Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Huntsman Elite

Ny og annerledes teknologi, smarte egenskaper, såvel som en meget høy pris. Vi tester Razers nye toppmodell!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer-land har en ny regent. Denne har, som de andre tastaturene et edderkopp-basert navn, og kommer i to utgaver: Huntsman, og Huntsman Elite som er utgaven vi har testet her. Det er ikke et kjedelig navn, og vi foretrekker denne stilen fremfor anonyme tall og klumsete konsonanter.

HQ

Den billigere utgaven kommer uten RGB, håndleddstøtte, medietaster, eller multifunksjonshjul. Men den har i likhet med Elite-utgaven de nye smarte opto-mekaniske tastene. Prisen er også markant lavere, men det er den dyre modellen vi vil fokusere på - flaggskipet.

La oss start med det estetiske. De har videreført designet fra Blackwidow X og bruker små diskrete runde LEDs som indikatorer - og i likhet med Blackwidow Ulitmate er alt stilrent og lett tilgjengelig.

Razer Huntsman Elite

Topplaten er lagd av aluminium, og i øvre høyre hjørne finner du noen dedikerte medietaster - som er en forbedring av mediestastene på tidligere Razer-modeller hvor disse må dele plass med funksjonstastene øverst. Helt i hjørnet finner du et multifunksjonshjul som kan utføre en mengde forskjellige kommandoer og funksjoner - men personlig så vendte vi tilbake til volumjustering. Det kan dessverre ikke sies at kvaliteten på dette matcher aluminiumet på tastaturet, hjulet er tross alt av plast, men vi bør også nevne at det var heller ingen ujevnheter eller skavanker å finne. Mens vi hadde Huntsman Elite inne testet vi også Nommo Pro-høyttalerene, som har en separat volumkontroll hvor lydnivået blir indikert med en rekke små hvite dioder og når vi skrudde på Huntsman-hjulet var disse perfekt synkronisert, som var et riktig lekkert syn.

Dette er en annonse:

Tastene har en enkel og lettleselig skrifttype, men det føles som om tastene er plassert ørlite tettere sammen enn på Blackwidow-modellene, og den første uken tastet vi en del feil mens vi vente oss til dette.
De har ikke noen form for dekke, så tastene er fullstendig eksponert - et designelement som ikke bare gjør lyseffektene bedre, men også tastaturet lettere å rengjøre. Det høres kanskje bagatellmessig ut, men det er med på å gjøre hverdagen med tastaturet lettere.

Undersiden er bekledd med en hel RGB-stripe, som på deres Cynosa Chroma Pro, bare litt mer raffinert. Denne stripen fortsetter også ned på håndleddstøtten og er årsaken til at denne ikke har samme ergonomi som andre av Razers toppmodeller. Det er også grunnen til at en skal feste støtten til tastaturet med en helt ny type magnetisk kobling, og at det trenger en ekstra USB-kabel for å få nok strøm. Her kunne de godt ha valgt en USB-C-kabel som kan trekke den ekstra strømmen uten problemer, eller bare en enkel strømadapter. De fleste maskiner og hovedkort nå til dags kommer tross alt med minst én USB-C som standard.

Håndleddstøtten er i samme fine kvalitet av imitert skinn, som en kjenner og elsker fra Razer, men vinklingen på den kunne vært litt bedre. Dog, det vender man seg raskt til, og når man prøver en annen støtte finner man fort ut at man savner Huntsman-støtten. Den når ikke helt opp til Blackwidow-støtten, men det er kun fordi BW har det nærmeste en kommer en perfekt støtte i våre øyne.

Alt av innstillinger betjenes av Synapse 3, som fungerer helt ypperlig - og er et forferdelig bra stykke programvare, som er formet som et dashboard slik at man har god oversikt selv om man har flere gjenstander koblet til samtidig, kombinert med at man kan synkronisere innstillinger på tvers av disse med et enkelt klikk.

Dette er en annonse:
Razer Huntsman Elite

Men nå over til det mest avgjørende i et tastatur - tastene, eller rettere sagt, bryterene i de.

Først vil vi bare innrømme vår ergelse over at de nye bryterne kun kommer i én variant, for fordelen med Razers tastatur er jo akkurat at du kan velge den utgaven med de bryterne du foretrekker. Personlig så liker vi jo de taktile og "klikkende" bryterne best - iallefall en dag eller to før vi går tilbake til de lineære og stille variantene.

De optomekaniske tastene har rent visuelt sett den fordelen at de er forsterket med et ekstra sett "vegger" rundt selve kontakten, sannsynligvis fordi den ikke har en sentral stamme slik tradisjonelle brytere har. De fungerer nemlig ved at en lysstråle i selve bryteren er konstant avbrutt i nøytral posisjon, og når du trykker ned tasten kan lyset passere gjennom den hule delen og bryteren blir registrert som aktiv.

Uten en stamme i midten så er det derfor kun denne "veggen" som er fundamentet i tasten og derfor har Razer montert metall-avstivere i tastene som skal sikre at de er stabile selv ved kraftig bruk. Noe av prisen kan derfor kanskje forklares med dette, men det medfører også - ifølge Razer - en nesten dobbelt så sterk tast. Denne avgjørelsen hjelper også på det rent lydmessige, for det lyder nesten helt likt som tradisjonelle taktile taster gjør.

Fordelene er flerfoldige. For det første kan ingen benekte at lys er raskere enn fysisk mekanikk. Føler vi oss raskere? Kanskje. Ikke vesentlig, men vi kan heller ikke benekte at det føles skikkelig kjapt.

Aktiveringspunktet, altså hvor tasten aktiveres, ligger kun 1,5mm dypt - det er ikke så mye, så man må passe på å ikke aktivere tastene ved et uhell. Så om du er vant med å la fingrene hvile på tyngre taster så er dette en vane du kanskje må jobbe med. Vi har sett på noen av de mange andre tastaturene vi har testet de siste par årene, og kan ikke umiddelbart finne noen med et såpass tidlig/høyt aktiveringspunkt.

Nullstillingspunktet ligger ikke langt unna aktiveringspunktet, ca 1mm ifølge Razers egne grafer, og man har da rent praktisk noe som minner meget om en lineær bryter, mens at en har det velkjente klikket som gir noe Razer kaller for et "debounce delay". Vi mottar gjerne forslag på et godt norsk ord for dette.

Prisen er, uten å legge noe i mellom, høy. Du må ut med 2010,- norske kroner (litt avhengig av euroen, for det er for tiden enklest å kjøpe tastaturet direkte fra Razers nettbutikk). Det setter oss i samme posisjon som når vi skulle anmelde den første trådløse Mamba-musen (som kostet over 1800,- når den kom ut). Prisen er rett og slett for høy til å forsvare at en kjøper et stykke plastikk. Det er kanskje mulig at Razer ser på dette som sine premium-produkter, men vi tviler sterkt på at det er noen produksjonsmessig unnskyldning for at tastaturet skal koste mer enn et Razer Blackwidow Chroma V2

Ja, det er kjapt, det føles godt å bruke det, og er et meget lekkert og velgjennomført tastatur - men en mindre ergonomisk håndleddstøtte og en veldig høy pris trekker ned.

Razer Huntsman Elite
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content