Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Octodad: Dadliest Catch

Octodad: Dadliest Catch

Petter har gapskrattet seg gjennom månedens ferskeste indieperle, og nå har han samlet seg nok til å sette en karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg elsker overdreven humor av den typen hvor all logikk er forkastet til fordel for ren og skjær galskap. Jeg dør av latter når Ron Burgundy skriker at ereksjonen hans kun er en optisk illusjon, og at bukseparet umiddelbart må returneres til butikken hvor det ble kjøpt. Jeg ler enda mer av Austin Powers Goldmember når han uten forvarsel sparker Mini Me inn i et kjøleskap. Reinspikke humorgalskap, og jeg liker det. Nettopp derfor (og av flere grunner som jeg skal nevne senere i teksten) har jeg forelsket meg en smule i den nedlastbare perlen som Octodad: Dadliest Catch faktisk er.

Octodad er en kanarigul blekksprut forkledd som en helt vanlig mann. Han må ta vare på familien sin og verne om blekksprutbarna uten å bli oppdaget av menneskene i dette gjennomrare, koselige spillet. Det er like absurd som det er fiffig utført, og jeg forstår nå i etterkant hvordan teamet har klart å samle sammen penger til produksjonen på Kickstarter så fort. Alt handler om ikke å bli oppdaget. Om å forbli forkledd og fortsette å lure omverdenen til ikke å skjønne at du er en sleip blekksprut, og i den korte tiden spillet varer er det faktisk ganske så underholdende.

Octodad: Dadliest Catch
De ulike oppdragene byr på god variasjon gjennom hele spillet.

For å lykkes med å holde på hemmeligheten må blekksprutpappa gjennomføre en rekke hverdagslige ting med forholdsvis god presisjon. Det kan selvfølgelig by på litt utfordring å skulle klippe gresset når man har en haug med tentakler på slep, og noe så trivielt som å pakke ned matpakken til barna ender ofte med at jeg har revet ned halve huset. Alt er fysikkbasert, og med tunga rett i munnen gjelder det å styre Octodads fire tentakler (to fungerer som armer, og to fungerer som ben) etter beste evne.

Dette er en annonse:

Spillet begynner på Octodads bryllupsdag, en slags smidig utformet opplæringsdel hvor spilleren kastes rett inn i alvoret. Et forsøk på å spray blekkspruten med litt velduftende herreparfyme endte med at jeg rev ned alt som sto på sminkebordet i garderoben, for ikke å nevne alt som befant seg i hyllene fire meter unna. Dette fikk meg til å gapskratte, en tilstand som knapt avtok før rulleteksten passerte over skjermen.

Octodad: Dadliest Catch
Grafikken er ikke på høyde med de vakreste spillene, men designet er veldig fint og det er teknisk sett velpolert.

Alle som har sett den glimrende musikkvideoen til Fatboy Slim-låta «Push the Tempo» forstår nok hvordan det ser ut når jeg raver rundt som en spastisk blekksprut med samme finmotorikk som en elektrosjokket selskapshund. Humoren er tilstede hele tiden, men likevel blir det aldri for mye av det gode i Octodad: Dadliest Catch og moralen blir så følsomt presentert at jeg faktisk ble rørt. I bunn og grunn handler spillet om en som hverken er eller ser ut som andre, men likeveld forsøker å passe inn for familiens skyld. Et poeng som lett kunne blitt borte i et hav av ukontrollerte blekksprutarmer.

Til forskjell fra andre helskrudde indiespill som også baserer seg på tullete fysikkatastrofer (Surgeon Simulator 2013, blant andre) er Octodad: Dadliest Catch ikke spesielt vanskelig, heller det stikk motsatte. Det tok meg omtrent tre timer å le meg gjennom eventyret, og på den tiden rakk jeg å bli ganske mett på spillmekanikken, figuren og de ulike utfordringene man møter underveis.

Dette er en annonse:
Octodad: Dadliest Catch
Dialogen i spillet er like morsom som den er vellydende. Sistnevnte gjelder også musikken.

Som seriøs konkurranse til indiesjangerens fremste innslag blir dette spillet litt for sprøtt, men som koselig, morsom og original avkobling i påvente av sommerens og høstens storspill er Octodad: Dadliest Catch en selvsagt anbefaling. Det skader heller ikke at designet og lydbildet holder høy klasse.

Octodad: Dadliest Catch
Octodad: Dadliest Catch
Octodad: Dadliest Catch
Octodad: Dadliest Catch
Octodad: Dadliest Catch
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Helskrudd humor, sjarmerende fortelling, herlige karakterer, god variasjon og fint design.
-
Tidvis slitsom spillkontroll og litt kort.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Octodad: Dadliest CatchScore

Octodad: Dadliest Catch

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Petter har gapskrattet seg gjennom månedens ferskeste indieperle, og nå har han samlet seg nok til å sette en karakter...

0
GRTV: To timer med Octodad: Dadliest Catch

GRTV: To timer med Octodad: Dadliest Catch

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Fikk du ikke sett Gamereactor Live i går, så kan du fortsatt få med deg alt som ble sagt og gjort i dette opptaket. Det er altså to timer med Octodad: Dadliest Catch som...

0
Octodad kommer tilbake denne måneden

Octodad kommer tilbake denne måneden

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Endelig er den på vei, oppfølgeren til Octodad. Den heter Octodad: Dadliest Catch, og skal slippes til Linux, Mac og PC allerede denne måneden. Dette innebærer at vi vil...Loading next content