Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pokémon X/Y

Pokémon X/Y

Gamefreak har hatt storrengjøring i studioet, og resultatet er et av de beste Pokémon-spillene på mange år. Vi har kanskje ikke fanget alle, men karakteren er i alle fall satt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg var ikke helt klar for et nytt eventyr i Pokémon-land. Misforstå meg rett, jeg var en stor fan da jeg var yngre, og selv om jeg ikke lenger kan kalle meg en fan, har jeg likevel spilt alle spillene i serien. Men Pokémon har stagnert med årene. Black og White 2 var for all del gode spill, men de var på samme tid mer eller mindre identiske med Diamond og Pearl, sett bort fra et par småting her og der. Poenget mitt er at det er lenge siden vi har fått et Pokémon-spill som faktisk føles som en videreutvikling av serien.

Pokémon X/Y er flere steg i riktig retning. Antallet nye lommemonstre denne gang er kanskje litt mindre enn forventet, men ettersom vi nå har godt over 700 er det kanskje ikke nødvendig med flere. Nei, det virker som utvikleren har lagt litt mer vekt på å videreutvikle rammeverket, og det er noe jeg er veldig glad for.

Pokémon X/YPokémon X/Y

Det første en vil legge merke til er selvsagt det visuelle. Pokémon X/Y er til tider veldig pent, og de nye 3D omgivelsene gjør seg mye bedre denne gangen enn i for eksempel Black og White 2. Spesielt storbyen i midten av kartet er artig å utforske, ettersom kameraet flytter seg til bak ryggen din, slik at du faktisk kan se nedover gaten du spaserer på. Pokémon-kampene har også fått seg en visuell overhaling - denne gangen i full 3D, i likhet med for eksempel Pokémon Stadium. Kameraet hopper frem og tilbake mellom ditt lille krapyl, og motstanderens, og det gir på et vis kampene litt ekstra futt.

Dette er en annonse:

At du nå faktisk kan se Bulbasaurs tentakler skyte ut av blomsten på ryggen hans, for så å smekke til motstanderens Pokémon i løpet av en kamp... vel, det er noe jeg bare kunne drømme om å se i Red Version da jeg gikk på barneskolen. Dette er mer enn bare nye animasjoner for å gjøre kampene litt ekstra spennende, og områdene litt mer givende å utforske. Gamefreak har virkelig laget et spill for fansen denne gangen, og det skinner tydelig gjennom. Veldig ofte føles det som om du spiller en episode av TV-serien, eller i alle fall slik jeg husker den. Dosen med nostalgi blir bare enda heftigere når du ganske tidlig i spillet får valget mellom de klassiske tre: Squirtle, Bulbasaur og selvfølgelig Charmander (som er best, ingen protest).

Pokémon X/YPokémon X/Y

Når jeg endelig nådde spillets andre gymleder, tok jeg en liten pause. Da jeg kom tilbake til spillet, la jeg merke til at jeg hadde spilt i ti timer alt. Det gikk opp for meg at jeg har brukt veldig mye tid på å ta del i sekundære aktiviteter - ting som jeg i tidligere spill ville gått rett forbi. Jeg har også brukt mer tid på trening av lommemonstrene mine denne gangen, og det kan nok skyldes den nyttige dingsen kalt EXP. Share, som nå deler ut erfaringspoeng til alle skapningene i laget ditt, i stedet for bare en av dem slik det har fungert i tidligere spill. Ja, det går litt kjappere å trene Pokémon nå, men på samme tid er det litt mer givende, siden til og med de monstrene du ikke bruker hele tiden, faktisk holder tritt med resten av laget.

Et annet nytt tillegg er funksjonen Super Training. Dette er en serie med minispill som kan gjennomføres med hver enkelt Pokémon. Fullfører du et minispill så får du en liten oppgradering til monstrets statistikk. Dette er nok for de av oss som ikke er hardcore nok til å dykke ned i EV Training, ettersom det nærmest har vært en nødvendighet i tidligere spill hvis du ønsket å konkurrere over nett.

Dette er en annonse:
Pokémon X/YPokémon X/Y

Det er mye nytt å se i Pokémon X/Y, og det er jo vel så bra. Men Gamefreak har likevel ikke klart å fikse flere av seriens problemer. Datamaskinen du bruker til å lagre skapningene du fanger gjennom dine reiser er fortsatt skikkelig klønete å navigere, og nei, jeg trenger virkelig ikke å bli spurt om jeg faktisk ønsker å lukke datasystemet - det klarer jeg å finne ut av selv, og hvis jeg skulle trykke meg ut av det ved et uhell, kan jeg jo bare trykke meg inn igjen. Men neida, spillet står på sitt. «Er du helt sikker på at du vil avslutte?», spør det meg. Og hadde det kun vært dette, ville jeg ikke sagt noe, men jeg mener at denne serien har et problem når det kommer til å gjøre ting brukervennlig.

Hør her, hver gang du finner en skjult skatt i form av en liten rød Pokéball på bakken, så holder det ikke at du trykker på den - figuren din må først stoppe opp, slik at en tekstboble kan fortelle deg at du har funnet noe, før du kan trykke vekk boblen. Da setter figuren din seg ned på huk, før han eller henne plukker opp ballen og legger den i vesken sin. Så spilles det av en liten kjenningsmelodi, før du endelig kan fortsette eventyret ditt. Jeg vet, jeg vet, det høres så lite ut, og jeg mener det når jeg sier at dette ikke er et stort problem i seg selv. Det ødelegger ikke spillet, men det er noe mitt 22 år gamle meg ikke kan unngå å legge merke til. Og til sammen med alle de andre småtingene av lignende natur, så skaper det et bilde av en utvikler som kanskje kunne brukt litt mer tid på å forenkle visse aspekter ved spillet.

Når det er sagt, skal det derimot sies at det finnes flere ting som har blitt mye bedre siden sist også. Lagringstiden er lynrask, så lenge du ikke fanger enorme mengder med Pokémon (da vil lagringstiden forlenges bittelitt). Muligheten til å utvikle visse Pokémon ett steg videre, til såkalt Mega-status, er også veldig kult - selv om det egentlig ikke har så veldig mye å si for totalopplevelsen. Jeg liker at vi nå kan endre antrekket vårt, og selv om jeg savner flere alternativer når det kommer til for eksempel hårfarge, er dette likevel ting vi ikke har sett spor av i tidligere spill. Men det er forhåpentligvis endringer som har kommet for å bli.

Pokémon X/YPokémon X/Y

Jeg kunne snakket om dette spillet i en evighet - det er mye å ta tak i her, på godt og vondt, men jeg tror ikke det er nødvendig. Har du spilt Pokémon før, så vet du nøyaktig hva du kan forvente deg av Pokémon X/Y. Gamefreak har fulgt oppskriften, men for første gang på lenge har de faktisk klart å friske den opp litt, og det setter jeg stor pris på. Det er som om de har tatt favoritt-godteposen din og byttet ut alle delene du ikke liker med ting du liker litt bedre. Til tross for problemene er dette uten tvil det beste nye Pokémon-spillet på mange år.

Pokémon X/Y
Pokémon X/Y
Pokémon X/Y
Pokémon X/Y
Pokémon X/Y
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Pokémon føles friskt igjen, enormt mange nye funksjoner, for det meste god musikk, og... vel, Charmander. Nuff said.
-
Fortsatt en del småproblemer som til tider setter kjepper i hjulene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • NintendoNorge
    Nå liker jeg ikke å anmelde spill, aldri vært god til det. Men følte alikevell jeg måtte få det ut. Here goes. Pokemon X og Y. Det første... 9/10

Relaterte tekster

Pokémon X/YScore

Pokémon X/Y

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Gamefreak har hatt storrengjøring i studioet, og resultatet er et av de beste Pokémon-spillene på mange år. Vi har kanskje ikke fanget alle, men karakteren er i alle fall satt...

5
Pokémon-kampanje på Gamestop

Pokémon-kampanje på Gamestop

NYHET. Skrevet av Redaksjonen

Det ser ut til at Nintendo vil sparke liv i interessen for Pokémon-franchisen før utgivelsen av det kommende Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire. De har i hvert fall gått...Loading next content