Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Motorsport Manager

Motorsport Manager

Vi har sluppet rattet og tatt av hjelmen for heller å styre løpene fra skrivebordet. Kan dekktype, drivstoffmengde og værforhold være noe å ha det gøy med?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

To av førerne mine er ute på banen. Den ene ligger som nummer åtte, mens den andre er oppe i teten og kniver mot to andre. Jeg mottar rapporter om at det skal begynne å regne innen kort tid, og presset på meg vokser seg stadig større. Begge har nemlig nettopp vært innom depotet, og jeg har virkelig ikke råd til å ta dem ut enda en gang. Samtidig vet jeg at det er store sjanser for at førerne ikke engang kommer seg til mål hvis de ikke bytter dekk, eller at de til og med krasjer de svindyre kjøretøyene. Jeg trekker pusten dypt og ber han på åttendeplass om å komme inn til dekkskift, men jeg lar den best plasserte fortsette uten.

Jeg taper naturligvis plasseringer, for konkurrentene mine har vært smart nok til å sjekke værmeldingen i forkant av og under løpet. Det er uansett ikke så nøye, for jeg har jo fortsatt en fører med i front ...eller? Nei, han har av en eller annen grunn havnet på en fjerdeplass, og der blir han til løpet er ferdig. Det kunne ha gått bedre. Jeg har bare meg selv å skylde på, for mye kunne vært annerledes hvis jeg bare holdt et øye med været. Man kan trygt si at jeg har lært leksen min for resten av karrieren.

Motorsport Manager
Du har god oversikt over både nødvendige parametre og det faktiske løpet mens det pågår.
Dette er en annonse:

Motorsport Manager til PC er i store trekk det samme spillet som kom til iOS i 2015, men med oppdatert grensesnitt og grafikk blant andre ting. Dette er som navnet antyder et managerspill med motorsport i fokus, nærmere bestemt det fartsfylte Formel 1-sirkuset. Jeg inntar rollen som sjef for stallen, og jeg må ta meg av alt som følger med i den jobben. Her finner vi biler, førere, sponsorer, økonomi og løp.

Det virker kanskje ikke fryktelig morsomt ut å fordype seg i dekktyper og drivstoffmengder i spillform, men sannheten er at det blir spennende. Veldig spennende. Hver gang jeg tar en ny plassering spretter jeg opp av stolen i begeistring, og det jaller et "YES!" mellom veggene hjemme. Andre ganger er jeg dum nok til å utfordre været og nekter å bytte dekk til for at banen ser ut som et elveløp (noe førerne også bemerker), og som oftest går dette den veien det må gå - ned skuffelsens sti.

Absolutt alt må planlegges i forkant, og det krever at jeg lytter til førernes ønsker, hvordan været sannsynligvis blir, drivstoff og dekk. Selvtilliten er på topp etter å ha gjennomført spillets opplæringsdel, men det tar bare noen minutter før jeg innser at jeg ikke har peiling på hva jeg driver med. Læringskurven er absolutt bratt, og det til tross for at menyene er både tydelige og enkle å forstå. Alt handler til slutt om tall, og uansett hvor mye jeg spiller føler jeg aldri at jeg blir skikkelig god i dette spillet. Det krever nemlig mye kunnskap om hvordan Formel 1 er strukturert for å vite hvilke valg man skal ta, for uten dette blir det betydelig mer vanskelig.

Depotstoppene er en utrolig viktig del av sporten, og her blir du møtt av en mengde valg. Du kan eksempelvis velge om byttet av dekk (hjul) skal skje lynraskt, og dermed øke feilmarginene, eller du kan være trygg og sørge for at teamet ditt gjør jobben skikkelig på bekostning av klokken. De forskjellige utfallene er uansett mange, selv for et lite valg som dette.

Dette er en annonse:
Motorsport Manager
Valget av stall handler om hvilken stil du vil ha i spillet, og det kan lønne seg å vurdere nøye i begynnelsen.

Presentasjonen og rammen i Motorsport Manager er virkelig flott. Stilige og tydelige menyer sørger for at jeg raskt finner frem til det jeg trenger, og selve løpene er veldesignet med en tegnet stil som fungerer godt for sjangeren. Du kan snu på kameraene eller zoome inn og ut etter ønske, men under mesteparten av tiden kommer du uansett til å kikke på en meny for å vurdere de ulike variablene som kan tippe vektskålen. Det tar kort tid å lære seg hvilke knapper og ikoner som gjør hva, og etter et par løp innbiller jeg meg at jeg har blitt forvandlet til en børsmegler på Wall Street. Resultatet er at jeg kan ta viktige valg på kort tid, uten at det nødvendigvis betyr at jeg tar de rette valgene.

Lyden i en spill som dette er det lite å si om. Effekter og dialoger handler mest om hvilken lyd en knapp lager når du trykker på dem i menyene, og det meste av dialogen er presentert som tekst. Det er musikken som ender opp som det viktigste, og i Motorsport Manager er den godkjent. Det er grei bakgrunnslyd, og ikke noe jeg blir lei av den første kvelden. Sjangeren er dog perfekt for den som vil høre på favorittmusikken sin mens de pusler med dette, eller kanskje lytte til en pocast.

HQ

Liker du å fordype deg i menyer og variabler, og det å kunne justere på nesten alt mulig? Foretrekker du å planlegge kjøring fremfor å kjøre selv? Elsker du Formel 1? I så fall bør du kanskje ta en kikk på Segas Motorsport Manager. I tillegg tror jeg dette er noe for deg som har erfaring fra andre managerspill og liker sjangeren.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Pent presentert, mange innstillingsmuligheter, detaljert simulasjon og veldig spennende løp.
-
Bratt læringskurve, krever kjennskap til sporten, og litt tamt på lydsiden.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Motorsport ManagerScore

Motorsport Manager

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Orremark

Vi har sluppet rattet og tatt av hjelmen for heller å styre løpene fra skrivebordet. Kan dekktype, drivstoffmengde og værforhold være noe å ha det gøy med?

0
Spill Motorsport Manager gratis en hel uke

Spill Motorsport Manager gratis en hel uke

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Sega og Playsport Games lar nå alle teste en gratisversjon av simulatoren Motorsport Manager. Du har en hel uke på deg til å spille (frem til 27. mars), og hvis du liker...Loading next content