Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Professor Layton and the Curious Village

Professor Layton and the Curious Village

Det er ikke første gang vi ser at Nintendo sin lille bærbare underholdningsenhet byr på puslespill og logiske gåter. Men istedetfor å spy opp gåte etter gåte uten mål og mening har Level 5 prøvd å pakke alle oppgavene inn i et plott som er både oppfinnsomt og engasjerende.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Professor Layton - en ekte gentleman med sans for puslerier - blir tilkalt til den lille landsbyen St. Mystere av Lady Dahlia som nylig har blitt enke. I testamentet til Baron Reinhold står det at den som løser mysteriet om "gulleplet" vil arve all hans rikdom. Naturligvis har flere forsøkt, men resultatene har vært alt annet enn oppløftende. Men når Layton og hans læregutt Luke ankommer byen tar det ikke lang tid før merkelige ting begynner å skje. Landsbyen er langt i fra så idyllisk som den ser ut til, og byr på en hel rekke mysterier som man blir nødt til å nøste opp i for å løse Baron Reinholds gåte.

Storyen presenteres litt gjennom tegnefilm og en god del gjennom tekstbaserte samtaler. Det fungerer meget bra og plottet er virkelig med på å bidra til at spillet ikke blir "enda ett av de pusle-spillene som det har kommet så mange av til DS for tiden". Stemningen blir godt ivaretatt av god musikk og trivelige lyder.

Selv om dette spillet rent spillmekanisk går litt tilbake i tid er det enkelt å klikke og peke seg rundt i byen. For å undersøke en ting eller snakke med en person kan man trykke på den på touch-skjermen. Om man vil bevege seg litt rundt kan man velge "beveg deg"-knappen og trykke på en pil i den retningen du vil gå. Gammeldags spillmekanikk, men det fungerer, spesielt i et underlig og sjarmerende spill som dette.

Mens du løper rundt i landsbyen og leter etter svar på mysteriene som dukker opp, så vil befolkningen gi deg et utall med gåter. Her kommer du borti alt fra ordkløveri og rene gåter til matematiske oppgaver og geometri. Alle gåtene er svært logiske, så er man litt svak i venstre hjernehalvdel er muligens ikke dette spillet noe for deg. Gjennom spillet vil man finne både hemmelige puslerier, og mynter som man kan bruke for å kjøpe hint. Det finnes tre hint til hver gåte som hjelper deg til å finne rett svar når hjernen din føles overbelastet.

Dette er en annonse:

Gåtene er godt designet og tester både oppmerksomhet, logisk sans og evne til å tenke utenfor gitte mønstre. Vanskelighetsgraden varierer og jevnt over får du mer belønning for tøffe oppgaver. Oppgavesvarene skal tegnes inn, skrives inn og markeres med ringer, så det er variert input. Ellers kan man ofte bruke touch-skjermen som notatark om man trenger å visualisere oppgaven.

Har man en dårlig forståelse av engelsk, så vil man dessverre ha liten glede av dette spillet. Det er ganske språkintensivt og mesteparten av oppgavene og storyen presenteres skriftlig på engelsk. Dermed er ikke spillet beregnet for de minste, selv om grafikken kanskje tilsier at det er et barnevennlig spill.

I tillegg til de vanlige oppgavene er det noen større utfordringer som du løser underveis i spillet. Et er å samle sammen biter til et maleri og pusle dem sammen, man skal finne biter til en finurlig sak som man skal bygge og man kan innrede rommene til professor Layton og Luke for å få belønninger som gjør spillet enda mer interessant.

Har du noen minutter til overs, så er det ikke noe i veien for å bruke de på oppgavene i spillet. Noen ganger kan det være alt som trengs for å løse hele problemet. Liker du problemløsning, så er det ikke tvil i mitt hjerte (les: hjerne): Dette spillet SKAL du ha!

Dette er en annonse:
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
Professor Layton and the Curious Village
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Kreative og godt balanserte oppgaver, godt plott, nydelig grafikk.
-
Veldig teksttungt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Solmyr Raven
    Mitt første møte med Professor Layton fikk meg til å forstå hvorfor disse spillene stort sett har blitt roset med hedersord over hele fjøla. Men... 9/10

Relaterte teksterLoading next content