Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Monster Hunter Generations

Monster Hunter Generations

Pokémon Go vil ha deg til å gå rundt å fange monstre, men er du klar for et spill som vil ha deg til å slakte dem? Monster Hunter Generations er her, og jaktsesongen er igang!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det føles ikke som det var så lenge siden at jeg la fra meg 3DSen og sa meg ferdig med Monster Hunter 4. Er det ikke litt tidlig en oppfølger allerede? Dette er jo tross alt ikke Assassin's Creed. Men Monster Hunter Generations er kanskje ikke akkurat ment som en direkte oppfølger til Monster Hunter 4, men heller en slags «best of»-samling av seriens høydepunkter.

Monster Hunter-serien har aldri gjort store endringer i formularen sin. Capcom satset heller på å forbedre spillet med hver utgivelse. Det neste spillet hadde alltid den lille finpussen som gjorde det hakket bedre enn forgjengerne, samt flere og nye monstre, områder og våpen. Men hovedelementet med monsterjakt har forblitt så å si uendret, men det er helt greit.

Monster Hunter har for meg alltid vært Pokémon blandet med litt Dark Souls. I stedet for å finne og fange alle monstrene for å bli bestevenner, er målet her å finne dem, slå dem i hjel, rive ut innvollene deres, kle deg i huden deres for så gå hjem og kose med en minigris. Akkurat slik jeg liker det.

Monster Hunter Generations
Monster Hunter Generations byr på en litt mer "åpen" verden, uten at det er sandbox.
Dette er en annonse:

Med det sagt har Monster Hunter Generations de største oppdateringene til serien i nyere tid. Her er det så utrolig mye nytt som er lagt inn at jeg ikke helt har klart å sette meg ordentlig inn i alt. Den største nyheten er noe som heter Hunter Styles. Dette er fire forskjellige stiltyper du kan velge når du lager en figur, som skal gi deg unike egenskaper du kan bruke under jakt. Dette i tillegg til de forskjellige kombinasjonsangrepene og våpenferdighetene som allerede er med. Dette gir spillerne større frihet og langt flere muligheter for å finne sin foretrukne spillestil enn i tidligere innslag i seiren.

De fire forskjellige stilene er «Guild Style», som er en mer tradisjonell stil for dem som ønsker å spille en stil som er så lik som mulig de tidligere spillene. «Striker» for en mer aggressiv spillestil, og du vil kunne bruke flere ferdigheter. «Aerial» som endrer din vanlige dodge roll med et hopp som gjør det enklere å angripe fra luften og komme opp på ryggen til monstrene. Til sist har vi «Adept» som er ment for de virkelig gode veteranene, med counterattacks som krever at du har en god innøvd timing.

Når du da har valgt din stil vil du få tilgang til forskjellige Hunter Arts. Dette er spesielle ferdigheter som lades opp mens du slåss, og som lar deg utføre unike kombinasjonsangrep, men kan også være andre ferdigheter som hjelper deg å dukke unna eller flykte fra monstre skulle det bli nødvendig. Det skal også nevnes at disse ferdighetene kommer med en haug av flashy effekter for å få det til å virke ekstra kult.

Alle disse nye elementene gjør at Monster Hunter føles friskt og spennende igjen, der selv erfarne spillere vil få mye nytt å hugge tennene i, samtidig som det er et utmerket sted å begynne for nye spillere også. Det kan kanskje virke litt overveldende med så mye nytt på en gang, men spillet gir deg tilgang til tutorial missions som gjør en meget god jobb med å forklare kjerneelementene, og gir deg en god innføring i hvordan alt dette henger sammen.

Dette er en annonse:
Monster Hunter Generations
Muligheten til å spille som en Felyne er kanskje den beste nyheten i serien!

Det desidert beste nye tillegget til serien må være muligheten til å spille som en Felyne (katteskapningene). Dette er en egen modus som lar deg ta på deg rollen som en av dine trofaste Felyner, og de kan sendes ut på egne spesielle oppdrag. Disse oppdragene er ikke like dramatiske eller intense som hovedoppdragene du får med din Hunter, men de tilbyr en mer avslappende måte å utforske verdenen på. Felynene har ingen staminameter, noe som gjør dem ypperlige til å spille som når du skal sanke inn råvarer og ingredienser til de forskjellige eliksirene og våpnene du kan lage. Å sanke gjenstander for de forskjellige områdene har vært et kjent element i alle Monster Hutner-spillene, men nå har Capcom endelig forbedret dette. Og det er ikke snakk om en liten forbedring heller. Endelig er det mulig å samle inn ALT fra en busk, eller en Ore, ved å bare holde inne A-knappen fremfor å måtte trykke gjentatte ganger. Jeg vet. Brilliant!

Det store hinderet under sanking av råvarer har alltid vært at lommene dine fylles ganske raskt opp, noe som tidligere tvang deg til å returnere til hub-byen for så å reise tilbake igjen. Nå kan du sende enn full sekk tilbake til byen en gang per oppdrag, noe som gjør at det er mulig å samle inn dobbelt så mye per runde. Dette hørtes kanskje dumt ut å være så glad over, men å ikke ha plass til flere gjenstander har alltid vært et irritasjonsmoment for min del, så det at jeg endelig kan samle inn mer når jeg først er på jakt er en gledelig oppgradering. Tro meg, du vil merke dette når du selv er ute på jakt!

Historie har aldri vært det største fokuset i Monster Hunter-serien, og i Generations kan man trygt si at historien virkelig har blitt kuttet ned enda et hakk. Nå låser du ikke opp de forskjellige landsbyene ved å følge historien og hovedoppdragene. De fire landsbyene som er med i Generations vil åpne seg etter bare noen timer med spilling, og du kan fritt reise mellom dem slik du ønsker. Dette gjør at utforskningen i Monster Hunter Generations føles mer fri enn tidligere, og kan være gledelig for mange. De fire landsbyene byr på forskjellige og unike landskaper, alle med egne unike monstre.

Monster Hunter Generations
Hva er et Monster Hunter-spill uten enorme monstre?

Det er selvsagt monstrene som står i sentrum av Monster Hunter-spillene, og det skuffer ikke av variasjon i Monster Hunter Generations. Det er kanskje ikke like mange som i Monster Hunter 4 (ikke at jeg har talt dem, men...), men variasjonene i hvordan du kan velge å angripe monstrene, og frihetene du har til å reise mellom landsbyene gjør at du alltid kan finne noe nytt når du føler at et sted blir for kjedelig. Jeg blir ofte imponert over hvor kule (og ikke minst brutale) enkelte monstre kan være, og Generations sparer ikke på kruttet der. Jeg vil ikke spoile noe for dere, men her er det definitivt monstre som vil får deg til å hyle av frustrasjon om du ikke er godt forberedt!

Men som jeg nevnte tidligere, så føles ikke Monster Hunter Generations som en oppfølger. Dette er et spill som samler det beste i serien. Mange av lokasjonene og figurene som dukker opp er hentet fra tidligere spill i serien, så her har de ment å spille på nostalgien. Det uten å få nye spillere til å føle seg utenfor. Monster Hunter Generations føles som den komplette pakken. Den ultimate Monster Hunter-opplevelsen. Med mer variasjon og dybde enn serien har hatt tidligere!

Det betyr ikke at spillet ikke har sine svakheter. Alle de flashy effektene som er med har ført til at spillet har blitt låst på 30 bilder i sekundet. Dette vil nok føles som et godt steg tilbake med tanke på hvor silkemykt Monster Hunter 4 føltes med 60 bilder i sekundet. Det til tross for at vi nå har en kraftigere 3DS. Så rent teknisk blir det et minus for spillet der.

Til tross for det så er Monster Hunter Generations det beste Monster Hunter-spillet jeg har spilt hittil, og det fikk serien til å føles frisk og spennende igjen, selv etter utallige timer med Monster Hunter 3 Ultimate og Monster Hunter 4 Ultimate så vil jeg fortsatt ha mer!

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mer frihet til å finne din egen spillestil, en mer "åpen" verden som ikke er låst bak historien, du kan spille som en katt, kule og brutale monstre, oppdatert gathering, nevnte jeg at du kan spille som en katt?
-
Låst til 30 bilder i sekundet, kan virke litt overveldende for folk som ikke er villig til å ta seg god tid til å sette seg inn i spillet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Monster Hunter GenerationsScore

Monster Hunter Generations

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Pokémon Go vil ha deg til å gå rundt å fange monstre, men er du klar for et spill som vil ha deg til å slakte dem? Monster Hunter Generations er her, og jaktsesongen er igang!

0
Monster Hunter Generations kommer i juli

Monster Hunter Generations kommer i juli

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Monster Hunter Generations har vært ute i Japan sin november, og nå har Capcom og Nintendo endelig avslørt den europeiske slippdatoen. Det 3DS-eksklusive spillet skal...

3
Monster Hunter X kommer til Norge

Monster Hunter X kommer til Norge

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Nintendo har endelig annonsert at Monster Hunter X kommer til Norge, og for å gjøre det ekstra kult har de endret navn til Monster Hunter Generations. For første gang i...

1
Capcom bekrefter Monster Hunter X

Capcom bekrefter Monster Hunter X

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Under helgens Nintendo Direct-sending benyttet Capcom anledningen til å presentere et nytt spill i Monster Hunter-serien. Spillet har fått navnet Monster Hunter X, og det...Loading next content