Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
esports
Overwatch

(Oppdatert) Kvinnelig OW Contenders-spiller slutter etter trakassering

Mange medlemmer stilte spørsmål ved identiteten hennes, og hun trakk seg fra Second Wind som resultat.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Oppdatering: Saken har utviklet seg i en helt annen retning de siste dagene. Du kan lese en kort oppsummering i kommentarfeltet. Vi beklager denne sene oppdateringen, og lover å gjøre en bedre jobb neste gang.

Det var en god dag for mangfold og inkludering da det nord-amerikanske Overwatch Contenders-laget Second Wind kunngjorde at de hadde rekruttert en spiller ved navn Ellie den 22. desember, men som Dexerto kan rapportere har den lovende spilleren trukket seg fra laget før hun i det hele tatt fikk spille en eneste kamp.

Ellie har ikke konkurrert før, og uten en offentlig profil var det mange som stilte spørsmål ved identiteten hennes og hevdet at det bare var en annen spiller med en ny konto, til tross for at hun gikk ut på Twitch for å bevise at hun er den hun sier at hun er. Atlanta Reign-spilleren Daniel 'Dafran' Francesca hevdet at den personen han spilte mot ikke var den samme som personen han snakket med.

Eieren av Second Wind, Justin Hughes, har kommet med denne uttalelsen på Twitter om situasjonen:

"When we brought her onto the team, people acted like we had brought on a symbol of empowerment. I get that people meant well, but on one side, we had people questioning her legitimacy, issuing threats, etc. while on the other hand, we had people acting like they had found their Messiah. Between needing a player to live up to huge expectations and having to question their own safety, it seems that the OW community isn't ready to just view a player as just a player. We wanted a player, but it seemed like the public wanted something else."

Mange i kommentarfeltet har påpekt at denne typen hendelser og holdninger er noen av grunnene til at det er vanskelig å få kvinner inn i esport, og at Ellie kanskje gjorde lurt i å prøve å holde identiteten sin skjult til å begynne med.

For mer informasjon om kvinner i esport, sjekk ut våre britiske kollegaers artikkel fra i fjor, hvor de snakker med Angela Natividad fra Hurrah om muligheter, problemer og hva fremtiden bringer.

Overwatch

Relaterte tekster

0
Overwatch (Switch)Score

Overwatch (Switch)

ANMELDELSE. Skrevet av John-Edvard Genius

Blizzard har hørt på fansen og har nå lansert Overwatch på Nintendo Switch. John-Edvard har testet det.

OverwatchScore

Overwatch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Blizzard har nettopp utvidet en imponerende portefølje med enda et glimrende spill. Vi har satt karakter på mesterlige Overwatch...

0
JJoNak forlater Seoul Dynasty

JJoNak forlater Seoul Dynasty

ESPORTSTEKST. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Til tross for at Blizzard nylig delte mange nye detaljer og informasjon om 2022 Overwatch League-seongen, har Seoul Dynasty mistet en av stjernespillerne sine, flex...Loading next content