Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Rytmisk detektivarbeid og kunsttyverier i franske omgivelser. Vi har satt oss ned med erkejapanske Rhythm Thief...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Rhythm Thief & the Emperor's Treasure er et av de spillene man ikke har hørt om, men som unektelig høres ganske interessant ut. Har man sansen for rytmespill - enda bedre, for her står musikalsk innlevelse på papiret, tett oppfulgt av løfter om gåteløsning og detektivarbeid. Det høres slettes ikke ut som en dum idé på overflaten.

Det flaue oppgulpet av et forsøk på en historie forteller om snørrvalpen og kunsttyven Raphael, bosatt i sin bortkomne fars enorme villa. Her snurrer han rundt sin egen akse i tide og utide for å omforvandles til Phantom R, en rytmisk superhelt hvis eneste forskjell fra den faktiske Raphael er en dress med rødt slips.
Sammen med hunden sin, Fondue (som i matretten...) skal man etterforske sin fars forsvinningsnummer med utgangspunkt i Louvre, noe som også er starten på en rekke velfungerende og ikke fullt så velfungerende minispill. Om man skal trekke likheter til en annen spillserie på 3DS, tenk Professor Layton-spillene, men basert på timing og ikke hodebry.

Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Også den stilmessige retningen i filmklippene sender klare nikk til Level-5s nøtteknekkende professor, men der stopper likhetene. Selv om de håndtegnede snuttene er fine å se på, hjelper ikke det om innholdet deres er som hentet ut av budsjettstreng, japansk barne-tv. Kanskje spillet hovedsakelig er myntet på japanske 10-åringer, hva vet jeg, men en skulle tro de hadde blitt skjemt bort med mer gjennomtenkt underholdning enn dette.

Dette er en annonse:

Ikke er de skrevne dialogene spesielt skarpe, vittige, originale eller underholdende på noen måte, ikke er historien om en hattekledd jypling som danser i gatene helt på linje med hva man bør anse som appellerende - men da må vel selve spillbarheten levere? Det er en sannhet med visse begrensninger. I Rhythm Thief & the Emperor's Treasure har jeg fått trekke stylusen opp, ned,  til høyre og venstre i takt med musikken. Jeg har trykket på symboler til rett tid for å unngå å bli sett av vakter. Jeg har pugget rekkefølgen på tall for å komme meg inn bakdører. Alt i form av minispill, brutt opp av små spaserturer mellom forskjellige kulisser - eller bilder, befolket av snodige figurer (akkurat som i Professor Layton).

Problemet er at kun en brøkdel av disse spillene føles friske og ubrukte på noen måte, og de som faktisk funker varer i toppen 5 minutter. Skal man ta med seg Rhythm Thief & the Emperor's Treasure til kjemilaboratoriet i undergrunnskomplekset sitt for å bryte det ned, vil man ikke nødvendigvis sitte igjen med noe annet enn en samling minispill som er blitt spilt før, pakket og lirket ned i en syltynn emballasje som nesten narrer oss til å tro at utvikleren ikke egentlig vet hvor Louvre ligger.

Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Likevel kommer jeg ikke unna det faktum at rytmespillene leverer nok rytme til å involvere meg, og at spillets stilart - til tross for grov blodoverføring fra Professor Layton - forblir pen å se på. Kombinerer man dette med et vell av fengende musikkstykker, klarer Rhythm Thief & the Emperor's Treasure å kare seg opp av undergrunnen til en helt gjennomsnittlig avsats på vei opp mot toppen av fjellet.

Dette er en annonse:
Rhythm Thief & the Emperor's Treasure

Det er når spillet minner om Elite Beat Agents, Guitar Hero, Samba de Amigo, Space Channel og Parappa the Rapper, alt på én gang, at en ikke kan la vær å tilgi de øvrige manglene, selv om resultatet aldri ender opp på mer enn C. Nevnte jeg at spillets erkeskurk hevder å være ingen ringere enn Napoleon Bonaparte? Det er kanskje like greit.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Et knippe gode rytmer og minispill, lekre filmklipp.
-
Flåsete historie, oser Professor Layton, mange minispill både altfor oppbrukte og enkle.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content