Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Logitech G Cloud

Glemte dere noe Logitech? Daniel har testet ut Logitech G Cloud, og er litt forundret.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er kommet en rekke håndholdte spillkonsoller den siste tiden. Ledet an av Nintendo Switch er også Steam Deck og ASUS ROG Ally blitt populære blant de som liker å spille på litt mindre skjermer, eller som ikke har noe annet valg. Disse har derimot sine minuser de også, og i de fleste av tilfellene gjelder det prisen. Spesielt de to sistnevnte som ligger i en prisklasse rundt 8000,- her i Norge. Da tenker man kanskje at Logitech G Cloud er en verdig erstatning til rundt halve prisen? Vel den kunne vært det, men da måtte de ikke glemt noe av det mest vesentlig med en håndholdt konsoll.

HQ
Logitech G Cloud

Det er nemlig ganske vanvittig i mine øyne å kunne gi ut en håndholdt konsoll som er basert på strømmetjenester, uten støtte for hverken WiFi 6 eller mobilnett. Det begrenser jo bruken betraktelig allerede der. Uten disse funksjonene er du ikke bare begrenset til å være tilkoblet trådløst nett, men du må også sitte nærmere routeren enn du måtte gjort med en WiFi 6-kompatibilitet.

Selv om disse merkelige valgene, som helt sikkert bunner ned i kostnaden ved å lage disse konsollene, er gjort kan du fortsatt nyte den i sofaen mens TV'en er opptatt, eller du bare vil spille litt i senga før du legger deg. Bruksområdet er derfor ikke helt håpløst, men bare begrenset.

Og til strømmspilling fungerer Logitech G Cloud godt. Den har en helt ok full HD-skjerm med en oppløsning på 1920x1080, og en oppdateringsfrekvens på 60 Hz. Selv om dette er halvparten av nevnte ROG Ally sine 120 Hz føler jeg ikke det det har nevneverdig innvirkning på en håndholdt konsoll i seg selv, men på dette tidspunktet skulle jeg nok ønsket at det i det minste var en OLED-skjerm som lyste opp mot meg da jeg slo den på. Størrelsen på skjermen er lik Nintendo Switch OLED med sine syv tommer. Den er helt grei, men ikke noe mer enn det.

Dette er en annonse:
Logitech G Cloud

Lydmessig kan jeg også gi den strykkarakter om jeg skal være streng, men samtidig så føler jeg at bruksområdet tilsvarer at det kan være en fordel å bruke øretelefoner, og her er tilkoblingsmulighetene tilstrekkelig nok til at jeg ikke velger å trekke noe særlig. Enten du ønsker å bruke øretelefoner med kabler eller trådløst har du tilgang til dette via minijack-plugg og Bluetooth-tilkobling.

Når det kommer til selve konsollen og hvor god den er å bruke har jeg svært lite å utsette. Den sitter godt i mine relativt små hender, men passer nok også godt for både de med hakket mindre og større. Knappene og spakene responderer godt, og selv om jeg får litt «plastikk-følelse» ved første knappetrykk synes jeg ikke de virker som noe billigjuggel av den grunn. Konsollen er rett og slett behagelig å spille på, selv over tid.

Av andre positive ting kan det være greit å nevne at den er langt stillere enn flere av de andre konkurrentene da den kjører vifteløst system. Dette kommer riktignok av at det ikke er den kraftigste maskinvaren i enheten, men det er uansett greit å ha det stille rundt seg. I tillegg, og litt av samme grunn kanskje, har den også rikelig med batteritid på rundt 10-12 timer litt avhengig av bruk.

Dette er en annonse:
Logitech G Cloud

Kort oppsummert er Logitech G Cloud en grei konsoll for en rimelig penge. Spesielt dersom du allerede har abonnement på Xbox Gamepass eller Nvidia Cloud. Til strømmespilling fungerer den nemlig helt fint. Du må bare sørge for å være i nærheten av god WiFi-dekning. Det går også an å installere mobilspill eller strømme via PC i hjemmet, men maskinvaren er rett og slett ikke kraftig nok til at dette oppleves så godt som man ønsker. Jeg savner også en liten bæreveske å ha den i, men det er nok ikke lagt så mye vekt på da det, som du har lest i denne anmeldelsen, er noe begrenset hvor mye du kan ta den med deg ut på farten.

Trenger du en egen konsoll til å spille Vampire Survivors på kan denne være ideell for deg, men for 4000 kroner kan det nok være mer fornuftig å fortsette å bruke telefonen til det.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Logitech G Cloud

Logitech G Cloud

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Glemte dere noe Logitech? Daniel har testet ut Logitech G Cloud, og er litt forundret.Loading next content