Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Plants vs. Zombies

Plants vs Zombies

Zombiene kommer! Grip våpnene! Nei, glem den hagla. Og legg fra deg uzien! Ta med deg den solsikken og et par poser med frø. Og ikke glem hagespaden. Det er på tide å bekjempe zombieinvasjonen med blomster.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg sier det først som sist, jeg skjønner ikke fascinasjonen med de såkalte "Tower Defence"-spillene. Jeg har spilt flere, både på PC og konsoller, og til og med telefonen min, uten at jeg skjønner hva det helt store er. Hvorfor det er så gøy å plassere ut forsvarsstyrker for så å sitte og se på at de skyter og slår og kaster ting på en rekke fiender som kommer marsjerende begriper jeg ikke. Runde etter runde med det samme på nytt og på nytt.

Sønnen min på syv elsker de. Han har spilt utallige varianter på nettet, abstrakte spill med apekatter og rundinger og sjakkbrikker som stilles opp rundt en sti av fiender som marsjerer i takt mot et mål. Time etter time.

Så det var med en viss skepsis jeg satte meg ned med Plants vs Zombies. Jeg beundrer Popcaps evne til å lage fengende spill av enkle konsepter, men jeg var allikevel skeptisk. Dette var tross alt i bunn og grunn et Tower Defence spill.

Tre timer senere var all min skepsis borte. Jada, dette er i bunn og grunn et Tower Defence-spill, men der de andre Tower Defence-spillene er navlebeskuende, repeterende og for folk som liker å se på en rekke figurer bli skutt ned mens de selv tvinner tommeltotter er Plants vs Zombies tilgjengelig, morsomt, utfordrende, avhengighetsskapende og variert.

Dette er en annonse:

Handlingen i Plants vs Zombies er enkel. Du bor i et hus. Gata er full av zombier som vil spise hjernen din. Mellom gata og huset er en gressplen. Oppdraget ditt er å plante ulike planter som slåss med zombiene og forhindrer dem fra å nå huset ditt.

På papiret høres dette dødskjipt ut, men i praksis er det et spill som er umulig å legge fra seg. Tenk på Peggle, fra samme utvikler, et spill der du skal skyte en kule og se den sprette rundt på et brett. Høres kjedelig ut, er fantastisk moro. Og den samme magien er tilstede i Plants vs Zombies.

Plenen består av et rutenett som er seks ruter i høyden, og zombiene kommer fra høyreside av skjermen og må stoppes før de kommer til venstresiden. I starten har du kun en plante som skyter erter på zombiene, men etterhvert får du et digert arsenal av planter å velge mellom. Alt fra eksploderende kirsebær, kjøttetende venusblomster, og giftige sopper som fungerer best om natta. Man kan kun ha med seg et begrenset utvalg frø på hver bane, så det gjelder å tilpasse frøene til zombiene man møter.

Disse har nemlig også ulike egenskaper, alt fra rustning og stavsprangere til ballongflyvere. Noen er svakere enn andre mot enkelte blomster, og det gjelder å tenke taktisk og raskt hele tiden.

Dette er en annonse:

For i motsetning til mange andre spill i sjangeren er du en aktiv deltaker. Solstråler daler ned på plenen titt og ofte og må plukkes opp ved å trykke på dem. Solstrålene brukes for å kjøpe nye planter, og det kan være lurt å kjøpe solsikker som genererer solstråler for å få ekstra sol. Etterhvert begynner zombiene å slippe fra seg mynter som også må plukkes opp, alt mens du samler sol, planter nye blomster, og prøver å se hvor zombiene kommer og hvor det er strategisk lurt å plante neste blomst.

Resultatet er hektisk, like mye action som strategi til tider, adrenalinfylt strategi av beste sort.

Grafikken og musikken i spillet skaper en herlig ramme rundt det solide gameplayet. Det ser ut som en tegnefilm, zombiene er muntert animert og deres stønning etter hjerner er mer søt enn skummel. Musikken ligger som et lite teppe oppå spillet og trykker på akkurat de rette knappene i hjernen min mens jeg spiller.

Det er ikke ofte jeg har alvorlige problemer med å legge fra meg et spill, men Plants vs Zombies er seriøst avhengighetsskapende. Hvert nytt nivå i eventyrmodusen trygler om å bli spilt. De hyppige bonusnivåene som lar deg leke med plantetyper du har oppdaget underveis med helt nye regler er herlige avbrekk, og den stadige utviklingen, både i mitt eget arsenal og fiendens ferdigheter, sørger for å holde spillet friskt hele veien.

For rundt en hundrings er dette et fantastisk varp. Plants vs Zombies er et skoleeksempel på hvordan man skal balansere et spill perfekt for å treffe spillerne midt i mellomgulvet og suge de inn i spillet. Det er ikke ofte jeg kan garantere at alle kommer til å like et spill jeg anmelder, men i dette tilfellet våger jeg faktisk å garantere at du kommer til å elske Plants vs Zombies hvis du gir det en sjanse. Og det bør du. Sjekk det ut på Steam eller Popcaps hjemmeside i dag.

Plants vs. ZombiesPlants vs. ZombiesPlants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Avhengighetsskapende, perfekt balanse, flott variasjon, morsomt
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

En annens mening

Iphone-versjonen:
Popcap har gjort en strålende jobb med å oversette spillet til Iphone og Ipod Touch. Grafikken er krympet, zombiene har fått litt større hoder, men ellers er spillbarheten nøyaktig den samme. Å erstatte musa med den trykksensitive skjermen har gått helt knirkefritt, spillet er som skapt til å spilles på Iphone.

En ting skuffer dog, de mange og omfattende ekstramodusene som fulgte med PC-versjonen er ikke med i Iphone-versjonen, noe som reduserer levetiden på spillet. Jeg savner muligheten til å lage min egen hage, eller de mange utfordrende spesialnivåene.

Men det blir litt surmaget kritikk. Spiller koster tross alt et par tiere i App Store, og anbefales svært varmt.
_Jon Cato Lorentzen

8/10

Medlemsanmeldelser

  • Linebeck
    Dette spillet er kjempebra. Dere må bare kjøpe det. Det er kjempemorsomt, kjempekult og har veldig bra grafikk. For det første er det en person... 8/10

Relaterte tekster

Plants vs ZombiesScore

Plants vs Zombies

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

Zombieinvasjon! Hjeeeelp! Hva skal vi gjøre??? Jeg vet, vi planter en fin liten hage. Jon Cato har bekjempet zombier med frø, og anmeldelsen finner du innenfor.

2
Xbox 360-spill kommer til EA Access

Xbox 360-spill kommer til EA Access

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Mange har allerede tatt nytte av de ulike godene man får ved å være EA Access-medlem. Her kan man blant annet spille utvalgte spill gratis, spille kommende lanseringer...

1
Plants vs Zombies er gratis på Origin

Plants vs Zombies er gratis på Origin

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

PopCap kan fortelle at deres mildt sagt suksessrike spill Plants vs. Zombies nå er helt gratis å laste ned fra EAs spilltjeneste Origin. Det er dessuten Game of the Year...

1
Plants vs Zombies kommer til Facebook

Plants vs Zombies kommer til Facebook

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det skjer ting i den virtuelle hagen vi kaller Plants vs. Zombies. Toeren skal slippes i juli, og nå kan Popcap fortelle at Plants vs Zombies Adventures vil bli lansert...Loading next content