Norsk
Gamereactor
nyheter
Control

Remedy har kjøpt de fulle rettighetene til Control -serien

For rundt 17 millioner euro har 505 Games skilt lag som utgiver av serien.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Remedy Entertainment har konsolidert og kjøpt de fulle rettighetene til sin egen Control -franchise. Den finske utvikleren er for tiden i ferd med å lage en oppfølger og et spinoff-flerspillerprosjekt (Codename Condor) som utspiller seg i Control -universet, og har nå inngått en avtale med 505 Games som innebærer at Control eies og kontrolleres fullt ut av Remedy selv.

Transaksjonen beløper seg til 17 millioner euro, noe som sies å tilsvare kostnadene 505 har betalt for utviklingen av Control 2 og Codename Condor, pluss en mindre premie. Remedy forventes å betale transaksjonsgebyret i tre rater i løpet av de neste 12 månedene.

Når det gjelder det som står med liten skrift i avtalen, vil 505 fortsette å fungere som utgiver av det opprinnelige Control frem til 31. desember 2024, og 505 vil fortsette å administrere eksisterende B2B-avtaler for det første spillet frem til de avtalte utløpsdatoene. Etter dette vil Remedy håndtere alle disse elementene, og 505 mottar ingen royalties eller andre rettigheter til spillet.

Remedys administrerende direktør Tero Virtala opplyser at Control har levert over fire millioner enheter og generert delbare inntekter på rundt 100 millioner euro siden debuten i 2017. Virtala legger også til :

"Å ha fullt eierskap over Control -serien gir oss frihet til å bestemme den beste veien videre. Vi vil vurdere alternativene nøye, vel vitende om at Control anses som en attraktiv franchise av mange partnere. Condor og Control 2 har begge hatt god fremdrift de siste månedene, og vi forventer at disse prosjektene vil nå de neste utviklingsstadiene i løpet av første halvdel av 2024. Utviklingen av Condor og Control 2 vil fortsette som normalt når vi vurderer den beste publiserings-, distribusjons- og finansieringsmodellen for disse prosjektene."

Control

Relaterte tekster

1
ControlScore

Control

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Remedy gjør atter en gang en meget god jobb når de blander superheltkrefter med en historie fylt med interessante personer i et fascinerende univers.

0
Få Control gratis på PC

Få Control gratis på PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Siden Remedy sitt Control hadde et par tekniske problemer den første tiden klarte det ikke helt å kjempe mot Resident Evil 2, Sekiro: Shadows Die Twice og Death Stranding...

0
Control er gratis på PC

Control er gratis på PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

De av oss som er PlayStation Plus-medlemmer var heldige nok til å få den forbedrede utgaven av Control "gratis" fra første stund, og nå er det PC-spillere sin tur. For...Loading next content