Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pro Cycling Manager 2009

Pro Cycling Manager 2009

Tour de France er rundt hjørnet og Martin Andresen har prøvekjørt treukersrittet virituelt i årets versjon av Pro Cycling Manager fra Cyanide Studios.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Le Tour de France braker løs i morgen, og det er på denne tiden sykkelfeberen når sitt klimaks. Dermed er dette det klart beste tidspunktet å utgi det eneste sykkelmanagerspillet på. Jeg er selv en ganske stor fan av sykling, og ble også fan av Cyanide Studios sin sykkelserie da jeg oppdaget det første spillet ved en tilfeldighet på svenskebåten. Siden da har serien utviklet seg en del, og har faktisk også skiftet navn, men spørsmålet er hvordan det står til med innholdet i årets versjon.

For de som ikke vet det så er Pro Cycling Manager et managerspill for sykkelverden. Her tar du over et lag, enten om det er lite eller stort, og så tar du turen rundt om i verden sesong etter sesong. Det er flere hundre løp i løpet av en sesong, og med så flinke fans som lager bare fler og flere ritt, lag og andre ekstra ting er det mye å ta fatt i.

Lite er forandret fra fjorårets versjon, noe Cyanide faktisk har utalt selv. Fokuset ligger nemlig på neste års utgave som skal komme med helt ny grafikkmotor. Årets versjon ligner heller en oppusset utgave av hva vi fikk i fjor, men det behøver ikke være en dårlig ting.

Det morsomme med Pro Cycling Manager er all den støtten spillserien har blant sine fans. Allerede før jeg hadde rørt spillet hadde det allerede kommet ut store databaser med oppdateringer og retting av navn som Cyanide ikke har lisenser på. Derfor tok jeg i bruk en brukerlaget database istedenfor den originale. Jeg møtte heller ikke på noen store problemer i starten av spillet, slik jeg har gjort i de tidligere versjonene. Det skal imidlertid nevnes at jeg stadig finner noen småbugs og rare kodefeil. Selve presentasjonen av spillet er fortsatt helt lik, så det tok meg ikke noe tid å sette meg inn i det før jeg fill kontrollen over Edvald Boasson Hagens lag Team Columbia.

Dette er en annonse:

Småoppgraderinger er vel det eneste du finner i managerdelen i år. Sponsordelen er litt ombygd for å gjøre dine sesongmål slik du vil ha det. Jeg fikk for eksempel Coca Cola som delsponsor, og de kunne gi meg noen bonuspenger hvis jeg gjorde det bra i et løp. Jeg bestemte selv hvor bra jeg måtte gjøre det for å få bonus, og dermed hvor stor bonus. Et godt grep fra Cyanide, som gjør det hele hakket mer brukervennlig. Du har også muligheten til å lage ditt helt eget lag i år, og det er uten å bruke den editoren som du får med spillet. Det hele er enkelt og smertefritt, men kanskje ikke helt realistisk.

Når du først kommer deg til sykkeldelen av spillet så vil du merke en del forandringer - i positiv forstand. Et helt nytt utseende er blitt lagt til for å gjøre det hele mer ryddig for en nybegynner. Systemet har også forandret seg en del i forhold til hvordan rykk fungerer. Du vil raskere få muligheten til å rykke, noe som kan gjøre det virkelig morsomt i fjelletapper.

Den kunstige intelligensen til dine motryttere kan være litt varierende. Jeg opplevde selv ryttere i hovedfeltet som rykket for noen klatrepoeng som allerede var tatt av utbryterne. En gang gikk den store forhåndsfavoritten Cadel Evans på et slikt rykk, og det endte faktisk med et rart solobrudd som Floyd Landis utførte i virkeligheten før han ble tatt for doping.

Noe som ikke er forandret er den heseblesende musikken som hamrer i øret ditt konstant. Det er nøyaktig den samme vi ble servert i fjor, og den har ikke modnet slik vin gjør, for å si det på den måten. Heldigvis kan du fint legge inn din egen musikk i Pro Cycling Manager, så det bør ikke være det største problemet. Kommentatorene er heller ikke av ypperste klasse - de skriker ut de samme linjene om og om igjen.

Dette er en annonse:

I fjor ble vi presentert for et nytt aspekt av sykling, nærmere bestemt banesykling. Denne grenen er utrolig liten her i Norge, så for min del har den lite å si for helheten av spillet. Uansett så har de i år utvidet denne delen til et ganske mye større aspekt med flere disipliner og velodromer. Et fint tiltak av Cyanide, men jeg kan ikke si det er veldig underholdene å styre en syklist som bare sykler rundt og rundt på en bane.

Det er noe som ikke må bli glemt i det hele, og det er flerspilleren til Pro Cycling Manager som egentlig har vært ute i hardt vær hele tiden. Flerspillerdelen har vært plaget av såkalte "glitcher", eller programmeringsfeil, som finnes i spillet, men nå skal det hele være fikset, og det merket jeg personlig idet jeg tok spillet online. Nå er det real sykkeltaktikk som gjelder, akkurat slik det skal være.

Pro Cycling Manager 2009 er ikke det mest revolusjonerende spillet fra Cyanide, men det er faktisk den mest stabile versjon fra dem på en stund. Mye er finpusset og gjort mer brukervennlig, men det hele ender med at de like godt kunne sluppet en litt større patch for fjorårets versjon som vi kunne betalt for. Uansett så er Pro Cycling Manager 2009 et spill som enhver sykkelentusiast kan kose seg med mens man ser sykelistene svette seg gjennom Frankrike.

Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
Pro Cycling Manager 2009
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Bedre oversikt, bedre mulighet for å rykke oftere.
-
Lite nytt, merkelig AI til tider, noen rare bugs her og der.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Pro Cycling Manager 2009Score

Pro Cycling Manager 2009

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Tour de France er rundt hjørnet og Martin Andresen har prøvekjørt treukersrittet virituelt i Pro Cycling Manager.Loading next content