Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Mortal Kombat X

Mortal Kombat X

Mortal Kombat X er full av sjel, men også innvoller, bein, blod og hjernemasse. Netherrealm Studios har nok en gang laget et spill som har det lille ekstra...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ingen hemmelighet at Mortal Kombat har en spesiell plass i hjertet mitt. Husker at jeg som 12-åring ble slått i bakken første gangen jeg så Sub-Zero rive hode av noen med ryggraden fortsatt hengende fast. Nå, 10 spill og 23 år senere blir jeg nok en gang slått i bakken av å se hvor utrolig brutalt spillet har blitt. Mortal Kombat X er det beste, og mest brutale spillet i serien, punktum. Ikke nok med at de har tatt alt jeg gledet meg over i Mortal Kombat (9), men de har hevet standarden så til de grader. Det oser kvalitet ut av hver eneste pore, så ikke nok med at de har klart å forbedre et ellers perfekt spill, men de har lagt til såpass mye nytt at dette er som å spille et helt annet spill.

HQ

Mens Capcom veldig ofte ender opp med å gi ut det samme Street Fighter-spillet gang på gang, har Netherrealm Studios alltid prøvd å gjøre nye ting. I Mortal Kombat introduserte de en særdeles lang historiedel, samt røntgenangrep som viser deg ben som knekker, og innvoller som blir spiddet. Alt dette er så klart tilbake, med enda mer detaljert grafikk. Røntgenangrepene ser enda mer spektakulære ut og sluttangrepene er enda blodigere enn før. De har også gjort bakgrunnen på nivåene interaktive, slik at du kan kaste både brennende tønner og mennesker på motstanderen, akkurat som i Injustice: Gods Among us.

Mortal Kombat X
Dette er en annonse:

Mortal Kombat X har også en mer filmatisk historiedel som viser deg den nye generasjonen med kampsporteksperter bestående av Cassie Cage, datteren til Johnny Cage og Sonya Blade, Jacqui Briggs, datteren til Jax, Kung Jin, nevøen til Kung Lao, og Takahasi Takeda, sønnen til Kenshi, gjøre det umulige - nemlig å stoppe onde krefter fra å ta over jorden. Totalt er det 25 figurer å velge mellom, derimot er en av dem, Goro, enn så lenge kun for de som har forhåndsbestilt spillet.

Som jeg nevnte har Netherrealm Studios det med å prøve nye ting, og denne gangen er det i form av figurvariasjoner. Hver figur du kan velge har tre variasjoner man kan spille. Mange av disse variasjonene endrer totalt spillestilen til figuren du velger. Noen av disse endrer dem fra å være veldig defensive i spillestilen til å bli utrolig offensiv. Noen går fra å være veldig god i nærkamp til å bli nesten ubrukelig i nærkamp. Så kanskje du liker en bestemt figur, men har aldri klart å spille den før? Da kan det godt hende at du klarer det mye bedre denne gangen.

Mortal Kombat X

Når du er ferdig med historiedelen (som du absolutt burde spille), er det bare å sette igang å dykke ned i alt det andre du kan gjøre. Enten det er å gå på nett for å spille mot andre spillere i både rangerte og urangerte kamper, eller å ta for seg "living towers" som er tårnene fra tidligere spill, bare at de endrer seg daglig, ukentlig eller månedlig. Når jeg sier endrer seg, så legger spillet til modifikasjoner i kampene. Dette gjør at man får en variasjon når man spiller. Det kan være alt fra å gi motstanderen, deg eller begge en rustning som gjør at man ikke kan dyttes over ende, eller kanskje modifikasjonen gjør at alt man trenger er et slag for å vinne eller tape. Ifølge Netherrealm finnes det hundrevis av forskjellige modifikasjoner, som alle gjør kampene morsommere, og noen ganger veldig frustrerende. Gøy er det uansett.

Dette er en annonse:

Første gangen man starter spillet blir man bedt om å velge mellom en av fem faksjoner. Disse er Lin Kuei, ninjagruppen til Sub-Zero, White Lotus, gruppen til Raiden, Brotherhood of Shadow, gruppen til Quan Chi, Black Dragon, gruppen til Kano og til slutt Special Forces styrt av Sonya Blade. Du blir ikke begrenset til å velge en gruppe fremfor en annen. Du kan spille alle figurene, og få tilgang til alt utenom unike faksjonsavsluttere. Det vanker også andre bonuser i form av egne antrekk og lignende. Man vil også kunne tjene opp poeng i faksjonen man velger, som igjen gir tilgang til ting i spillet man ellers ikke får tilgang til. Dette betyr også at man hver uke slåss for å få sin faksjon kåret til ukens vinner. Som igjen gir bonuser for de i gruppen. Det er også egne kriger mellom din faksjon og andre, samt invasjoner fra fiender som alle faksjoner må hjelpe med å beseire. Alt dette høres kanskje litt komplisert ut, men det er så lett som å velge en gruppe, og så bare spille spillet.

Alt er med på å øke ditt bidrag til din faksjon. Det fine her er at dette endrer seg daglig eller ukentlig, så det er alltid noe nytt å gjøre når man setter seg ned med spillet. Man kan også ta med seg dette konseptet når man drar ut av huset. Netherrealm har gitt ut en mobilapplikasjon som er en utrolig forenklet versjon av spillet som lar deg hjelpe din faksjon når du ikke er foran konsollen. Her vil man også kunne låse opp unike kostymer som så kan brukes i selve spillet. Denne applikasjonen er også helt gratis, og ikke et krav på noen som helst måte.

HQ

Jeg har kun testet Playstation 4-utgaven av spillet, så jeg kan ikke si noe på hvordan Xbox One- eller PC-utgaven er. Jeg merket noen ganger litt forsinkelser (lag) på Playstation 4 da jeg spilte med venner, men jeg regner egentlig med at dette min internettlinje, og ikke spillets skyld.

En annen morsom, og litt mer partyvennlig modus i spillet er "Test your luck". Her velger man hvor mange spillmodifikasjoner som skal aktiveres i kampen, og så bærer det av sted til kaos og gøy. En modifikasjon som var utrolig irriterende var at skjermen av og til blir helt sort, og så kommer lyset tilbake, samtidig som at spillet gikk fem ganger fortere enn hva det vanligvis gjør. Og når jeg sier fem ganger fortere, mener jeg alt i spillet. Ikke nok med at figurene beveger seg kjempefort, men lyden går fortere slik at alle høres ut som Smurfer. Dette er nok ikke noe man sitter med på egenhånd, ble litt kjedelig litt fort, men om man er en gruppe som skal ha det moro på en fredagskveld, var absolutt dette noe som hever stemningen.

Mortal Kombat X

Til slutt har vi Krypt. Det er her du bruker det opptjente gullet du samler sammen ved å spille spillet. Her går man rundt i første person, løser enkle puslespill og knuser sarkofager, statuer og annet for å finne alt fra gull og konsepttegninger til brutalities, fatalities og nye kostymer. Man kan også finne poletter som gjør at du enklere kan få til fatalities. Dette skapte også litt furore denne uka ved at de selger disse polettene som mikrotransaksjoner. For å være helt ærlig ser jeg ikke problemet med dem, du trenger dem ikke om du faktisk tar deg bryet med å lære knappekombinasjonene.

Jeg nevte brutalities, men ikke hva de er. Brutalities er noe som ble først tatt i bruk i Ultimate Mortal Kombat 3 til Super Nintendo og Sega Mega Drive. Det er rett og slett en utrolig lang kombinasjon som ender med at motstanderen eksploderer. Veldig tilfredsstillende når man klarer det. I Mortal Kombat X finnes det over 100 stykker, og alle har forskjellige krav til hvordan man gjør dem. For Erron Black krever det at det siste angrepet man gjør som fjerner all helsen til motstanderen er et kast, og at man holder spaken mot motstanderen. Om man gjør dette riktig vil Erron skyte av benet til fienden og så skyte dem i hodet. Andre krever at du bruker spesifikke variasjoner og har en bestemt prosent igjen av helsen, eller at du må trykke 15 ganger på en knapp før kastet er ferdig og mye mer.

Mortal Kombat X

Det er også egne faksjonsavsluttere. Disse er unike for faksjonen du er medlem av, og er veldig lette å utføre. Jeg er medlem av Lin Kuei og kan få Smoke til å dukke opp som kapper toppen av hode til motstanderen rett av.

Som sagt, det er mye å gjøre i Mortal Kombat X, og hele spillet føles utrolig polert. Alt av angrep føles mer intuitivt og mer tilgjenglig for de av oss som ikke er verdens beste slåssepillspillere. Dette betyr dog ikke at det går utover de som faktisk er verden beste. Det er balansen som gjør spillet så bra. Er man god, så kan man kun tape overfor noen som er bedre enn deg.

Det er trist å se elskede karakterer som Baraka, Rain og Smoke bli redusert til datastyrte motstandere i historiedelen, eller faksjonsangrep, men de 25 figurene man har å velge mellom utfyller de fleste roller veldig bra. Kitana har for eksempel en egen variasjon som heter "Mourning" hvor hun får våpnene og en del av angrepene til Jade fra tidligere spill. Strengt tatt er dette en av de få tingene jeg har å klage på. Derimot vil man med Kombat Pack DLC-en få tilgang til Tanya, Tremor, Jason Voorhees (Friday the 13th-filmene) og Predator (Predator-filmene), som er noe jeg gleder meg utrolig til.

Til syvende og sist er Mortal Kombat X full av hjerte, og innvoller, bein, blod og hjernemasse. Netherrealm har nok en gang lagd et spill som har det lille ekstra som skal til for å oppnå storhet. De jobbet hardt med Esport-miljøet for å lage et spill som er perfekt i turneringssammenheng, men samtidig såpass nybegynnervennlig at hvem som helst kan plukke det opp og ha det gøy. Det er heller ikke uten grunn at Mortal Kombat X har klart å snike seg inn blant min topp 10 liste over tidenes beste spill. Jeg simpelthen elsker det.

Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
Mortal Kombat X
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig mye innhold og fantastisk presentasjon. God variasjon av figurer. Onlinefunksjoner som faktisk fungerer og har mening. Dødskul historiedel.
-
Mangler noe gamle kjenninger. Merket litt lag i onlinedelen (er nok min egen feil).
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Mortal Kombat XScore

Mortal Kombat X

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Mortal Kombat X er full av sjel, men også innvoller, bein, blod og hjernemasse. Netherrealm Studios har nok en gang laget et spill som har det lille ekstra...

0
Mortal Kombat XL kommer til Steam

Mortal Kombat XL kommer til Steam

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Mortal Kombat XL har nå blitt sluppet til PC via Steam, og denne inneholder Mortal Kombat X i tillegg til begge Kombat Packs som har blitt sluppet tidligere. Den første...

2
Lover store Mortal Kombat-nyheter i dag

Lover store Mortal Kombat-nyheter i dag

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Mortal Kombat-sjef og Liu Kangs far, Ed Boon, avslører på Twitter at studioet skal annonsere noe stort i dag, og det er visst Mortal Kombat X som står i begivenhetenes...

1
Ingen DLC til Mortal Kombat på PC

Ingen DLC til Mortal Kombat på PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det er vel ingen hemmelighet at PC-utgaven av Mortal Kombat X har hatt en del problemer siden lansering, men Netherrealm har stadig prøvd å bedret situasjonen. Derfor kom...Loading next content