Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pro Evolution Soccer 2009

Pro Evolution Soccer 2009

Pro Evolution Soccer 2009 byr på verdens tøffeste klubbturnering, Champions League, og en helt ny Become a Legend-modus. Carl Thomas har testet årets bidrag fra Konami, og satt karakter!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Konsollkrigen er et evig tema. Xbox 360-eiere vil alltid argumentere for en bunnsolid onlinedel, Halo 3 og Gears of War, mens Playstation 3-eierne vil mase om Metal Gear Solid, overdreven maskinkraft og Blu-ray. Og vi som har alle konsoller ser at begge har rett.

Samme type krig ser vi hvert eneste år når EA slipper sitt årlige FIFA-spill, og Konami slipper Pro Evolution Soccer. FIFA-fans sverger til lisenser med ekte navn på alle lag og alle spillere, mens Pro Evolution Soccer-fans alltid har messet om fysikk og dybde i gameplay. Og begge har rett, igjen.

For begge spillene er best. På en eller annen måte. Samme hva du velger i år, så blir du fornøyd. Årets to fotballspill er bedre enn noensinne, med nyheter og oppdateringer til alle kanter.

Men her er det først og fremst snakk om Pro Evolution Soccer 2009. Konami har kikket over EAs skulder, og snappet opp Be a Pro-modusen fra i fjor. Her heter den Become a Legend, og konseptet er nøyaktig det samme. Lag deg en spiller, tren han opp og kjemp deg inn på førstelaget til klubben din. Bli oppdaget av talentspeidere, og signer avtaler med nye og mer lukrative klubber, og gjør du det bra nok, kan du også bli innkalt til å spille med flagget på brystet.

Dette er en annonse:

Og det er spennende å begynne som en hvemsomhelst. De første ukene spiller jeg bare treningskamper, og jobber hardt for å imponere treneren. Løper mye, beveger meg smart, er uselvisk samtidig som jeg vet å avslutte i rett øyeblikk. Og selv om det er en lang vei å gå for å få plass på startoppstillingen, så er det en morsom vri på den tradisjonelle fotballopplevelsen.

Men denne modusen er ikke uten feil. Medspillerne er, i alle fall i starten, utrolig dumme. Jeg kommer på helt briljante løp og trenger bare en følsom gjennombruddspasning for å smelle ballen i nota, men den kommer aldri. I stedet velger medspilleren å stoppe opp spillet å slå en håpløs støttepassning som ender med innkast til motstanderen. Dette er ting jeg ikke har noen kontroll over. Jeg plystrer og roper og vifter med armene for å signalisere at jeg vil ha ballen, men den kommer bare ikke. Og det er frustrerende.

Dessuten burde det vært obligatorisk med en opplæringsdel når en spillserie innfører en helt ny modus. Greit nok, Become a Legend spilles langt på vei på samme måte som øvrige kamper, men det føles likevel noe klønete å løpe rundt på gressmatta uten noen solid opplæringsdel først. Jeg savner også en tutorial for spillet generelt. Jeg kan så klart mye av kontrollene, men vil lære enda mer av de avanserte mulighetene. Mangelen på en grundig treningsdel begrenser min egen fremgang som virtuell fotballspiller.

En annen stor nyhet er selvsagt Champions League. Konami har sikret seg lisensen på den gjeveste turneringen for klubblag, og Champions League-innpakningen, med hymnen og det hele, er verdt sin vekt i gull. Jeg elsker å innta banen til en mesterligakamp, og denne lisensen alene er et kjøpsargument for mange.

Dette er en annonse:

Det er helt klart EA som har gjort mest med sin fotballserie det siste året. De har gitt ballfysikk og gameplay en solid overhaling, og resultatet er et bunnsolid fotballspill i en god innpakning. Konami har for det meste finpusset og justert på Pro Evolution 6, Ikke forvent noen enorme gameplaymessige endringer utover nevnte Become a Legend-modus, men du kan helt trygt forvente deg et solid fotballspill.

Min opplevelse med FIFA 09 og Pro Evolution Soccer 09 er ganske enkel å oppsummere. I Pro Evo scorer jeg mål om jeg spiller bra. Om jeg spiller gode pasninger, beveger meg lurt, skaper rom og får en fin avslutning. Bra spill erlik mål. Det er basert mest på ferdigheter, og en god Pro Evo-spiller vil slå en uerfaren spiller ti av ti ganger.

I FIFA 09 føler jeg at det er et element av tilfeldighet. Jeg kan spille så bra jeg bare vil, men det er ikke nødvendigvis mål likevel. Hvis jeg gjør alt rett og har flaks, så blir det mål. Og en kamp mellom en FIFA-veteran og en fersking kan godt være jevnspilt. Det er mitt inntrykk.

Men når alt kommer til alt så er årets utgaver uhyre jevne. Jeg spiller mest fotballspill sammen med kompiser, og om vi spiller FIFA 09 eller Pro Evolution Soccer 09 - det blir det samme for meg. Kvalitetsforskjellen er så liten at det ikke har noe å si for spillopplevelsen uansett. Det er snakk om nyanseforskjeller.

FIFA-fans og Pro Evolution Soccer-fans vil alltid hate hverandre og hevde at sin spillserie er best. Og i år har begge rett.

Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
Pro Evolution Soccer 2009
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Champions League, fortsatt god fotballmoro, forbedret presentasjon.
-
Kunstig intelligens i Become a Legend-modusen, mangler mye i presentasjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Crazy Eyed Gamer93
    Pro evolution soccer 6 var et mesterverk! Pro evolution soccer 2008 var en veldig bra oppfølger! Men har Pro evolution soccer 2009 det som skal til... 8/10

Relaterte tekster

Pro Evolution Soccer 2009Score

Pro Evolution Soccer 2009

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Pro Evolution Soccer 2009 byr på verdens tøffeste klubbturnering, Champions League, og en helt ny Become a Legend-modus.Loading next content