Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Race Pro

Race Pro

Race Pro er en virkelighetsnær racingsimulator. Våre svenske venner hos Simbin er klare med sitt første spill til konsoll.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Race Pro er svenske Simbins første steg fra PC til konsoll, og de bygger videre på hva som ligger deres hjerte nærmest, nemlig realistisk simulatorracing. Søta bror er blant annet kjent for GTR, GTR 2 og GT Legends, som alle gjennspeiler virkelighetsnær racing på svært realistisk vis. På dette området føyer Racing Pro seg inn i rekkene. Det er endel likhetstrekk til Simbins tidligere verk. Eksempelvis valget av biler. Man har standardbiler, Opel Wheel serier og annet smågodt. Mini Cooper serie, formula BMW og drøssevis med GT glis som Dodge Viper, Aston Martin og Corvette. Med andre ord, godt utvalg doninger å manøvrere.

Her får man tre mulige vanskelighetsgrader. Novice, semi-pro og realistic. Race Pro er uten tvil simulator og for nybegynnere vil det antageligvis fremstå som komplett umulig. Ta undertegnede på ordet da han kjørte gjentatte løp på samme bane, med samme bil uttallige ganger, attpåtil med piler som indikerer hvordan man bør legge opp kjørebanen, før det sank inn. Etter mye øvelse ble det endelig klart hvordan man går riktig inn i svinger og balanserer gass/brems for å oppnå maksimalt utbytte. Til gjengjeld blir det mye moro av det, og en givende mestringsfølelse. Når man plutselig innser hvor mye luft man trenger i dekka til forskjellige underlag gnir man seg litt i hendene. Spesielt fordi jeg kan like mye om biler som flyveekorns parringsritualer. Nybegynnere som meg begynner altså på novice, forholdsvist enkelt, men nok til at man trenger en oppkjøring. Så tar man steget til semi-pro som lar deg prøve og feile uten at himmel og jord settes i bevegelse for en passende straff, men misforstå ikke, her må man holde tunga rett i munn for å mestre de respektive baner. Sistnevnte, realistic, er en real utfordring i gass/brems teknikk. Slurvefeil er utilgivelig.

Tyngden i spillet ligger i karrieremoduse. Her begynner man med liten bil og begrensede midler. Dette benytter du til å bevise hva du er god for på en gitt tid. Jo bedre du gjør det, jo mer penger tjener du. Disse kan benyttes til å kjøpe kontrakter. Altså, høyere plassering, høyere lønn, ergo bedre kontrakt med de store selskapene. Noe som betyr at man ikke trenger være verdensmester for å oppnå stjernekontrakt, man må bare spinke og spare de pengene man opparbeider seg. Ellers har man standardmoduser som for eksempel Time Attack og Single Race. Du kan også bevege deg over på Xbox Live og spille rangerte eller urangerte løp mot utøvere på ditt eget nivå.

Det finnes gull i gråstein, men også gråstein i gull. Race Pro byr på elendig presentasjon. Samtlige menyer er trøstesløse, mørke og fullstappet med tekst. Utrolig dårlig og meget uinteressant. Det blir kjedelig og ødelegger atmosfæren rundt mesterskapet, følelsen av å delta i noe stort synker betraktelige hakk på grunn av en umotiverende presentasjon. På toppen av det hele får vi servert lange lastetider. Man har prøvd å krydre disse med tips og oversikt over banen, som i utganspunktet pleier være en god ide, men med dette designet blir det heller labert. Desverre. Under selve racingen skal det også nevnes at den helt store fartsfølelsen er fraværende, til tross for en ellers veldig god simulator.

Dette er en annonse:

Grafisk ser bilene lekre ut, flotte modeller og gode teksturer. Problemet oppstår når de kræsjer og urealismen tar overhånd, reaksjonen er langt ifra virkelighetsnær. Med unntak av bilene og regndråpene som lander på ruta ser resten av områdene flate og kjedelige ut. Til tross for kjente løyper som Anderstorp, Road America og Brands Hatch. Utenfor menyene er det heller ingen musikk eller kommentarer. Litt trasig.

Race Pro er et avansert og hardbarka racingspill, og fysikken er noe nær overlegen. Ta Forza Motorsport 2 til sammenlikning og førsnevnte går seirende ut av den duellen. Bilfysikken som presenteres føles utrolig behagelig og man tilbys et stort spekter av forskjellige valg. Åpne panseret og rot litt rundt, eller tukle litt med bremsene, kanskje ordne litt med girspaken eller forandre styresensitiviteten? Valget er ditt. Spesielt for de med peiling på bil kan jeg tenke meg at dette bringer nye gledelige dimensjoner inn i bildet, men også for oss uvitne er det spennende å se hvordan dine mekaniske egenskaper kan påvirke bilen under løp. På en annen side får du ingen nye forbedringsmuligheter etter hvert eller nye deler å bruke. Det kunne med fordel vært et scenario.

Våre skandinaviske naboer serverer et underholdene racingsimulator med knallbra bilfysikk og et utfordrende gameplay. Ser du bort fra elendig presentasjon er det mye moro å hente her.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Utfordrende, genial bilfysikk
-
Elendig presentasjon, lange lastetider
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • The Heretic
    Svenske Simbin sto ikke uten erfaring da de utviklet Race Pro til Xbox 360. Med både GTR og RACE serien på rullebladet, så kunne vi ikke forvente... 6/10

Relaterte tekster

7
Race ProScore

Race Pro

ANMELDELSE. Skrevet av Thor Benjamin Brekken

Race Pro er en virkelighetsnær racingsimulator. Våre svenske venner hos Simbin er klare med sitt første spill til konsoll. Thor Benjamin har satt karakter!Loading next content