Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Mega Man Legacy Collection

Mega Man Legacy Collection

Seks legendariske NES-spill i én og samme pakke? Når Mega Man tar oss med tilbake til oppveksten hans, er det eneste lure å bli med på den magiske reisen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Mega Man og jeg har alltid vært gode venner. Rettelse, 8 bits Mega Man og jeg har alltid vært gode venner. De andre iterasjonene har jeg ikke like varme følelser knyttet til, men den grovt pikselerte blå mannen fra gammelt av kunne jeg fint ha tatovert på kroppen min. Faktisk er hver eneste del, inkludert de litt nyere Mega Man 9 og 10, blant mine personlige favoritter gjennom tidene. Man kan vel si at jeg trengte forholdsvis kort betenkningstid på å ta på meg jobben med å anmelde Mega Man Legacy Collection.

Her får du de seks originale NES-spillene i samme pakke, uten en masse annet tullball. Nøkkelordet er i det hele tatt varsomhet, da utvikler Digital Eclipse har vært ekstremt forsiktig med å gjøre endringer. De har til og med bevart haltende bildeoppdatering og grafikkfeil. Feil som de lett kunne ha rettet opp, og de har heller ikke gitt oss noen snarveier i menyene. Det betyr at man må trykke seg gjennom endel blant annet for å skifte våpen.

HQ

Det er et litt merkelig opplegg å begrense seg til seks spill, med tanke på at elleve år gamle Mega Man Anniversary Collection hadde flere titler enn dette inkludert. Der var selv Mega Man 7 (Super Nintendo) og 8 (Playstation) med, i tillegg til de mer obskure titlene Mega Man: The Power Battle og Mega Man 2: Power Fighters. Jeg tror dette vil bli diskutert mye i Mega Man-kretser, men for min egen del klarer jeg meg fint med "bare" NES-spillene. Det blir helhetlig og har ført til morsomme løsninger som at man nå kan møte en hvilken som helst boss med et hvilket som helst våpen allerede fra menyskjermen.

Dette er en annonse:

Digital Eclipse har også vært smart nok til ikke å begrense spillerne når det gjelder utformingen av kontrolloppsettet. Vi har altfor ofte blitt matet med Mega Man-samlinger og nyutgivelser hvor kontrollene ikke har gitt mening. Det er ikke tilfellet denne gangen, og det bedrer virkelig opplevelsen. Det samme kan også sies om det faktum at det nå finnes autofire. Det føles ikke ut som juks, men heller noe som gjør spillet litt mer tilgjengelig for nykommere.

Mega Man Legacy CollectionMega Man Legacy Collection

Mega Man-spillene, og da spesielt den eldste, har nemlig lenge hatt rykte på seg for å være kriminelt vanskelige. Og såvisst, på tross av autofire, må den blå mannen regne med plenty av juling denne gangen også. Her er det virkelig mange hindringer og mange av dem tar livet av deg øyeblikkelig. Hadde ikke spillkontrollen vært så utrolig bra hadde dette vært nær sagt umulig, men heldigvis kan god timing og øvelse få deg helskinnet gjennom. Mens ikoner som Mario og til og med Sonic og har en iboende treghet i bevegelsene sine, er Mega Man fortsatt den kvikkeste spillhelten noensinne.

Alle dødsfall kan derfor unngås, og det føles aldri urettferdig hvis du gjør en feil. Da vet du heller hvordan du skal løse problemet neste gang. Det er derfor snakk om et svært givende spill, der man både blir og føler seg bedre underveis. I tillegg er dessuten variasjonen god, slik spillingen aldri blir for repeterende.

Dette er en annonse:

Capcom var på sitt beste da de utviklet disse spillene, og kreativiteten flommer virkelig ut av den vakre pikselgrafikken og det som muligens er det beste lydsporet til noen spillserie noensinne. Antall klassikere er rett og slett fantastisk, og jeg tar meg selv hele tiden i å skru opp volumet mens jeg knuser boss etter boss.

Mega Man Legacy Collection

Med i spillet er også et slags museum med massevis av konsepttegninger og vakker kunst fra Mega Mans barndom. Selv jeg som er entusiast hadde ikke sett flertallet av dem tidligere, så sjansene er gode for at ikke du har det heller. Er du fan er det en skikkelig gullgruve som er morsom å grave gjennom. Du kan også lytte til den nydelige musikken med en kul mediaspiller, og jeg ville løyet hvis jeg sier noe annet enn at jeg ble sittende i en god halvtime å trampe til takten da jeg testet den ut.

Som nevnt holder Mega Man Legacy Collection seg tett til kildematerialet, men det finne én stor nyhet. Spillet inneholder nemlig 50 utfordringene skapt kun for Mega Man Legacy Collection, som minner om de vi har sett i diverse andre NES Remix-spill. Det er snakk om utvalgte deler fra alle de gamle spillene, som er blitt endret for å tilpasse seg ulike utfordringer. Disse er ofte tidsbegrenset, og de er er sinnssykt underholdende. Å forsøke å slå Yellow Devil på en viss tid viser seg eksempelvis å være overraskende vanedannende.

HQ

Det er alltid vanskelig å vurdere spillsamlinger som dette, fordi de består ofte av et stort antall toppspill som har tålt tidens tann veldig godt. Man får derfor veldig mye valuta for pengene sine, og Mega Man Legacy Collection er definitivt ikke noe unntak. På minussiden må jeg likevel føre opp at utviklerne har vært litt for gjerrige med ekstrainnholdet og at jeg savner en smidigere måte å lagre spillet på. To tastetrykk (inn i menyen og deretter "save") burde vært tilstrekkelig.

Utover dette er det lite å trekke ned for, og til syvende og sist er dette en pakke jeg utvilsomt kan anbefale til alle. Enten du har spilt Mega Man før, eller bare trenger en god historietime, er dette midt i blinken. Man kan faktisk spørre seg om det i det hele tatt finnes noen andre 8-bit-spill som føles like friske som dette etter så lang tid. Men for all del, ikke bare ta mitt ord for det, sjekk ut Mega Man Legacy Collection selv.

Mega Man Legacy CollectionMega Man Legacy CollectionMega Man Legacy CollectionMega Man Legacy Collection
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Alle de seks spillene er superbra, fantastisk musikk, suveren spillkontroll, flott design, kule bonusutfordringer, herlig krevende.
-
Dårlig lagringsfunksjon, lite ekstrainnhold.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Mega Man Legacy CollectionScore

Mega Man Legacy Collection

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäk

Seks legendariske NES-spill i én og samme pakke? Når Mega Man tar oss med tilbake til oppveksten hans, er det eneste lure å bli med på den magiske reisen...

0
Ingen Mega Man Collection-disk i Europa

Ingen Mega Man Collection-disk i Europa

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Når den saftige samlingen Mega Man Legacy Collection slippes til 3DS 23. februar, vil amerikanerne kunne kjøpe en samlerutgave som inneholder den gyldne Mega...

0
Mega Man Legacy Collection får 3DS-dato

Mega Man Legacy Collection får 3DS-dato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den store spillsamlingen Mega Man Legacy Collection ble sluppet 25. august til PC, Playstation 4 og Xbox One. En Nintendo 3DS-versjon er også bekreftet, men av uklare...Loading next content