Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Magicka 2

Magicka 2

Vi har kledd på oss de fargerike kappene igjen, for en ny runde som trollmenn med løssluppen humor. Magicka 2 fungerer helt klart best i co-op...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Magicka 2 er en slags ulv i fåreklær. Det kan se morsomt, løst og ledig ut, men så snart jeg starter spillingen innser jeg at det kreves både dyktighet og analytiske ferdigheter for å holde seg i live her. Det er utfordrende og har et dyp magisystem for de som virkelig ønsker å lære alle de intrikate detaljer. De som vil huske Magick-komboer og ligge i forkant av alt som skjer på skjermen til enhver tid. Det kan fort gå over stokk og stein, men hvis du skulle gå på en smell har du det i det minste morsomt samtidig.

Jeg innser fort at det er trylleformer som er spillets høydepunkt. De forvandler det som kunne ha vært et middelmådig actionrollespill til noe mer dynamisk og intenst. Det har også blitt gjort noen endringer siden forgjengeren, deriblant at det nå er mulig å legge trylleformler du bruker ofte til styrekorset som snarveier. Å kombinere elementer er også underholdende, og noen varianter fører til ekstremt kraftig magi. Det er kult, og med fire veivisere på skjermen samtidig (én for hver spiller), og massevis av magi, kan ting fort bli veldig hektiske. Det kan også bli uoversiktlig og litt frustrerende, men for det meste er det herlige kaoset en av styrkene til Magicka 2.

HQ

Etter min mening føles spillet mer balansert denne gangen, selv om en kraftige trylleformler fortsatt løser de fleste problemer. Forgjengeren var dog ikke noen katastrofe på dette området, og en del av sjarmen til originalspillet var hvor ubalansert ting kunne være. Det hjalp deg med holde fokus hele tiden, slik at du ikke mistet oversikten og ødela mer for medspillerne dine enn for motstanderne. Denne faren eksisterer fortsatt, men den har blitt tonet ned litt. Man merker at et nytt studio har jobbet med oppfølgeren, og at de har angrepet problemer på annerledes måter. Samtidig er det grunnleggende konseptet ivaretatt.

Dette er en annonse:

Det er ikke et veldig langt spill (ni kapitler), men det vil ta litt tid å jobbe seg gjennom det likevel, spesielt hvis du trapper opp vanskelighetsgraden. Når du har lært deg spillet å kjenne finnes det dessuten utfordringer og gjenstander (artefacts) du kan aktivere som vil gjøre opplevelsen utfordrende for selv rutinerte spillere.

Magicka 2Magicka 2

Faktisk er disse mystisk artefacts-gjenstandene muligens det eneste beste tillegg til Magicka-formelen. De fungerer i utgangspunktet som hodeskallene i Halo, ved at du kombinerer et par av dem for å lage dine egne "custom" spill. Gjenstandene blir låst opp jevnt og trutt utover i spillet og de sørger for å holde spillingen frisk og variert. Noen av dem er med kun for humorens skyld, mens andre eksempelvis gjør spillet lettere - eller langt mer utfordrende. Det er er samtidig så mange av dem at selv veteraner vil holde på i flere titalls timer før de har funnet alt.

Vi testet Magicka 2 på Playstation 4 og når sant skal sies har dette alltid vært et spill som passer best til sofaspilling sammen med tre venner. Du kan naturligvis spille med venner eller tilfeldige folk over nettet, men det virket litt kronglete å finne pågående spill å hoppe inn i, ikke minst fordi det ikke er noen garanti for at spillerne du møter er på samme nivå som deg. Det går også an å plage andre spillere, noe som blir enda fortere slitsom over nett enn på tvers av sofaen. De første par gangene noen kaster vann på deg når du skal angripe med lyn-angrepet ditt, er det morsomt. Etter dét er det bare irriterende.

Dette er en annonse:
HQ

Før du begynner med spilling i gruppe kan det uansett være lurt å eksperimentere litt på egenhånd. På denne måten lærer du det grunnleggende uten å jevnlig ta livet av medspillerne dine uten hensikt. Magicka 2 er nemlig ikke et co op-spill der hvem som helst kan plukke opp kontrolleren og briljere umiddelbart. Du trenger kunnskap om hvordan alt sammen fungerer før du er noe annet enn i veien for de andre spillerne.

Når det er sagt er gameplay-mekanikkene for det meste solide her. Når man finner flyten kan man være skikkelig bad ass, og når alle fire har funnet flyten blir man nærmest uovervinnelige. Samtidig finnes det enkelte irritasjonsmomenter spilldesignerne burde gjort noe med. Du kan eksempelvis bli fanget i et hjørne , og hvis dette skjer på kanten av skjermen blir ofte figuren din gjemt bak HUD-elementene. Vi var også borti en og annen bug, som den gangen vi på mystisk vis havnet utenfor skjermbildet mens vi fortsatt var i live. Da ble det vanskelig å spille.

Magicka 2Magicka 2

Når alt kommer til alt gjør ikke Magicka 2 så fryktelig mye for å endre sin egen oppskrift. I endel tilfeller er dette helt ok, man skal ikke fikse noe som ikke er ødelagt og så videre, men når det gjelder akkurat Magicka-serien har vi allerede fått rikelig med påfyll tidligere gjennom DLC-pakker og oppdateringer. Derfor hadde vi håpet på noe litt friskere her. Historien er fornøyelig og artig, men samtidig forutsigbar. Presentasjonen er krydret med humor, som du enten liker eller misliker. Magicka 2 er i det hele tatt morsomt og underholdende, uten å sprenge noen grenser. Vi lot oss sjarmere, men ikke like mye som den første gangen.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Magisystemet er like avhengighetsskapende som før. Hurtigknapper for magi gjør spillet mer tilgjengelig. Humoren fungerer for det meste.
-
Du føler deg ikke like mektig som i originalen. Noen bugs og småfeil. Mangler innovasjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Magicka 2Score

Magicka 2

ANMELDELSE. Skrevet av Bengt Lemne

Vi har kledd på oss de fargerike kappene igjen, for en ny runde som trollmenn med løssluppen humor. Magicka 2 fungerer helt klart best i co-op...

0
Gamereactor Live spiller Magicka 2

Gamereactor Live spiller Magicka 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dagens sending av Gamereactor Live skal våre verter i studio sette seg ned med Pieces Interactives Magicka 2 på PC, men du er også invitert til å bli med på spillingen....

0
Slik blir co-op i Magicka 2

Slik blir co-op i Magicka 2

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Den 26. mai kommer actionrollespillet Magicka 2 til både PC og Playstation 4, og ingen kan anklage gjengen hos Paradox Interactive for å mangle humor. I denne nye...

0
Magicka 2 slippes 26. mai

Magicka 2 slippes 26. mai

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Paradox Interactive har endelig avslørt premieredatoen for det kommende Magicka 2. Den etterlengtede oppfølgeren til Arrowhead Games actioneventyr fra 2011 skal slippes...Loading next content