Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Logitech G920 Driving Force

Terje har lagt tiden som casual racingspiller bak seg etter et sterkt møte med Logitechs imponerende G920...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har aldri spilt spesielt mange bilspill med ratt og pedaler. En håndkontroller har stort sett vært nok for meg, da jeg er litt mer casual når det kommer til bilspill enn hva ekte entusiaster er. Jeg liker å være tilbakelent med bena på bordet. Etter å ha testet Logitech G920 må jeg si det som det er. Jeg er omvendt til en ekte entusiast.G920 er Logitechs første racingratt med force feedback som er tilgjengelig for Xbox One og PC. Jeg må innrømme at jeg gledet meg til å teste det med det herlige Forza 6 på Xbox One, men smilet jeg hadde om munnen forsvant fort da det ikke fungerte. Rattet ville rett og slett ikke fungere med konsollen. Lysene kom på, rattet justerte seg, men ingenting responderte. Etter å ha lest produktbeskrivelsen hvor det tydelig sto «kompatibel med xbox one» følte jeg meg lite klok. Etter mye om og men og kommunikasjon frem og tilbake kom det frem at støtte for Forza 6 ikke var tilgjengelig på daværende tidspunkt. Greit nok, da tester vi med Forza Horizon 2. Nei, ikke det nei. Da går vi for PC og Project Cars. Det funket! Å herregud som det funket!Logitech G920 Driving ForceLogitech G920 Driving ForceLogitech G920 Driving Force

Rattet med medfølgende pedaler og (valgfri) sekstrinns girspak med revers er en fryd å bruke. For det første er det en helt egen kvalitetsfølelse med det deilige skinnrattet, de tunge pedalene av rustfritt stål og girspaken som føles mer virkelig enn girspaken i bilen min (som faktisk er en ekte bil). For det andre er det mesterlig laget på innsiden også. Rattet har en tomotors force feedback girkasse som produsenten sier skal kunne «simulere realistisk følelsen av å kjøre bil med vektskifte, realistiske veiforhold og dekkslitasje, slik at du kan føle under- eller overstyring, trekkraft og mer».Dette er en annonse:

Om akkurat dette med dekkslitasje stemmer vet jeg ikke, ettersom jeg ikke er en racingsjåfør og jeg er ganske flink til å skifte dekk om de er for slitt. Men rattet gir meg en følelse av at jeg sitter i en bil og kjører den. Noen ting mangler selvsagt. For det første sitter jeg langt nok framme i sofaen til ikke å ha ryggstøtte og jeg merker også fraværet av trekkraft. Med det sagt kjenner man på rattet at bilen får fart på seg og svinger man for hardt med for høy fart kjenner man grepet forsvinne og rattet kan finne på å virre ukontrollert frem og tilbake.Rattet er, som tidligere nevnt, laget hovedsakelig for Xbox One, men fungerer også med pc. Dette betyr at alle knapper du vil finne på en Xbox One håndkontroller er også å finne på dette rattet. Det mangler riktig nok styrespaker, men når man har D-paden gjør ikke dette noe. Man spiller ikke gjennom noe annet enn bilspill med et ratt uansett - med mindre man er ute etter en skikkelig utfordring. Jeg fikk, som også er tidligere nevnt, ikke testet rattet på Xbox, så jeg kan bare spekulere i om knappene fungerer bra til å navigere menyer eller ikke. Jeg regner med det. Mus er uansett lettere for navigering om du bruker PC, så det ble unødvendig for meg å bruke knappene på rattet.Logitech G920 Driving ForceLogitech G920 Driving ForceLogitech G920 Driving Force

Logitech G920 har et håndsydd, skinntrukket ratt med alle de riktige knappene bra plassert så man aldri behøver å endre grep for å treffe en knapp. Det finnes girbrytere på baksiden om man ikke vil bruke girspaken og clutch, gass og bremsepedalene er tunge, sitter godt i teppet og er gode å bruke. De er også laget av solid rustfritt stål så det blir litt vanskeligere å ødelegge dem. Rattet og pedalene er kompatibelt med den valgfrie girspaken Driving Force Skifter, som er en sekstrinns manuell girspak med revers, også med ekte håndsydd skinn og stål. Alt kommer med skikkelige klemmer og bolter så det kan festes godt i bord og stativer. Akkurat der hadde jeg et problem da jeg ikke hadde noe stativ og alle bord i huset har kanter som hindret med i å feste det skikkelig. Til slutt fant jeg et bord som gikk an å bruke, men jeg endte med å sitte litt fremoverlent for å rekke ned til rattet. Ikke den mest optimale stillingen, men det fungerte som det skulle.

Dette er en annonse:Alt i alt har jeg fått et godt inntrykk av Logitech G920 i testperioden. Det er et høykvalitetsratt, både i spesifikasjoner, byggekvalitet og følelse. Veiledende pris er på 3999, så dette er nok ikke rattet for en casual gamer som tenker at «det kan jo være kult å ha et ratt også». Til det er prisen for høy. Men for den ekte entusiasten med en Xbox One (eller PC, selv om det finnes bedre ratt på den plattformen) kan dette faktisk være «The One». Det er synd at jeg ikke fikk testet det på en Xbox, men sånn er livet. Jeg har testet det, jeg vet hvordan det reagerer og føles og velger da å ikke legge noe som helst i det faktum at jeg mest sannsynlig har en mandagsmodell av enten rattet eller Xboxen. Sånt kan skje uansett hva det er snakk om.

Systemkrav


Xbox One-konsoll:

Spill som støttet Force Feedback racingrattPC systemkrav:

Windows 8.1, Windows 8, eller Windows 7

USB 2.0 port

150 MB ledig diskplass

Internettforbindelse for nedlastning av programvareVeiledende utsalgspris: 3999,-

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Skikkelig byggekvalitet, deilig force feedback.
-
Litt stiv pris til å bli «allemannseie», begrenset til skikkelige entusiaster.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content