Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy Watch Active

Samsung fintet ut Apple med sin S10 +, men kan de gjøre det samme med Watch Active?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mens Apple sakte, men sikkert har mistet markedsandelen på en rekke områder på markedet, står de fortsatt støtt på smartklokke-området med Apple Watch, som omtrent har blitt standarden alle går etter om de ønsker litt mer enn bare en vanlig klokke.

HQ

Det betyr ikke at de ikke har fått konkurranse fra for eksempel Huawei og Kronaby, men disse har først og fremst ikke klart å tilby samme integrasjon med smarttelefonen som Apple, ellers har prisene bare vært for høye. Samsung prøver nå å endre denne trenden med Samsung Galaxy Watch Active, som er godt designet som en "fitness-gadget", men som også er selskapets skarpeste våpen mot Apple dominansen til nå.

Funksjonaliteten er basert på den originale Galaxy Watch, men her er prisen og designet redusert litt. Man kan derfor ved første øyekast avskrive Watch Active for å være mer "plastikk", men undersøker man den nærmere er den så mye mer. Som en standard klokke er den sirkulær, så det krever litt bekjentskap for å avgjøre om det egentlig er en smartklokke eller et bare et vanlig armbåndsur. I tillegg er selve "huset" laget av metall, og underlagsplaten er keramisk med gummistropp - så på mange måter føles det som en sirkulær Apple Watch, og det er ingen dårlig sammenligning.

Samsung Galaxy Watch Active

Faktisk veier en Galaxy Watch Active nesten ingenting, men selv om den er lett fremstår den også som robust. Den sirkulære roterende firkanten er borte, og måten å gå gjennom menyene på var kanskje en av de mest tilfredsstillende delene av Galaxy Watch-opplevelsen. I stedet har du nå en valgknapp og en tilbakeknapp på høyre side av skjermen, og resten av brukergrensesnittet opereres ved hjelp av berøring. Selvfølgelig, det puritanske designet gjør det umulig for rammen å sitte på siden, men du savner den allikevel.

Dette er en annonse:

Når det er sagt har all funksjonalitet og nesten alle deler av Galaxy Watch-grensesnittet blitt bevart, og det er en flott opplevelse å bare bruke klokken. Det hjelper også at det finnes et stort utvalg av applikasjoner, alt fra Spotify til Youtube-kontrollere. Nettopp fordi hele systemet er mer OpenSource, gjør det mulig for flere utviklere å publisere applikasjoner på klokken, og du kan enkelt lage en sekvens ved å sveipe til høyre, slik at alle favorittene er raskt tilgjengelig.

Samsung Galaxy Watch Active

De gode nyhetene slutter ikke her, for selv om Apple Watch Series 4 må lades hver dag, kan Watch Active enkelt gå flere dager uten opplading. Faktisk holdt det for oss å lade klokken hver tredje dag.

Alt er imidlertid ikke bare glede og moro, for selv om tredjepartsutviklere supplerer klokken med en rekke klokkeslett og applikasjoner, noe som selvfølgelig gjør den artig å utforske, mangler klokken et større utvalg fra Samsung selv. Og mange av appene fra tredjepartene kan ikke tilpasses like godt som det smått begredelige fra Samsungs egne leverandør. Her tilbyr Apple en rekke apper som gir deg mye informasjon, og som er litt mer polert enn gjennomsnittet. Det er derfor ganske overraskende at en klokke som bærer navnet "Active", ikke har en solid urskive som gir deg all den informasjonen du trenger.

Dette er en annonse:
Samsung Galaxy Watch Active

Når det er sagt, er det mulig å kjøpe egne urskiver som kommer relativt nært Apple sine, og derfra får du en klokke som gjør omtrent alt som en Apple Watch, med varsler, innstillinger og nære bånd til telefonen din for noe som opptrer som halvparten av en ordentlig Apple Watch. En Galaxy Watch Active vil koste deg kun 1500 kr, litt avhengig av hvor du kjøper den og for den prisen føles det ikke som det mangler mye. I stedet får du et godt utvalg av programmer som er utformet for å gi deg grundig informasjon om helsen din, og de virker som de skal, selv om inaktivitetsmåleren bør slås av umiddelbart, da du får varsler hver halvtime om at det er på tide å bevege seg. Utover det er det ikke mye å klage på.

Designkvaliteten er topp, keramikkmåleren fungerer nøyaktig, og anvendelsesområdet er utmerket. Det er imidlertid vanskelig å ignorere mangelen på skreddersydde urskiver og apper fra Samsung selv, samt den manglende roterende rammen. Og når Samsung fortsatt ikke har forstått at når en SMS klikker inn, er det bare irriterende at en liten animasjon på 2-3 sekunder spilles før innholdet i varslingen faktisk kommer opp på klokken. Men en ting er sikkert - Watch Active er trolig den beste smartklokken du kan kjøpe i den priskategorien.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content