Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsungs Note lever videre med stil, og med et kamera som er verdt to.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg var en av dem som sørget over Note-seriens slutt etter Note20, hvor den ble slukt i den vanlige Galaxy S-serien med suffikset "Ultra". Og selv om det ikke står Note på den er det ingen tvil om at etterfølgerne, spesielt S22 Ultra, var, vel, en Note. Noen vil kanskje si at det er en vits, men bruken og designet skiller seg bare ut, og når du først blir vant til å bruke S Pen og et spesielt solid og seriøst kamera er det vanskelig å gi slipp.

HQ

Disse første ukene er det en heftig rabatt for handel med en gammel telefon og en avtale om å doble opp på lagring - vel ikke akkurat hvis du går for 512 GB-modellen, og 1 TB koster noe sånt som £ 200. Avhengig av lagringsplassen starter prisen på £ 1249.00, og 256 GB høres ut som mye, det er det, men hvis du filmer i 8K, vel da går det fort opp i 10 MB per sekund. Det er 12 GB RAM i alle modeller, og 256G-utgaven kommer også i en 8GB-versjon hvis du vil spare litt ekstra.

Kameradelen er desidert overkill. Fem objektiver fra 10-200 megapiksler, og spesielt den med 10x optisk zoom fortjener ros. Kameraet støtter RAW-format, da stort sett alle telefoner nå må kunne konkurrere fullt ut med et speilreflekskamera, og jeg må innrømme at kvaliteten også kommer dit. Selfie-kameraet er på 12 megapiksler, ultrabrede 12 megapiksler, standard bredt på vanvittige 200 megapiksler og dobbelt telefoto med 3x og 10x optisk zoom, og 100x digital zoom (eller det er faktisk en kombinasjon av 10x optisk og 10x digital zoom med AI som deretter gir "Space Zoom"). Sistnevnte spiller ingen rolle. Det er for mye støy til at det kan være nyttig, på samme måte som 200 megapiksler bare skal brukes til gigantiske bilder. Det gjør det ganske bra. Hvis det er for mye kan du også nøye deg med 50 megapiksler.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Jeg har alltid vært en stor forkjemper for optisk zoom. Og mens flere lager gode 3x-objektiver fungerer 10x-objektivet på S23 Ultra minst like bra, selv om det er litt mørkt eller hvis du som meg hovedsakelig tar bilder av kattene dine og naturen. For nattfotografering blir det også bra, bedre svart/grå differensiering og ikke minst mindre bildestøy. Å kunne se klare konturer er viktig etter min mening, og selv om det ikke er perfekt kommer vi nærmere noe som er konsekvent brukbart. Det i seg selv er en oppgradering. I tillegg er fargene bare bedre.

Dette er en annonse:

I tråd med den moderne verden er hele saken selvfølgelig fylt med resirkulert glass, plast og til og med aluminium - i alle fall opp til en grense, ellers mister du strukturell integritet, men de har tatt det til det ytterste, og til og med boksen er laget med soyabasert blekk og i 100% resirkulerte materialer. På toppen av det hele er plastdeler som S-pennen laget med så mye resirkulert materiale som mulig, og Samsungs danske presseansvarlig fortalte oss i en orientering at han sterkt forventer at de hvert år vil ha en større og større andel resirkulerte materialer. Dette siden de rett og slett blir dyktigere etter hvert som tiden går i resirkulering uten å miste styrken i materialet, noe som selvsagt er en primær faktor.

Den kommer i fem farger, hver med en matchende integrert S-Pen. Eller, i vanlige butikker er det fire farger, men det finnes også en postkasserød for de som bestiller direkte fra Samsung. Telefonen testet er i "krem" - men jeg vil kalle det mer marmor hvit. Vakker er den, men den ble likevel umiddelbart gjemt bak et deksel.

Foruten nytt kamera er det også nye ting inni. Blant annet bruker Samsung nå Snapdragon-prosessorene de lager selv. Vel, på lisens, men de lager dem fortsatt selv nå. Det er en Snapdragon 8 Gen, 2 som for all del er en voldsom ting.

Mens batteriet fortsatt er på 5,000mAh som så mange andre, men etter noen dager finner du ut at batteriet ikke tømmes så fort som de fleste andre telefoner. Den kommer imidlertid ikke med en lader, men den kan håndtere en 65 watt kablet lading, trådløs lading og PowerShare. Som jeg husker, tilsvarer det omtrent 15 watt trådløst. Jeg tror at en kablet lader kunne ha vært inkludert, for det er faktisk en kabel inkludert. På samme måte ville det ikke ha kostet dem mye med en liten trådløs lader, og deretter et deksel, fordi det ikke er et, og jeg tror det burde være med dyre telefoner slik at folk kan komme i gang med en gang. Jeg klarer ikke helt å tallfeste batteriets langsomme utløp, og det er uten batterisparing av noe slag, da testperioden dessverre har vært for kort, men jeg er for tiden i stand til å få to hele dager ut av telefonen uten å bruke batterisparing.

Dette er en annonse:

Skjermen er utrolig lys. Det er en dynamisk AMOLED 2X på 120Hz, den er 6.8 tommer og tilbyr 3088x1440 og 1750 NITS med HDR1200. Jeg har prøvd å skru det opp til fullt nivå - det anbefales ikke med mindre du vil ha en rask løsning for grå stær eller bare smeltet netthinne. Den er super glatt og flytende, og veldig responsiv, men det bør den være med 240Hz berøringsprøvetaking.

Det er også en rekke mindre, men ikke uviktige oppdateringer; Gorilla Glass Victus 2, IP68-sertifisering og aluminiumsramme. Den er ikke akkurat lett på 234 gram, og den tar opp en hel hånd, så det er ikke en liten telefon. Selv med middels bruk holder kjølingen seg godt, 27 grader med en romtemperatur sentralt kontrollert ved 21 grader. Selv presset ble den ikke over 37 grader, noe som er ekstremt imponerende. Tilkoblinger er alle de vanlige, inkludert WIFI 6E - og faktisk Bluetooth 5.3 - som det ikke er mange av. Sikkerhetsmessig, som alltid med Ultra, er det både Samsung Knox og Knox Vault.

Høyttalerne er forresten noen av de beste jeg har hørt. Lett på nivå med en billig Bluetooth-høyttaler, som i praksis betyr ikke bare antydning til bass, men også ekte mellomtoner og en mye mindre forvrengning og nesten fravær av platehåndtering.

Samsung Galaxy S23 UltraSamsung Galaxy S23 UltraSamsung Galaxy S23 Ultra

Og så for noen benchmarks - og pines skikkelig, så 37 grader ved full belastning av benchmarks i over en halv time er ganske godt gjort.

3D Benchmark Wild Life Extreme
Resultat 3753
22,5 bilder i gjennomsnitt

Slingshot Extreme
Maks FPS: 126 bilder per sekund
Graf test 1: 112.2fps
Graf test 2: 69,4fps

Geekbench 5
1495 enkeltkjerner
4692 flere kjerner

PC Work 3.0
15247

Ok, la oss oppsummere. Det er ikke mye nytt under solen for å være ærlig, men hvis du kan se nøkternt på det er det en fin skjerm, et flott kamera som i det minste slår de fleste andre - og det både når det gjelder stillbilder, 4K-video, natt og zoom. Faktisk vil jeg sannsynligvis ikke kjøpe et nytt speilreflekskamera når det gamle dør. jeg skal kjøpe en S23 Ultra i stedet. Det er god plass, Samsungs brukergrensesnitt fungerer strålende, det er enkelt å overføre og kontrollere filer, og S Pen er bare litt hyggeligere å bruke enn før og med en spesielt imponerende batterilevetid selv med tung spilling på en lys og fargerik AMOLED-skjerm.

Det er ingen hemmelighet at jeg har vært en stor Note-fan i mange år, og selv om Samsung Galaxy S23 Ultra ikke er en revolusjon, er den fortsatt en merkbar forbedring fra fjorårets modell. Så mye at jeg faktisk vurderer å oppgradere fra min Note20. Men prisen, selv med lanseringstilbud, er på et nivå der mange ikke kan konkurrere, og det er synd. Og det er ikke akkurat en diskret eller subtil mobiltelefon.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content