Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Reality Fighters

Reality Fighters

Hadde du klart å holde deg på beina mot Mike Tyson? Reality Fighters svarer på noen av livets største spørsmål!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Reality Fighters er uten tvil det mest spesielle lanseringsspillet på PS Vita. Her er det snakk om et spill der slåssing står i fokus, og det gjelder å holde styr på både helsemeter og knappekombinasjoner. Likevel har Reality Fighters også noe nytt å by på.

Fighting-spill har ganske nylig begynt å ta av igjen med store titler som Street Figher IV, Soul Calibur V og Mortal Combat. Reality Fighters er ikke nødvendigvis et spill som kommer til å gå rett hjem hos typiske entusiaster av sjangeren, men det var allerede klart fra begynnelsen av. Ved første øyekast kunne det se ut som Reality Fighters ville bli et enklere alternativ til de tyngre Fighting-spillene, samtidig som det viste et spennende potensiale.

Reality Fighters
Snakk om hete kamper! Steinholtz må selvfølgelig forsvare sine bakverk!

Et av spillets største salgspunkter er at man kan bruke av Vitaens kamera til å legge inn deg selv, dine venner og egentlig hvem du måtte ønske, for så å forme dem som slåsskjemper som kan brukes i spillet. Reality Fighters tar i bruk den virkelige verden som en enorm og endeløs arena. Du kan slåss mot dine venner på mors kjøkkenbord, blant buskene i hagen eller på hodet til redaktøren. Jeg kan ikke nekte for at dette er en veldig interessant idé.

Dette er en annonse:

Før jeg begynte å spille, bestemte jeg meg for å skape min egen figur. Det er så enkelt som å skulle ta et bilde av ansiktet til personen du vil spille som. Har du ikke vedkommende i nærheten kan du like gjerne fotografere et annet bilde - så lenge kvaliteten er god nok.

Reality Fighters
Her ser du en kamp fra fugleperspektiv. Perspektivet forandres når du beveger konsollen.

Hva som skulle gjøres videre var det ingen tvil om - jeg knipset et bilde av redaksjonens egen baconkonge Jesper Karlsson. Bildet omgjøres til en tekstur som legges over en 3D-modell av et hode, og som oftest gir det humoristiske resultater som er mer eller mindre umulig å kjenne igjen. Det er bare å ta seg tid, for som oftest er man nødt til å prøve et par ganger før man kan være fornøyd med resultatet. Funksjonen fungerer til en viss grad, men den kunne nok trengt en god del finpuss. Når man er fornøyd med ansiktet får man muligheten til å velge forskjellige kroppsbygninger, klær, slåssestil og kamprop som figuren kan utrustes med. Har du en stemmeskuespiller i magen kan du også ta opp et eget kamprop ved hjelp av Vitaens mikrofon, og når min lille versjon av Jesper banker opp motstandere på redaktørens hode roper han ut hvor glad han er i potetgull.

Så konstruerer jeg enda en slåsskjempe. Jesper er stor og ensom, så han må jo ha noen å leke med. Neste figur døpes Oskar Nyström, og lille Oskar får langt bølgete hår, rosa vanter og oppkneppet flanellsskjorte.

Dette er en annonse:

Med Reality Fighers i lommen trenger jeg aldri mer å vente på redaksjonens neste sommerfest
før jeg får se Jesper og Oskar i dødelig kamp. Nå kan dette oppleves når som helst og hvor som helst, og det er noe jeg absolutt kommer til å gjøre. Jeg kan ikke gjøre annet enn å le når Oskar og Jesper holder på nok en gang, mens Jesper roper ut om potetgull og Oskar stolt viser frem brystkassen sin.

Reality Fighters
Dette blinkskuddet viser spillets mest positive mulighet: å gå berserk med Jesper. Taperen trekkes ned, forresten.

Lykken varer ikke lenge. Det tar ikke lang tid før det blir i overkant tydelig at dette bare er en simpel gimmick. Dårlig design på spillmekanikkene gjør det heller ikke mindre kjedelig, og figurene beveger seg tregt og uten noen form for flyt.

Reality Fighters er helt klart ment å være en teknisk demo for Sonys nye håndholdte. Problemet er bare at det ikke er et veldig bra spill til å begynne med, for den elendige teknikken sørger for at spillgleden alltid er fraværende.

Før hver eneste kamp vil spillet kalibrere brettet du skal spille på. Dette skal passe på at figurene plasseres på store nok overflater som vil fungere som arenaen for kampen, og hele tiden må man holde konsollen i noenlunde samme stilling for at figurene ikke skal forsvinne ut av skjermen. Dette skjer konstant, og er fryktelig frustrerende. Jeg vil ha muligheten til å bevege meg når jeg spiller på en bærbar konsoll.

Reality Fighters
Ønsker du å få litt frisk luft er det også mulig. Ellers kan du sitte innenfor vinduet og peke Vitaens kamera utenfor, slik vi gjorde her.

Det visuelle nivået ligger overraskende lavt, menyene er motbydelige og musikkutvalget har det med å dra teknoversjoner av klassiske symfonier. I historiedelen får vi hilse på en gammel sensei som har en Mr. Miyagi-aktig rolle. Stemmeskuespilleren gjør heller ingen god jobb, og man kan høre mangelen på innlevelse.

Et lite stykke inn i historiedelen vil du ha en overflod av klær, frisyrer og en hel masse unødvendig utstyr som kan slenges på slåsskjempeversjonen av mor, far, søster og kattepus. For å gjøre et frustrerende spill enda litt mer frustrerende, kan man ikke alltid bruke to forskjellige saker samtidig. Visse bukser er for eksempel ikke brukbare når du har på diverse skjorter, og du kan heller ikke ha hatt og frisyre samtidig.

Gode ideer gjør ofte gode spill, men Reality Fighters burde kanskje bare ha forblitt en god idé, for dette er nok uten tvil Vitas kjedeligste spill så langt.

Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
Reality Fighters
03 Gamereactor Norge
3 / 10
+
Morsom idé.
-
Horribel lyd, seigt gameplay, dårlig presentasjon, den virtuelle virkeligheten gjør ting bare verre.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Reality FightersScore

Reality Fighters

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Steinholtz

Hadde du klart å holde deg på beina mot Mike Tyson? Reality Fighters svarer på noen av livets største spørsmål!Loading next content