Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI Trident 3 Glacier White Limited Edition

Hvis man kan få en konsoll i hvitt - hvorfor ikke også en konsollignende PC? Vi kikker nærmere på den lekre Trident 3 fra MSI.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har tidligere lekt en del med Trident-maskinen fra MSI, en særdeles kompakt maskin som er overgangsbilletten mellom PC og konsoll, eller som vi sier her i GR - en Steam Machine, som den burde ha vært. Faktisk er den i grove trekk på størrelse med, og minner designmessig i hvitt mer om en Xbox One S, så neste gang de påstår at de ikke kan trøkke kraftigere hardware inn på så lite plass, så vet vi at de lyver.

HQ

Den nyeste utgaven av maskinen på markedet har fått tilnavnet Arctic grunnet det snøhvite utseende. Hvis vi ignorerer at det er kommet RTX-kort på markedet, så er maskinen stadig i stand til å kjøre nesten alle nyere spill i 1080p. RGB-lyset er holdt til et rimelig nivå, og de mange litt skjeve vinklene bidrar til en god kontrast, men stadig subtilitet nok til at den kan stå fremme på tv-bordet.

MSI Trident 3

Testmaskinen vår har den nye i7-8700 CPU fra Intel, 16GB DDR4 RAM, et GTX1070-grafikkort, et ganske lite kabinett på under 5 liter, og den kjører med MSI sitt eget Silent Storming Cooling 2 - som er en fancy betegnelse for vanndampkjøling. Da alle komponenter er fra MSI selv, kan den skilte med ultra hurtig oppladning av tilkoblede enheter såvel som en masse innganger og en fornuftig lydutgang direkte fra hovedkortet. Betegnelsen "supports 4K games" er nok meget godt valgt, for med et GTX1070 Aero ITX er det ikke akkurat vår erfaring at man vader i flytende 4K-titler, men VR er dog ikke et problem. Kort av ITX-størrelsen setter sine begrensninger, men kikker man på et GTX1080TI og holder det opp ved siden av kabinettet, så forstår man godt hvorfor den valgte formfaktor er ITX - det er på ingen måte plass til noe annet. Dessverre er det kun to RAM-slots, men det får man bare leve med.

Den har 256GB M.2 SSD, og 2TB SATA-harddisk. M.2-disken kunne gjerne vært litt større, særlig når prisen er såpass høy. Da det ikke er mye plass ser vi ikke helt hvordan man skal kunne utvide, kun oppgradere. Her kommer den eksterne strømforsyningen inn i bildet, men det gir bare ikke mye mening å oppgradere så mye annet enn M.2-disken.

Dette er en annonse:
MSI Trident 3

Kjølingen er laget sånn at man ikke er avhengig av en uniform konveksjonskjøling, hvilket gjør at den kan både stå oppreist og ligge nede, akkurat som en konsoll. Kjølingen er sentralt plassert, som igjen gjør at vi ikke helt kan se hvordan man eventuelt skulle oppgradert maskinen med mer hardware.

Designet er elegant og funksjonelt. Det skyldes i høy grad at man har tatt strømforsyningen ut av maskinen, og har på den måten frigjort ganske mye plass.

Maskinen kan også skilte med Gigabit Ethernet, tre stk USB 3.0, fire stk USB 2.0 og én USB C 3.1. utover det har den to HDMI 2.0b (den ene er dedikert til VR Link), og så naturligvis to stk Displayport 1.4. Det hele sitter lett tilgjengelig. I tillegg har den jack-inngang til hodetelefon og mikrofon.

Dette er en annonse:

Det hele veier litt over tre kilo - men igjen bør det nevnes at det er fordi at man har en ekstern strømforsyning - så den er fortsatt i en veldig lav vektklasse når man kikker på maskinens spesifikasjoner. Strømforsyningen er dog stor, legger man den ved siden av så tar den opp en tredjedel av kabinettets størrelse.

MSI Trident 3

Støyen er rimelig, og faktisk lavere enn vi fryktet, og så er den noe mer lavfrekvent enn man kunne frykte. Selve kabinettet krever litt mer kraft å åpne enn jeg liker, men maskinen er jo strengt tatt myntet på et publikum som ikke nødvendigvis er så opptatt av å oppgradere maskinvaren.

Benchmark-messig er man noe begrenset av størrelsen, og det er ikke fair å sammenligne ITX-systemer med alminnelige systemer, da vi fikk betraktelig dårligere resultater, og høy temperatur i samme slengen - de to tingene henger nok sammen, men vi var nå stadig i stand til å presse +100fps, og ofte +120fps ut av de fleste nyere spill, kanskje særlig takket være den 8. generasjons CPUen som er inni der. Assassin's Creed: Origins nyter godt av en ny prosessor, og i 1080p nådde vi 60fps på "Very High", samme med Total War: Warhammer II, som nådde 60fps på "High", mens på "Ultra" sank bildehastigheten ned til 46fps.

GPU-temperaturen stiger til 75 grader når den presses maksimalt, og CPU-temperaturen steg til hele 98 grader i de syntetiske Benchmarks. Ellers ligger CPUen på omtrent 55 grader og GPUen på litt over 42 grader. Men 98 grader er altså litt i overkant, også selv om det aldri forekom under annet enn syntetiske belastninger.

MSI Trident 3

Støyen var egentlig fin og steg til 40dB på det høyeste, men det oppfattes noe lavere da den ikke er så høyfrekvent, men presser man den maksimalt over lengre tid, så stiger støyen også.
Hovedanken vår er at man for samme sum kan få en noe heftigere maskin hvis man kan akseptere standard ATX-størrelse, og det må forventes at det snart kommer RTX-utgaver med 9. generasjon CPUer. Men pen og kompakt, det er den.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content