Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Monster Hunter 4 Ultimate

Monster Hunter 4 Ultimate

Er du lei av å dra på lange skiturer mens du er på fjellet? Da er muligens Monster Hunter 4 Ultimate spillet som kan gjøre turen mer utholdelig...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er to år siden sist jeg dro på jakt i Monster Hunter-verdenen. Da var det Monster Hunter 3 Ultimate til Wii U som lot meg slåss mot Godzillas søskenbarn, men denne gangen har Capcom valgt å flytte kamparenaen over til 3DS.

Monster Hunter 4 Ultimate spiller på samme premiss som de tidligere spillene i serien, så det er ikke store forandringene som er gjort fra den gang. Derfor vil jeg ikke bruke så alt for lang tid på å beskrive hva spillet går ut på. Det hadde bare endt med at jeg ville gjentatt alt som jeg allerede har sagt i anmeldelsen av Monster Hunter 3 Ultimate. Jeg vil heller bruke tiden på å si hva som er annerledes denne gangen, både positivt og negativt.

Den store hovedforskjellen denne gang er at spillet kun er utgitt på 3DS. Mens 3DS-versjonen av Monster Hunter 3 Ultimate var et slags supplement til Wii U-versjonen, så er det fjerde spillet i serien er vaskeekte og dedikert 3DS-spill med ordentlig onlinemodus.

Likevel vil jeg si at jeg er litt skuffet over valget om å kun lansere spillet til 3DS og ikke Wii U. Da jeg anmeldte Monster Hunter 3 Ultimate på Wii U var det ikke til å unngå å legge merke til at spillet var en port av et Wii-spill, og jeg lengtet etter et ordentlig next-gen Monster Hunter-spill. Håpet var derfor at den neste tittelen i serien skulle bli den verdige oppfølgeren.

Dette er en annonse:

Men her sitter jeg altså med 3DSen i hånden, og spiller et spill som ikke ser så veldig annerledes ut enn forgjengeren. Heldigvis er ikke grafikken alt, og Capcom har sørget for å pusse opp og polere formelen siden sist.

Monster Hunter 4 UltimateMonster Hunter 4 Ultimate
Det er ikke mangel på skapninger som alle kjemper om topplasseringen på næringskjeden!

Igjen tar du på deg rollen som en jeger, og denne gangen reiser du sammen med en gruppe kjøpmenn og andre lykkejegere som ferdes rundt på leting etter skatter og sjeldne dyr. Det er den ultimate road tripen gjennom monsterland, som gir serien et lenge etterlengtet reiseelement. I det forrige spillet var du begrenset til en landsby hvor du hentet alle oppdragene og gjorde alle forberedelser før du bega deg ut på en dinojakt. I Monster Hunter 4 Ultimate har du muligheten til å reise mellom flere forskjellige landsbyer på din ferd, og landskapene du jakter i er større og virker mer «levende». Dette sørger for at spillet ikke føles like monotont og ensidig som forgjengeren.

Én ting du likevel skal være klar over, er at det er mye gjenbruk i spillet. Fiender, lyder, effekter og animasjoner er hentet rett fra Monster Hunter 3 Ultimate (og de andre spillene i serien), men Capcom har selvsagt hevet inn en del nye godsaker også. Våpenutvalget er hakket større denne gang, noe som igjen byr på mer variert gameplay. Favoritten min denne gangen ble Insect Glaive. Et slags eksotisk spyd akkompagnert med en gigantisk bille. Du kan utføre en kjede av kombinasjonsangrep med spydet, for så å sende ut billen din for å samle «nektar» fra monstrene. Forskjellig nektar gir deg forskjellige bonuseffekter. Én type nektar deg eksempelvis tøffere så du tåler mer skade, én gjør deg raskere, og så videre. Det er en kul, ekkel og forstyrrende kombinasjon.

Dette er en annonse:
Monster Hunter 4 UltimateMonster Hunter 4 Ultimate
Selv i en verden full av monstre slipper man ikke unna kleine japanske mellomsekvenser

For å gjøre de allerede episke og krevende kampene enda mer intense og spennende, har du nå muligheten til å hoppe opp på ryggen til monstrene. Dette gjøres ved at du kommer deg opp bak dem og hopper på dem fra en kant eller klippe. Når du er oppe på ryggen er det bare å gjøre seg klar til en rodeorunde. Du skal hakke løs på monstrene mens de febrilsk prøver å riste deg av, og klarer du å holde deg på lenge nok vil du bli belønnet med bonusgjenstander du kan samle opp.

Dette er gøy, men den virkelige store gleden denne gangen er at spillet har en ordentlig onlinemodus, og det å koble seg opp og finne andre spillere har blitt gjort enklere og raskere siden sist. Jeg har aldri sett på 3DS som en særlig stor plattform for onlinespill. Det siste spillet jeg spilte online på 3DS må ha vært Mario Kart 7. Her fungerer likevel onlinemodusen utmerket, og selv om spillet enda ikke er lansert hadde Nintendo og Capcom åpnet opp serverne slik at anmeldere kunne logge seg på og prøvespille sammen.

Jeg endte opp med noen franskmenn. Ingen anelse om hva de pratet om eller hvilket magasin de var fra, men slikt er meningsløst når en gigantisk øgle lurer der ute, som jeg enda ikke har sugd nektaren ut av.

Jeg ble imponert over hvor bra det funket å spille online. Her var det ikke noe lagg eller avbrudd, og jeg merket heller ikke noen negative effekter på ytelsen til tross for at vi var fire spillere samtidig på skjermen. Det var rett og slett kjempemoro å spille online, og det er når man er på lag med andre at man får den fulle utfordringen og opplevelsen Monter Hunter 4 Ultimate har å by på.

Monster Hunter 4 UltimateMonster Hunter 4 Ultimate
Steg 1: Finn en gigantisk dinosaur. Steg 2: Extreme Dino Rodeo.

Igjen, det er Capcom sitt konsollvalg for spillet som er det virkelige store minuset her. Jeg forstår at dette mest sannsynlig er på grunn av at håndholdte er mer populære i Japan enn hjemmekonsollene, men her i vesten vet jeg ikke om det er likedan (mobiler og nettbrett er ikke medregnet her). Monster Hunter 4 Ultimate er et topp Monster Hunter-spill, og definitivt det mest velpolerte til nå, men jeg klarer likevel ikke riste av meg følelsen av at spillet villet vært så mye bedre på Wii U.

Når jeg først setter meg ned for å spille spillet, tar det uansett ikke lang tid før jeg morer meg såpass mye at jeg nesten glemmer at det er på 3DS jeg sitter og spiller. Det vil si, jeg glemmer det helt til jeg føler smertene begynne å snike fram i hendene mine. Og det skjedde ganske så regelmessig. Det er rett og slett ikke komfortabelt å sitte og spille på 3DSen over lengre perioder. Jeg klarer en halvannen time maks før det begynner å verke såpass i hånden og fingrene mine at jeg må ta meg en pause. Det føler jeg svekker en tittel som fokuserer på lange slåsskamper og onlinespilling, og igjen er det et tegn på at konsollvalget ikker er det beste. Hadde jeg kunne spilt med en ordentlig håndkontroll i hendene hadde opplevelsen blitt mye bedre.

Monster Hunter 4 UltimateMonster Hunter 4 Ultimate
Monster Hunter 4 Ultimate kommer med et utvalg av kostyme-DLCer

Dette endrer imidlertid ikke det faktum at Monster Hunter 4 Ultimate er et Monster Hunter-spill i toppsjiktet. Ja, det er veldig likt forgjengeren, men Capcom har funnet en nisje som fungerer, og de forbedrer den for hver utgivelse. Kontrollen er solid og responsiv, gameplayet og kampmekanikkene gir deg spenningen og utfordringen du forventer fra et Monster Hunter-spill, og det kreative designet bak de virkelig store monstrene er ikke til å fnyse av.

Monster Hunter-serien har i likhet med Dark Souls-spillene en kjær plass i mitt hjerte. Det er bare noe med spill som fokuserer på dine ferdigheter som spiller, og som ikke er redd for å gi deg en skikkelig utfordring, som virkelig treffer meg på de rette punktene.

Hadde du det gøy med forgjengeren vil du garantert kose deg med Monster Hunter 4 Ultimate. Her har de tatt alt som var bra med det forrige spillet og gjort det enda litt bedre. Er du helt ukjent med serien er dette også en glimrende sjanse til å kaste deg ut i det. Her er det ikke noe å holde tilbake på. Nå kan jeg bare sette meg ned og drømme om at det neste spillet i serien vil være å finne på en av de nye hjemmekonsollene...

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Velpolert og utfordrende gameplay, en "større" verden, en av de beste onlineopplevelsene på 3DS
-
Klarer ikke riste av meg følelsen av at spillet heller burde nytes på en storskjerm, kanskje litt vel mye gjenbruk
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

7
Monster Hunter 4 UltimateScore

Monster Hunter 4 Ultimate

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Er du lei av å dra på lange skiturer mens du er på fjellet? Da er muligens Monster Hunter 4 Ultimate spillet som kan gjøre turen mer utholdelig...

0
Monster Hunter 4 Ultimate-demo denne uken

Monster Hunter 4 Ultimate-demo denne uken

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det ser ut til å bli en god Eshop-uke for Nintendo 3DS-eiere. Først og fremst slipper Capcom en spillbar demo av Monster Hunter 4 Ultimate denne torsdagen, og denne...

1
Monster Hunter 4 Ultimate-demo ute nå

Monster Hunter 4 Ultimate-demo ute nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Monster Hunter 4 Ultimate skal slippes til Nintendo 3DS den 13. februar, og for de av dere som ikke vet hva det er kan vi fortelle at det er snakk om Capcoms nyeste...Loading next content