Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Mario Tennis Ultra Smash

Mario Tennis Ultra Smash

Mario og vennen hans driver mye med sport, og Tennis er en gjenganger. Mario Tennis Ultra Smash til Wii U føles veldig velkjent, på godt og vondt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Behold roen og fokuset nå. Send trygge baller. Ikke legg på spinn, så bør det gå bra. Kom igjen, Yoshi, vi er nesten ferdig. Vi er nesten på 100. Å nei, den ble for høy og altfor svak! Det kan virke som Mario har mistet interessen. Han benytter seg av muligheten og fyrer av en smash! Yoshi har ingen sjanse, og vi må igjen innse at vi ikke klarte det. Ballen som startet som stor hadde rykket å krympe til normal størrelse, men vi hadde ikke nådd hundre vekslinger ennå Vi må starte helt på nytt i Mega Rally, det eneste minispillet inkludert i Mario Tennis Ultra Smash.

HQ

Vi hadde aldri trodd at vi ville savne minispill i et sportsspill fra Nintendos noen gang, men det er altså tilfelle denne gangen. Kryss i taket! Spillet mangler også en skikkelig turneringsmodus, og det finnes ingen historie å følge. Tilbake på Game Boy Advance-tiden var en egen rollespillaktig historie inkludert, men nå får du ikke engang en intro når du slår på konsollen. Det er ikke slik at Mario Tennis faktisk trenger en bakgrunnshistorie, men det ville hjulpet ettersom det ikke er så fryktelig mye annet av innhold her.

Vi skulle gjerne sett flere stadioner også, i stedet for ni forskjellige baner på samme sted. Noen av dem skiller seg ikke mer ut fra hverandre enn at fargene er litt annerledes. Uansett, på den ene banen går ballen raskere, mens den går tregere på en annen. På en annen av dem spretter ballen høyere, mens en annen... Ja, du skjønner tegninga. Det er forskjeller mellom banene, selv om de ser veldig like ut. Det er en fin idé, men det blir likevel litt tamt. På toppen av det hele finnes det bare 16 figurer å velge blant. Selv 3DS-spillet hadde jo 17, så det er vanskelig riste av seg følelsen av at Mario Tennis Ultra Smash er i tynneste laget.

Dette er en annonse:
Mario Tennis Ultra SmashMario Tennis Ultra Smash

Når det er sagt er det fortsatt moro å spille. Kjernen er fortsatt Mario Tennis, med sin herlige sjarm og engasjerende gameplay. Det ser bra ut, og det får jevnlig smilene fram i sofaen, noe som tross alt er viktigere enn å ha drøssevis med moduser.

Samtidig ligger følelsen der i bakhode hele tiden. Hvorfor har de ikke gjort seg mer flid med dette? Eksempelvis er det ikke støtte for bevegelseskontroller lenger, og utvikler Camelot har heller ikke funnet noen fornuftig måte å utnytte seg av Gamepad-kontrolleren på. Du kan spille med den uten å ha på TVen, men ellers brukes den mest til å vise poengsummene eller alternative kameravinkler. Det blir litt enkelt, og på mange måter er Mario Tennis Ultra Smash et enkelt spill. Morsomt og underholdende, men enkelt.

HQ
Dette er en annonse:

Til tross for dette er det naturligvis noen nyheter her. Camelot har lagt til Ultra Smash Special-skudd, altså ekstra kraftige slag. De er vriene å treffe, men til gjengjeld overrumpler de nesten alltid motstanderne. Det er ikke umulig å kontre slike skudd, men det krever full konsentrasjon. Ellers har vi Mega Battles-modusen, som byr på en fin avveksling fra klassisk spilling. I Mega Battle-matcher kaster Toad av og til ut sopp på banen, som på tradisjonelt Mario-vis får spillerne til å vokse seg større kun ved berøring. Når man er super-sized blir slagene dine hardere og det blir lettere treffe vanskelige baller. Man gjør derfor lurt i å spille offensivt når man er stor, og mer defensivt hvis motstanden har gått opp i størrelse. Det skal dog nevnes at utdelingen av sopp ikke viker å være helt tilfeldig, da svakere spillere tilsynelatende får en hjelp oftere enn andre. Det blir som en slags kompensasjon á la det blå skallet i Mario Kart. Likevel er Mega Battle et fint tillegg som gjør kampene litt mer strategiske.

Begynner du å bli lei av Mega Battle er du derimot på tynn is, for det er snaut med annet innhold her. Man er simpelthen nødt til å like det grunnleggende Mario Tennis-gameplayet for å falle for dette. Det er lagt til en online modus slik at du kan spiller mot ordentlig motstand over nettet, men Camelot har ikke tatt seg bryet med en skikkelig turneringsmodus. Det begrenser seg til en "ranked" macth eller en vennskapsmatch. Det begrenser seg, igjen, til det grunnleggende.

Mario Tennis Ultra SmashMario Tennis Ultra Smash

Samtidig må jeg berømme jobben som er blitt gjort med støtten for Amiibo-figurer i Mario Tennis Ultra Smash. Man kan trene opp en annen spiller, og vedkommende vil da stille opp i både dobbelkamper og knockout-utfordringer. Tar man tiden til hjelp kan man dessuten lære kameraten sin ti ulike ferdigheter, eksempelvis økt slagkraft eller forbedret ballkontroll. Funksjonen er i det hele tatt et godt eksempel på en nyttig måte å inkludere Amiibo-systemet på, uten at det føles påtrengende.

Jeg skal ikke si annet enn at jeg har kost meg mye med Mario Tennis Ultra Smash, for det har jeg. Likevel sitter jeg fortsatt på endel spørsmål. Har Nintendo pushet dette frem for å fylle et hull i Wii U-kalenderen? Planlegger de mer innhold gjennom DLCer og oppdateringer? Blir disse i så fall gratis, eller må vi betale for dem? Slik det ser ut nå er Mario Tennis Ultra Smash et morsomt og underholdende spill, som dessverre ikke har nok innhold. Det er en velsmakende kake, men den mangler glasur.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Solid fundament med gode gameplay-mekanikker. Mega Rally og Mega Battles er moro.
-
Ikke nok innhold.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Mario Tennis Ultra SmashScore

Mario Tennis Ultra Smash

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Eiser

Mario og vennen hans driver mye med sport, og Tennis er en gjenganger. Mario Tennis Ultra Smash til Wii U føles veldig velkjent, på godt og vondt...

0
GR Live spiller Mario Tennis Ultra Smash

GR Live spiller Mario Tennis Ultra Smash

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Mario er mer enn bare en plattformhoppende maskot. Foruten å være en glimrende kart-sjåfør er han også overraskende god i tennis. Nintendos tennisserie er nå blitt...

0
Nok en trailer fra Mario Tennis Ultra Smash

Nok en trailer fra Mario Tennis Ultra Smash

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I går kunne vi presentere en ny trailer for Mario Tennis Ultra Smash (ligger nederst i denne saken også) som kommer eksklusivt til Wii U, men det tok ikke lang tid før...

0
Ny trailer for Mario Tennis Ultra Smash

Ny trailer for Mario Tennis Ultra Smash

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Nintendo har sluppet en ny trailer for Mario Tennis Ultra Smash som både viser nye tennisspillere og nytt gameplay. I sistnevnte plasserer vi i hvert fall Mega Mushroom...Loading next content