Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Redeemer: Enhanced Edition

Redeemer: Enhanced Edition

Om jeg i fremtiden får valget mellom å spille Redeemer: Enhanced Edition eller å spise en hel kaktusplante, kommer jeg uten tvil gå for kaktusplanten...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du er Vasily, en godt voksen mann med bakgrunn fra den russiske-sikkerhetstjenesten hos et av verdens mest ledende våpen-organisasjoner. Med en veltrent kropp, langt skjegg og ferdigheter innen infiltrering, drap og kidnapping, er du uten tvil en mann man bør holde seg unna. En dag bestemmer organisasjonen, som du en gang jobbet for, seg for å vende ryggen til deg og beordrer sine menn til å eliminere deg en gang for alle. Heldigvis klarer du å rømme vekk og starter et nytt liv i et tempel langt inne i en ukjent skog som har vært ubesøkt i mange år. Din nye familie er mesteren i tempelet og alle munkene som du etter hvert ser på som en del av familien, og slik foregår ditt nye liv de neste tjue årene...

Redeemer: Enhanced Edition
Budskapet er at man ikke bør spøke med en munk.

Med blod, gørr og kroppsdeler fykende overalt, er dette uten tvil blant de mer brutale Top-Down-spillene man finner på markedet. Man skulle nesten tro at dette er et kult spill, men istedenfor å bli servert et bra spill, blir man heller servert et spill som hagler av så mye svakheter at det nesten er slik at man heller får lyst til å rive av håret i sinne enn å spille det ferdig. Historien er svak, mye tekniske problemer av ulike slag som blant annet dårlig bildeoppdatering og en god del glitcher, for å nevne noen få. Og for å toppe det hele er kontrolloppsettet også dårlig.

Siden jeg så for meg at Redeemer: Enhanced Edition var et vanskelig spill, endte jeg opp med å spille på den enkleste vanskelighetsgraden. Der tok jeg feil. Med litt øvelse så klarte jeg å fullføre hele spillet problemfritt med hjelp av en del rulling her og der samt draps-angrepene som ble mulig å utføre etter en del slag mot fiendene. Det som er litt kjipt er at mens du utfører slike angrep så er du immun mot angrep fra andre rundt deg. I og med at et slikt angrep gir deg litt liv, var det uten tvil en stor fordel i kamper hvor man kjempet mot både sterke og svake fiender. I andre runde valgte jeg å spille på "hardcore"-modusen, men det endte opp med å ikke være noe i nærheten av det vanskelighetsgraden tilsa. Alle fiendene var plassert på akkurat samme sted hele tiden med samme mengder og type fiender, noe som førte til meget enkel memorering av hvem du ville møte på til enhver tid. Siden vanskelighetsgrad ikke gir spesielt mye mening i selve spillopplevelsen, kunne utviklerne like gjerne ha skrotet det bort.

Dette er en annonse:

Allerede i første kapittel av historiedelen satt jeg med en liten følelse av at her var noe som ikke helt stemte. Det er rett å slett så mye rart utviklerne har gjort at jeg lurer på om de i det hele tatt har tatt tiden til å optimalisere spillet til Nintendo Switch eller om planen var å kun gi ut spillet til konsollen. Ikke for å glemme de kleine videosekvensene med tegne-animasjoner som mangler lyd de siste 5-10 sekundene. Glemte jeg forresten å nevne soldater som går tvers gjennom lukkede dører?

Historien er fordelt over 16 kortvarige kapitler som totalt tar rundt 3-5 timer å komme igjennom, og det finnes ikke noe særlig ekstra snadder ved siden av. Utenom bildegalleri med ulike tegninger av spillets omgivelser, figurer og mye annet, samt en egen arena hvor du kjemper mot en horde av fiender som varer i maks ti runder. Etter endt turnering får du vite hvor mange fiender du rakk å drepe totalt, men mer enn det får man ikke vite. Ingenting om hvor lang tid man brukte, poengtavle, komboer eller noe annet. Siden turneringen ikke er noe særlig utfordrende, veldig kortvarig og ikke belønner deg med noe som får deg til å fortsette videre, ser jeg ikke helt hensikten med implementeringen av den.

Redeemer: Enhanced Edition
KAPOW!

I og med at historiedelen er såpass kort så benyttet jeg anledningen til å spille gjennom det hele i både håndholdt-modus og i docked-modus. Når det kommer til tekniske problemer så er det så og si ingen forskjeller mellom begge modusene. I sin helhet lider spillet mye av tekniske problemer som ødelegger mye av opplevelsen og lysten til å fortsette videre. Det var faktisk et par ganger jeg fikk opp en feilmelding og ble kastet ut av spillet.

Dette er en annonse:

Selv om spillet har en god del negative sider betyr ikke at det ikke finnes noe positivt. For det er det. Det første jeg likte var variasjonen av områdene jeg befant meg i, med alt fra nydelige ute-områder til grotter, laboratorier og diverse andre steder. Videre er det mulig å bruke omgivelsene som mulig våpen i kampsituasjoner, som eksempelvis sirkelsager, stoler, esker, bomber, fjellkant, tre med spisse greiner og mye mer som definitivt vil skade fiendene mye eller drepe dem momentant.

Du har valget mellom å slå fiendene ihjel ved bruk av kun hender og føtter, eller en rekke gjenstander som kan brukes både nærme og fra avstand. For å nevne noen få våpen vil du finne alt fra øks, trestokk og hammer til skytevåpen som pumpehagler, maskingevær og pistoler. Det jeg liker veldig godt er at hvert våpen (utenom skytevåpen) har en egen prosentandel som viser styrken før våpenet blir ødelagt. Med skytevåpen er det nå slik at om du går tom for skudd så må du bytte våpenet med et annet våpen. Å lade eller finne ammunisjon er ikke mulig - noe som jeg i grunn mener er veldig rart. Dog er det ikke noe problem med mangel på våpen, for det kryr så mye av det ene og det andre at det får kampsituasjonene til å ikke føles noe særlig utfordrende.

Redeemer: Enhanced Edition
Tid for litt massasje.

Det finnes en egen meny hvor du kan oppgradere Vasilys ulike ferdigheter. Hans ferdigheter er fordelt over to hovedkategorier: munk-ordningen som videre har tre underkategorier (bruk av hender i nærkamp, sparke-muligheter og bruk av våpen). Den andre kategorien fokuserer på soldat-ordningen som har fem underkategorier (pistol, pumpehagle, maskingevær, etc.). For å oppnå de nødvendige poengene for oppgradering er du nødt til å bruke minst en av to mulige metoder. Den ene metoden er å bruke en bestemt type ferdighet over en lengre periode slik at du automatisk oppnår poeng for akkurat den ferdigheten. Den andre metoden er å finne Manuscripts og Tablets som ligger strødd utover spillet, men som forøvrig er så enkle å finne at det så og si er umulig å gå glipp av det.

Sist, men ikke minst er det mulighet for å spille sammen i samarbeids-modus. Eneste ulempen med det er at du kun kan spille med Player 2 på samme skjerm og ikke over nett. Videre er det ikke så enkelt som å dele en Joy-Con med den andre spilleren, men blir heller tvunget til å bruke enten et komplett sett av Joy-Cons eller en Pro Controller, man kan naturligvis også bruke tredjepartskontrollere. Veldig synd i og med at det finnes en god del andre spill hvor det eneste du trenger å gjøre er å dele den ene Joy-Conen for å spille sammen.

Redeemer: Enhanced Edition

Min endelige konklusjon av Redeemer: Enchanted Edition er at dette er årets verste spill. Jeg har aldri spilt et spill som har så mye mangler og tekniske problemer som Redeemer: Enchanted Edition har og det eneste rådet jeg kan komme med med er at du bør holde deg unna dette spillet frem til utviklerne (forhåpentligvis) slipper ut en oppdatering med mye mer innhold eller i det minste kan fikse den irriterende lave bildeoppdateringen og mange av de tekniske problemene. Et stort problem er at spillet er ekstremt dårlig optimalisert til Switch, et annet er at spillet har innmari lite gjenspillingsverdi. Det er vanskelig å finne store positive sider rundt spillet og slik det ser ut til å være, er dette et uferdig produkt som definitivt hadde hatt nytte av mer tid på tegnebordet.

Redeemer: Enhanced Edition
02 Gamereactor Norge
2 / 10
+
Varierende områder. Ulike våpen og mulighet for oppgraderinger.
-
Grafikk som ligner på mobilspill. Store tekniske problemer. Oppleves som uferdig. Dårlig optimalisert. Lite utfordrende. Altfor lite ekstrainnhold. Forferdelig gjenspillingsverdi.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Redeemer: Enhanced EditionScore

Redeemer: Enhanced Edition

ANMELDELSE. Skrevet av Ayub Dizaei

Om jeg i fremtiden får valget mellom å spille Redeemer: Enhanced Edition eller å spise en hel kaktusplante, kommer jeg uten tvil gå for kaktusplanten...Loading next content