Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Lenovo Legion Slim 7i Gen 7

Lenovo leverer nok en gang en kraftig gaminglaptop, som de tross kraften klarer å holde ganske slank.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Er det en ting jeg ikke liker med gaminglaptoper, så er det som regel utseendet på dem. De aller fleste, både kraftige og mindre kraftige, kommer i et klønete stort chassis som bare skriker gamer med flashy lys og design som ser ut som det er tatt rett fra et romskip. Selvfølgelig trenger man plass til alle komponentene som faktisk gjør maskinene i stand til å kjøre spillene slik de gjør, men det finnes gaminglaptoper der ute som har mye kraft, men som likevel ser relativt nøytrale ut. Det er de jeg personlig foretrekker, og det er en slik jeg sitter med her nå som jeg har testet i noen uker. Jeg snakker om Lenovos Legion Slim 7i Gen 7-laptop. Et system som ser ut og føles som en mer produktiv bærbar datamaskin, men som drives av Nvidia GeForce RTX 30-seriens grafikk og en 12. generasjons Intel Core-prosessor.

Lenovo Legion Slim 7i Gen 7

Enheten jeg har fått teste er utstyrt med et 3060-kort og en 12. generasjons Intel Core i7-prosessor samt 16GB DDR5-RAM. Men du kan også få den med i5 eller i9, og 3050 Ti eller 3070 (sistnevnte er kun tilgjengelig med i9). Den har også en 16-tommers WQXGA (2560 x 1600) IPS-skjerm med Anti-Glare, HDR400, 100% sRGB, 500 nits og 165Hz.

Men la meg gå tilbake til designet og hvordan enheten faktisk føles før jeg går videre her. Denne PC-en er verken liten eller lett, og ikke akkurat noe jeg ville slengt ned i sekken og tatt med på kafé, men den har fortsatt et ganske slankt design med ultrabook-vibber, og jeg synes den tar seg bra ut. Hele chassiset er ensfarget (du kan velge mellom Storm Grey og Onyx Grey) og har en aluminiumsfinish som gjør at den føles meget robust.

Det er også en rekke tilkoblingsmuligheter her, med en Thunderbolt 4 og en USB Type-C-port på venstre side, en AUX-port og en 4-i-1 SD-kortleser på høyre side, og til slutt en USB Type-A 3.2 Gen 28 (5V2A), to USB Type-A 3.2 Gen 28, en DC-In (strømtilførselen) og en HDMI 2.1. Med så mange porter forstår jeg imidlertid ikke hvorfor de ikke kunne inkludere Ethernet også, som er essensielt for mange gamere. Vifter er også plassert både på undersiden og på sidene så det bør være nok luftgjennomstrømming her. Legion Coldfront 4.0-teknologien lover lave temperaturer og minimalt med støy, og jeg har ennå til gode å oppleve for høye temperaturer som har ført til krasj, selv når jeg har pushet PC-en til sitt ytterste, så jeg antar at den gjør jobben sin som den skal.

Dette er en annonse:

Legion 7 lar deg enkelt bytte mellom lav ytelsesmodus, automatisk ytelsesmodus og høy ytelsesmodus ved å trykke Fn og Q, og byttet skjer umiddelbart. Personlig foretrakk jeg å kjøre i automatisk ytelsesmodus hele tiden, i hvert fall mens jeg spilte, da lav - selv om viftene her er nærmest musestille - ga alt mellom 20 og 30 fps i spillene. Ved høy ytelsesmodus fikk jeg selvfølgelig mye bedre prestasjon, men viftene ble også veldig støyende. Vi har ikke noen verktøy til å måle desibel tilgjengelig, men samboeren var sikker på at jeg drev og støvsugde da jeg kjørte PC-en på full trøkk, og det sier vel sitt om støynivået.

Lenovo Legion Slim 7i Gen 7

Med 12. generasjons Intel Core i7-12700H kombinert med Nvidia GeForce RTX 3060 og 16GB RAM, kan man fint spille de nyeste spillene med ganske flytende og jevn bildefrekvens. Jeg testet for eksempel A Plague Tale: Requiem, som er et krevende spill, og satt med et gjennomsnitt på cirka 60 fps, med noen få dykk ned til rundt 45 ved mer intense øyeblikk, men lå også jevnt i nærmere 80 i visse scenarier. Da spilte jeg med middels grafikk. I Forza Horizon 5 fikk jeg et gjennomsnitt på 80 fps med høy grafikk, og opplevde det veldig jevnt, mens jeg i Warzone 2.0 fikk et gjennomsnitt på 82, da med middels/høy grafikk. Ved høy ytelsesmodus nådde jeg godt over 100 i alle spillene jeg testet, bortsett fra A Plague Tale: Requiem der jeg fikk maks 85. For eksempel i Evil West, selv på maks grafikk, fikk jeg bildefrekvenser helt opp i 200-tallet, med et gjennomsnitt på 180, altså godt over hva den innebygde 165Hz-skjermen i det hele tatt støtter, og dette var ved automatisk ytelsesmodus.

Skjermen med sitt størrelsesforhold på 16:10, som gir deg mer brukbar skjermplass, er behagelig å se på, og med dette kombinert med kun 3ms responstid fristet det aldri å koble til en ekstern skjerm for å spille på den i stedet. Den har også imponerende smale skjermkanter rundt hele, så jeg synes de har klart å utnytte all plassen meget godt. Selv med så tynne skjermkanter har de fått plass til et ganske habilt HD-webkamera på toppen, takket være en "bump" som går litt utover. Og kvaliteten på dette var såpass god at jeg fint kunne funnet på å brukt det til streaming, dersom jeg faktisk streamet.

Dette er en annonse:

Ved siden av gaming har jeg også brukt denne PC-en til jobb, altså mye skriving, og jeg må si at tastaturet er veldig behagelig å skrive på. Jeg vil faktisk påstå at det er noe av det beste jeg har vært borti på en laptop. Jeg kan imidlertid se for meg at det fort kan samle seg mye støv og skitt under tastene, som ikke er så lett å få ut, for det er litt vell mye mellomrom fra tastene og selve chassiset. Tastaturet er også bakgrunnsbelyst, enten i hvitt eller RGB om du betaler litt ekstra.

Jeg har også brukt den til Photoshop, og det har rett og slett gått som en drøm. Ikke noe lagg overhodet, og jeg kunne til og med herje rundt med 3D-modellering (som jeg har krasjet en og annen PC med før) uten problemer. Dette er med andre ord en fin laptop til både gaming og produktivitet.

Lenovo Legion Slim 7i Gen 7

Batteriet holder seg greit ved vanlig bruk, med cirka ti timers levetid når jeg surfer på nett, ser på streams osv, men når du spiller slukes strømmen ganske fort, så ikke forvent å få mange timene ut av det før du må koble til strømmen. Det er vel heller ikke noe man bør forvente av en gaminglaptop, da det er mye kraft den håndterer.

Dette er en veldig god gaminglaptop som leverer på så å si samtlige punkter. Lyden, levert av Harman gjennom høyttalerne som går langs hele øvre del av tastaturet, er også veldig god, men jeg ville nok anbefalt å bruke headset, kanskje til og med med støydemping for å ikke høre viftene som kan bli ganske støyende under gamingøkter, spesielt hvis du kjører på maks ytelse. Designmessig tar den seg meget godt ut i mine øyne, og som sagt er tastaturet meget behagelig å bruke. Det er små irritasjonsmomenter som at det mangler en Ethernet-port, og jeg ville også foretrukket å ha trackpaden plassert i midten i stedet for litt på siden, men det er en sak som avhenger av smak og behag. Prismessig ligger en Lenovo Legion Slim 7i Gen 7 på alt fra 21 359 kroner til ca 36 000 kroner, alt etter hvilke komponenter du velger å ha. Vår testenhet ligger på omtrent 26 000 kroner.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content