Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pokémon Black/White

Pokémon Black/White

Det skal kastes flere baller på uskyldige dyr i Pokémon-universet. Robin gir deg et nyansert syn på Game Freaks nyeste tilskudd i serien...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er snart tretten år siden Pokemon-hysteriet begynte. Siden den gang har spillere over hele verden blitt trollbundet hver eneste gang GameFreak skviser ut enda et spill i serien. Fram til nå har spillene stort sett basert seg på det samme gamle, og store forandringer er det fortsatt ikke mye av.

Beste i serien hittil
Jeg vil starte med å si at dette uten tvil er det desidert beste Pokemon siden Gold og Silver, som av mange blir sett på som de beste spillene i serien. Det er jo vel og bra, men det er likevel ikke mye nytt å bryne seg på her. Du har åtte gymledere som skal gruses og et hundretalls skapninger å fange og trene.

Vi har sett det hele seksten ganger nå, og du bør være klar over dette om det vurderes et kjøp. Det betyr selvfølgelig ikke at Black og White ikke er verdt flere timer av ditt liv, men du får ikke stort mye mer for pengene enn det du allerede har sett i tidligere spill.

Mindre forbedringer finnes dog, og noen av disse gjør det helt klart mye artigere å sette seg ned med en av de to spillene. Et av disse er det faktum at du ikke vil se en eneste Pokemon fra de tidligere spillene før du har kommet et betydelig stykke inn i historien.

Dette er en annonse:

Nye dyr å fange
Mer interessant blir det da å samle de over 150 nye dyrene, siden du slipper å se enda en Oddish hver andre kamp. En av de største forandringene er derimot de nye kameravinklene. Til tider vil spillerens perspektiv forandre seg, slik at visse detaljer blir presentert på en bedre måte. Dette gjelder både i og utenfor kamper, men det er utendørs disse endringene virkelig viser sin styrke.

Til tider minner Black og White litt mer om Pokemon Colosseum på Gamecube, og selv om det kanskje ikke høres ut som en god ting, med tanke på at Colosseum ikke egentlig var et veldig godt spill, fungerer det her veldig bra. Spesielt i storbyene er de nye kamerafunksjonene ekstra merkbare, der kameraet zoomer inn og ut for å gi deg et bedre inntrykk av omgivelsene.

Årstider har vært med i spillene siden Diamond og Pearl, der spillet leste av tid og dato-innstillingene fra DS-en for å gjøre vinter i virkeligheten til vinter i spillet. I Black og White fungerer det ikke lenger slik. Nå vil derimot sesongene forandres hver eneste måned, og noen områder kan bare utforskes i visse sesonger. Et fåtall Pokemon er også utseendemessing påvirket av hvilken sesong det er, og noen kan bare bli funnet på spesielle tider av året.

Kun små justeringer
Foruten nye kameravinkler fungerer kampsystemet mer eller mindre helt likt. Man velger sitt angrep og venter på sin tur. Slik har det alltid vært, og det gjør egentlig ikke så mye at det fortsetter slik, for fungerer gjør det jo. Det er blitt gjort små justeringer her og der for at kampene skal gå unna litt kjappere, som for eksempel kortere tid for helsemåleren å synke etter gjennomført angrep.

Dette er en annonse:

Nå er også dyrene animert, men dessverre er ikke animasjonene helt på topp, og når kameraet zoomer litt for langt inn eller ut blir pikslene ekstra merkbare. Noen ganger ser det direkte stygt ut. En annen liten, men mer merkbar forskjell, er den dynamiske musikken.

Den forandres når visse punkter nås. Går helsen til din kampkjempe for langt ned, vil musikken innta en mer alvorlig tone. Det samme gjelder også når du møter en gymleders siste Pokemon, eller under diverse årstider.

Historien i serien har aldri vært en prisvinner, og det er den heller ikke her. Tidligere i spillet virker det absolutt som at den kan ta en ålreit vending, men det skjer egentlig aldri. Det er veldig leit, for som sagt starter den på lovende vis. Team Plasma, som er hovedskurkene, har som mål å frigjøre alle Pokemon fra treneres 'fangenskap'.

Det høres kanskje ut som et tema med potensial til å gå dypere, men ender opp som litt teit og typisk for serien, der de onde er onde, og de gode er gode og nok med det. Game Freak kunne absolutt tjent på å dra de dypere temaene litt lenger, til tross for at spillene er myntet på den yngre garde.

Konklusjon
Her har du et spill som på den ene siden slår alt annet Game Freak har sluppet de siste årene, men som også holder veldig godt fast i den tradisjonelle - eller skal vi si eldgamle - formelen.

Strengt talt var det vel ingen som forventet stort mye mer av Black og White, men etter 16 spill ville det vært feil å si at det ikke begynner å fremstå som gammelt. Det gjorde det allerede med Ruby og Sapphire. Likevel er det nok nytt innhold her til å mette fansen, og til tider kan det bli vanskelig å legge spillet fra seg. Selv opplevde anmelder dette da han skulle skrive denne omtalen.

Det er Pokemon for alle penga, og har du ikke noe imot et kraftig innslag av deja vu skal det godt gjøres å føle seg snytt. Har du enda ikke slengt deg på lommemonstertoget er dette den perfekte anledningen for å gå til anskaffelse av billett.

Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
Pokémon Black/White
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Nye animasjoner under kamp, 150 nye pokémon, dynamisk musikk, sesongavhengige pokémon, vanedannende spillstruktur
-
Samme eldgamle formel
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Ursa Minora
    Nintendos varemerke Pokémon har blitt gitt ut i så mange versjoner at de har vært gjennom hele fargekartet. Pokémon Black/White er et eldgammelt... 8/10
  • Kakashi sensei
    Nok en gang gjør Pokemon sitt inntog i spillverden, denne gangen ved spillene og motsetningene Black and White. Er det hele enda en stagnert... 10/10

Relaterte tekster

Pokémon Black/WhiteScore

Pokémon Black/White

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Det skal kastes flere baller på uskyldige dyr i Pokémon-universet. Robin gir deg et nyansert syn på Game Freaks nyeste tilskudd i serien...Loading next content