Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Radiant Silvergun HD

Radiant Silvergun HD

Klassikeren til Sega Saturn har fått seg en oppussing. Ole Andreas er klar med dommen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

La meg bare si det først som sist: Radiant Silvergun HD er et forbasket vanskelig spill. Mine første timer med spillet gikk for det meste med til å stagge lysten til å kaste Xbox-kontrollen i TV-skjermen. Men som med så mye annet i livet: Slit kan betale seg, og om man klarer å bestige Radiant Silvergun HD sin bratte læringskurve, kan spillet tilby flere timer med halsbrekkende underholdning - dog muligens på bekostning av en håndkontroll eller tre.

Spillet har en påklistret historie som i grove trekk går ut på at en stein kommer til jorden og dreper alt liv. Du spiller som en av de overlevende som nå skal ødelegge steinen og dens armada av roboter. Kanskje unødvendig å gå mer i dybden på hvorfor Radiant Silvergun HD ikke vil vinne noen pris for beste manus, men så spiller man heller ikke et 2D arkadespill for historien sin del.

Radiant Silvergun HD

For de av oss som tilbrakte tid i arkadehaller på 90-tallet, vil spillets grunnstamme være nokså kjent. Du sitter i et skjørt, flyvende fartøy, og alle bevegelige objekter på skjermen må skytes ned, samtidig som man manøvrerer fartøyet mellom et konstant regn av lasere, kuler og raketter.

Dette er en annonse:

I motsetning til mange spill innenfor samme sjanger, får man ikke flere våpen utover i spillet. Man starter i stedet med sju våpen fra start, som alle har forskjellige bruksområder, ut i fra hvilke fiender du møter. Etter noen nivåer vil skjermen strømme over av forskjellige fiender til enhver tid. Sjansen for å overleve øker om man lærer seg hvilke våpen som er mest effektive mot de forskjellige truslene.

Som tidligere nevnt er Radiant Silvergun HD et vanskelig spill. I historiemodusen starter man med tre liv, og alle våpnene på nivå en. Jeg døde i alle fall femten ganger på medium vanskelighetsgrad, før jeg klarte å komme meg forbi den første boss-kampen. Mister man alle livene sine, må spillet startes helt fra begynnelsen, med det unntak at våpnene forblir på det nivået de var når du døde.
Uten denne funksjonen ville de fleste, aldri klart å fullføre spillet. Man må belage seg på å spille gjennom mange brett flere ganger, bare for å få oppgradert våpnene nok til å komme seg videre.

Radiant Silvergun HD

Sinnet kan koke når man prøver seg på samme bane flere ganger uten å lykkes. Men i spillets største frustrasjon, ligger også spillets styrke. Vanskelighetsgraden er høy, men alltid rettferdig. Spillet har presise kontroller og gir deg alltid utfordringer som er mulig å løse, så lenge man er god nok.

Dette er en annonse:

Visuelt sett er spillet stort sett likt originalen. Spillet er nå i høy oppløsning og noen moderne effekter som for eksempel blooming er lagt til. Man kan skru av disse effektene om man vil ha den opprinnelige grafikken, men alt i alt spiller grafikk en mindre rolle i denne tittelen.

Lydbildet i spillet er til gjengjeld fantastisk. Alle lydeffekter er herlig retro, og lydsporet imponerer, med tanke på at spillet er over ti år gammelt.

Radiant Silvergun HD

Om du liker utfordringer kan Radiant Silvergun HD anbefales på det varmeste. Noen vil være fristet til å gi opp på grunn av spillets ubønnhørlige vanskelighetsgrad, men da vil man gå glipp av en fantastisk spillopplevelse.

Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
Radiant Silvergun HD
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Herlig action, utfordrende fra begynnelse til slutt, fantastisk lyd.
-
Mye repetisjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content