Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
N.O.V.A. 2

N.O.V.A. 2

Gamelofts supersoldat er tilbake i den actionspekkede oppfølgeren til N.O.V.A. - Near Orbit Vanguard Alliance.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det første N.O.V.A. var på mange måter som en parodi på Halo. Inspirasjonskildene var så åpenbare at det nesten ble litt pinlig. Samtidig var det et spennende actioneventyr som viste at det er mulig å skape et godt førstepersonsskytespill til Iphone. Grafikken var pen og kontrollene overraskende funksjonelle.

HQ

Mye har imidlertid skjedd med formatet på det året som har gått siden forgjengeren ble gitt ut. Det holder ikke lenger å være bra og pent, til mobilspill å være. Reckless Racing er gitt ut. Infinity Blade er gitt ut. En håndfull utviklere har fått taket på hva som skal til for å snekre sammen en god spillopplevelse for Iphone. Det stilles skikkelige krav til mobilspill nå, ettersom spillbiblioteket til Apple har blitt så stort som det er blitt.

N.O.V.A. 2 har dog ikke modnet noe særlig siden Kal Wardin sist blåste diverse romvesner til himmels. Det meste føles veldig kjent; grafikken, spillkontrollen og det tåpelige plottet - der mislykkede forsøk på humor og Kals våsete replikker, gjør det vaskelig å ta historien på alvor. Lydbildet er også i sin helhet rimelig kjedelig. Men action bys det på. Action i bøtter og spann. Fiender, eksplosjoner og våper er det mye av. Og dét er tross alt kanskje det viktigste.

Hvis det er én ting forgjengeren manglet var det variasjon, og dette har Gameloft forsøkt å gjøre noe med. Først og fremst gjennom å inkludere en rekke sekvenser der man opererer tyngre maskingevær som er plassert både på bakken og i Warthog-liknende kjøretøy. Av og til får man hoppe inn i tungt bevæpnede Mechs, og i ett av de tidligere oppdragene skal man forsvare et tempel på Tower Defence-inspirert vis, der man plasserer ut automatiske maskingevær som tar seg av bølger av fiender. Disse er artige variasjoner, men likevel er det til fots med hagla N.O.V.A. 2 i hovedsak viser seg fra sin beste side.

For det er et godt actionspill vi snakker om her, tro ikke noe annet. Fiendene er merkbart smartere, nivåene i kampanjen er noe bedret utformet enn forgjengeren, og flerspillerdelen med opp til 10 spillere er veldig bra. Grunnen til at jeg har vært så streng fram til nå er bare at Iphoneformatet har vokst så voldsomt den siste tiden, og forventningene har hevet seg tilsvarende.

Dette er en annonse:

Jeg vil ikke kalle N.O.V.A. et bærbart Halo. Dit har man fremdeles et langt stykke igjen å gå. Men det er likevel et actionspekket spill som slår det meste i sin sjanger på dette formatet. Hvis du digget det første spillet er oppfølgeren definitivt verdt å ta en nærmere titt på.

N.O.V.A. 2
N.O.V.A. 2
N.O.V.A. 2
Dette er en annonse:
N.O.V.A. 2
N.O.V.A. 2
N.O.V.A. 2
N.O.V.A. 2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Heseblesende action, fuksjonelle kontroller, god variasjon, bra flerspillerdel.
-
Svakt plott, laber lyd, lite nytt
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
N.O.V.A. 2Score

N.O.V.A. 2

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Steinholtz

Gamelofts supersoldat er tilbake i den actionpakkede oppfølgeren til N.O.V.A. Vi har testet den håndholdte skytefesten...Loading next content