Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Lips

Lips

Ordtaket "syng med den stemmen du har" har vel sjeldent vært mer passende... Carl Thomas har satt karakter på Microsofts Singstar-utfordrer, Lips.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sony har et bra tak på karaokefansen her til lands. Siden første Singstar dukket opp i 2004 har nye låtpakker dukket opp som paddehatter. Egne spill er dedikert til rockelåter, 80-tallshits, ballader, sommerhits, poplåter, partylåter, og så videre. Og alle har solgt så det monner, for disse spillene appellerer ikke bare til blakke kids som må spare fire ukelønninger for å kjøpe seg et nytt spill. Karaokespillene appellerer til voksne, pengesterke brukere, som formelig har kastet pengene etter Sony for å få karaoke på TVen. Det er disse pengene Microsoft vil ha en del av, og det skal Lips sørge for.

Denne anmeldelsen kunne vært skrevet med en setning: Lips er Singstar til Xbox 360. Det er alt du trenger å vite. Allerede nå vet du om dette er noe for deg. Konseptet er nøyaktig likt. Glem selvsensur, føkk janteloven, og syng med den stemmen du har. Du vet.

Lips er utviklet av de meritterte gutta i iNiS. Det japanske studioet har geniale musikkspill som Gitaroo Man og Elite Beats Agents på samvittigheten, og dermed står forventningene i taket.

Det første som slår meg er hvor kule mikrofonene er. En sort og en hvit, med pulserende lys som følger rytmen. Og ikke sånn glorete og harry rånerlys, men elegant og subtilt lys som ser litt eksklusivt ut. Og de er så klart trådløse. Jeg har mye mer lyst til å ta frem disse på fest, enn å begynne å nøste opp i kabelspaghettien til Singstar-mikrofonene. De er freshe, ungdommelige og nesten fristende å synge i. Så kule er dem.

Dette er en annonse:

Men når man første begynner å synge, så vil de færreste merke om det er Lips eller Singstar man synger med på. Musikkvideoen ruller i bakgrunnen, mens tonelinjer og tekster ligger i forgrunnen. Det er kun små kosmetiske forskjeller det er snakk om.

I tillegg til å være lekre, er mikrofonene også bevegelsesfølsomme. Dermed kan du holde takten med en tamburin i partier uten vokal, eller hvis du rett og slett ikke kan teksten. Synger du ekstra bra, kan du også posere i ulike posisjoner for å aktivere en supermodus som gir deg ekstrapoeng for godt vokalarbeid.

Videre byr Lips på en rekke andre moduser. I stedet for å ha en musikkvideo rullende i bakgrunnen, kan det for eksempel være en bombe med tent lunte. Her gjelder det å synge godt for å fylle opp et glass vann, også vippe mikrofonen opp for å velte glasset, og slukke lunta før bomba sprenger. Disse alternative spillmodusene føles for det meste klønete og unødvendige. Det blir for mye dill dall å tenke på, når man egentlig bare er interessert i å synge.

Blir du lei av de 40 sangene som følger med på skiva, kan du koble til en MP3-spiller, og dermed synge med på tusenvis av nye låter. Jeg har 10.000 sanger på min iPod Classic, og kan synge med på alt hva mitt hjerte begjærer. En god ide, men jeg innser raskt at jeg ikke kan så mange tekster som jeg tror. Nå er nemlig karaoketeksten borte, musikkvideoen er fjernet, og en tilfeldig "musikkvideo" blir generert i bakgrunnen. Samtidig har ikke spillet noen indikator på hva som er rent og hva som er surt, så jeg får plutselig poeng uansett hvilke lyder jeg lager i mikrofonen.

Dette er en annonse:

Lips er en godkjent start for Microsoft sitt karaokeprosjekt. Det mangler fortsatt mye på å bli like bra som Singstar, men nå har jo også Sony hatt nesten fem år på å raffinere og finslipe et bunnsolid produkt. Singstar til Playstation 3 fremstår som et kvalitetsprodukt på alle måter, med en utrolig Singstore med nærmere 500 tilgjengelige sanger. Onlinesamfunnet er også helt fremragende, hvor brukere kan lage videoer av seg selv, og laste opp og dele via Playstations nettjeneste. Lips er ikke et like bra produkt som Singstar. Ikke ennå. Men det er en god start.

Her er låtlisten i Lips:
The Sign - Ace of Base
Take On Me - a-ha
No One - Alicia Keys
Complicated - Avril Lavigne
Stand By Me - Ben E. King
Call Me - Blondie
No Promises - Bryan Rice
It's Not The Fall That Hurts - Caesars
With You - Chris Brown
Yellow - Coldplay
Personal Jesus - Depeche Mode
White Flag - Dido
Mercy - Duffy
Hungry Like The Wolf - Duran Duran
Let's Groove - Earth, Wind & Fire
Ring Of Fire - Johnny Cash
Can I Get Get Get - Junior Senior
Ruby - Kaiser Chiefs
Love At First Sight - Kylie Minogue
Bleeding Love - Leona Lewis
Himlen Runt Hörnet - Lisa Nilsson
Makes Me Wonder - Maroon 5
Special - Mew
Rome Wasn't Built In A Day - Morcheeba
In Bloom - Nirvana
Young Folks - Peter Bjorn And John
Another One Bites The Dust - Queen
Fake Plastic Trees - Radiohead
I Wanna Be Sedated - Ramones
Umbrella - Rihanna
Listen To Your Heart - Roxette
Amazing - Seal
Walk Like An Egyptian - The Bangles
Erase/Rewind - The Cardigans
Hate To Say I Told You So - The Hives
ABC - The Jackson 5
Every Little Thing She Does Is Magic - The Police
Love In A Trashcan - The Raveonettes
Eg Vil Ha Deg - Valkyrien Allstars
Bust A Move - Young MC

Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
Lips
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Bra mikrofoner, spille låter fra MP3-spiller, fin presentasjon.
-
Tullete tilleggsmoduser, begrensede muligheter online.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • JBOX-360
    Jeg syntes at Lips virket gøy med en gang jeg fikk det (til jul). Det som er det beste med Lips, er bevegelsene man kan gjøre med mikrofonen, siden... 8/10
  • Manfrozen
    Lips er Microsofts svar på singstar fra Sony. Det var høyt på tide at Microsoft kom med en kopi av Singstar, fordi i 5 år har Sony eid denne... 8/10

Relaterte tekster

LipsScore

Lips

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Ordtaket "syng med den stemmen du har" har vel sjeldent vært mer passende... Carl Thomas har kikket nærmere på Microsofts Singstar-utfordrer, Lips.Loading next content