Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Mario Golf: World Tour

Mario Golf: World Tour

Ta den kjente Everybody's Golf-serien og fyll den med Mario, gullmynter, sopper og prinsesser, så har du Mario Golf i et nøtteskall...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mange har en tendens til å gi Nintendo all æren for deres suksessfull spill uten å huske på at mange av disse ofte har blitt utviklet av samarbeidspartere med et nært forhold til Kyoto-giganten. Japanske Camelot Software Planning er en slik utvikler, og siden 1999 har den talentfulle gjengen hjulpet Nintendo med å gjøre deres populære spillhelter til idrettsstjerner.

Før samarbeidet med Nintendo utviklet Camelot til andre formater også, og dette merker man i Marios nyeste golfeventyr ettersom en av Camelots mest kjente serier var den populære og fengende Everybody's Golf-serien. Og for å ha sagt det med en gang, så er det mange likheter mellom disse to seriene.

Den kompliserte sporten golf har følgelig blitt forvandlet til en enkel og fengende blanding av knappetrykk. Her kreves det kun tre timede trykk for å slå ballen, den neste kølla fiskes frem med et enkelt tastetrykk og 18 hull kan gjøres unna på en liten halvtime. Ekstra utfordringer som vær, banens utforming, underlag og høydeforskjeller fungerer som forventet, og de kommuniseres visuelt på en måte som kan tolkes i løpet av få sekunder. Resultatet er en av de mest tilgjengelige golfopplevelsene man kan finne i spillform, og en opplevelse hvor alle kan være med.

Mario Golf: World Tour
Dette er en annonse:

Det høres kanskje en smule for simpelt ut, men Camelot har etter hvert perfeksjonert formelen slik at det er vanskelig å stoppe når man først har kommet igang. Videre fungerer det hele særdeles godt i håndholdt form, og her er det nettopp mangelen på kompleksitet som gjør at man fisker frem spillet for et par minutters spilling.

Mario-teamet setter som vanlig sitt preg på det hele. Denne gangen betyr det at man fra start av kan velge om man vil gi seg i kast med enten Mario Golf eller den såkalte Castle Club. Mario Golf dekker flere forskjellige muligheter, og hvis det eksempelvis er mot venner eller resten av verden man vil konkurrere, så er det her det gjøres. Spiller man alene kan man også herfra velge Stroke Play, Match Play, Speed Golf eller Point Play som alle er spillvarianter med forskjellige mål. I disse får man også lov til å spille som en av flere kjente figurer fra Mario-universet, alle med sine styrker og svakheter.

Mario Golf: World Tour

Castle Club er ikke like bredt når det kommer til forskjellige moduser. I stedet er det her man finner spillets dypeste utfordring, og i form av ens egen Mii må man vinne verdens mest utfordrende golfturneringer. Dette er derimot ikke gjort i en håndvending, så du bør forvente å måtte spille gjennom turneringene flere ganger for å bli bedre, tjene inn gullmynter og åpne nytt utstyr.

Dette er en annonse:

De inntjente myntene kan brukes til å kjøpe utstyret du har åpnet, og det gir som forventet ekstra styrker og svakheter innfor forskjellige områder i golfspillingen. Vil du for eksempel slå ballen lengre, må du også forvente å miste litt av presisjonen. Det gir opplevelsen et lite hint av rollespillelementer, og det kan fort bli fristende å gå noen ekstra runder for å tjene inn penger til enda bedre utstyr - særlig når man har sittet fast i en turnering en stund.

Mario Golf: World Tour

Savner du en litt mer løssluppen og Mario-inspirert spillvariant, så bør du besøke den kongelige hage hvor Peach og vennene har stilt helt spesielle baner til disposisjon. Det er fortsatt om å gjøre å få ballen i hullet på så få slag som mulig, men fremgangsmåten er litt annerledes. Ved eksempelvis å treffe spesielle turbopunkter på banen vil ballen fly nærmere hullet, eller man kan treffe bonusobjekter som lar ballen fly raskere og lengre. Her finnes det også mengder med gullmynter, noe som gjør dem til et fornøyelig alternativ når du er nødt til å fylle lommeboken.

Det ville vært feil å si at det har skjedd mye siden sist, for grunnspillet har faktisk ikke forandret seg stort siden grunnmuren ble lagt i Everybody's Golf. Likevel hindrer ikke dette Mario Golf: World Tour fra å være underholdende, morsomt og tidvis utfordrende. Samtidig passer det ypperlig til håndholdt siden det er like enkelt og gøy å spille i fem minutter som det er etter en time. Har du allerede stiftet bekjentskap med Marios golfeventyr eller Everybody's Golf-serien, så bør du kanskje vurdere om du vil betale for mer av det samme. For alle andre er det derimot snakk om en lettilgjengelig og fengende spillopplevelse.

Mario Golf: World Tour
Mario Golf: World Tour
Mario Golf: World Tour
Mario Golf: World Tour
Mario Golf: World Tour
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Enkelt, utfordrende, Peach-banene, alle kan være med
-
Minner litt for mye om tidligere spill i serien
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

9
Mario Golf: World TourScore

Mario Golf: World Tour

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Blichfeldt

Ta den kjente Everybody's Golf-serien og fyll den med Mario, gullmynter, sopper og prinsesser, så har du Mario Golf i et nøtteskall...Loading next content