har det blitt snakket mye om Indiana Jones. Både jeg og barna har vært i fistel med tanke på det kommende LEGO Indiana... 8/10

Relaterte tekster

Lego Indiana JonesScore

Lego Indiana Jones

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Lyssabler og stormtropper er byttet ut med pisker og nazister. Jon Cato har dratt på Lego-eventyr med Indiana Jones.

Lego Indiana Jones

Lego Indiana Jones

FORSPILL. Skrevet av Trym Haugerud

Indiana Jones slenger seg inn i en jungel av Lego-klosser og vi har tatt en nærmere titt på det klossete eventyret.Loading next content