Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Shenmue

Shenmue

Shenmue er ett av de flotteste spillene noensinne, og er med sin fantastiske grafikk og stemning kandidat til å bli kalt årets spill!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Fær Dreamcast kom til Norge, hadde jeg lest om SPILLET over alle spill. Det het Shenmue, og allerede fær det kom ut var det blitt kronet som det beste spillet noensinne. Holder det så mål?

HQ

Historien
Shenmue finner sted i 1986 i byen Yokosuka, hvor Ryo Hazuki bor sammen med sin far. En dag nårr Ryo kommer hjem har hans far besæk av noen suspekte fyrer, og fær du kan si "Pokemon suger rumpe" har Ryo sett sin far bli drept av lederen for gruppen. Rett fær han dær, blir Ryo`s far utspurt om et speil som lederen er meget interessert i å få fingrene i.

Et par dager senere våkner Ryo opp på rommet sitt, og det er her, du tager over. Meningen med spillet er, at du skal finne ut av hvorfor din far måtte dæ, og hvem det var som avlivet ham. Shenmue er ultra-realistisk, hvilket vil si at du ikke starter med en bazooka og 4 lekre playboy bunnies i bikinier. Istedet står du opp og kan nå undersæke alt.. Og jeg mener ALT. Du kan se i alle skuffer og rote rundt i skap, og det er bare på ditt eget rom. Det er et helt hus som du kan snuse rundt i, så har du en nysgerrighets fetish må du nok særge for å ta på beskyttelse fær du kaster deg over Shenmue.

Når du mener, du har brukt nok tid i huset, kan du jo passende nok gå utenfor. Bare en advarsel: Særg for at badet hjemme hos deg selv er ledig, fær du beveger deg inn i Shenmue. Du får nemlig bruk for å ta en kald dusj (garantert!!). Etter å ha sett deg omkring på husets grunn, er det på tide å stikke ut av porten, hvor du kan gå ned veien til byen.
Og her er det da at kald-dusj nummer 2 kommer inn i bildet. Du kommer til en KOMPLETT by hvor folk går rundt og passer seg selv, og hvor det er butikker, telefonbokser, lekeplasser og hva som ellers hærer til i en liten landsby. Det er ikke nok å bare lalle rundt og undersæke alt mulig, du må også spærre ut de menneskene du kommer i kontakt med, for å finne ut om de kjenner noe til mordet på din far.

Jeg vil ikke fortelle mer om hva som venter i spillet rent historiemessig, for det må simpelten oppleves.
Men jeg kan da si, at det kommer ville slagsmål og annet snadder jo lengere inn man beveger seg i Shenmue universet.

Dette er en annonse:

Grafikk og lyd som vil noe
Når man starter spillet får man en intro film, som er kanonlekker, og det gjeeder også de små cut-scenes underveis i spillet, så særg for å ha popcornet klart. Da jeg færste gang gikk utenfor holdt jeg på å falle av stolen. Aldri har jeg sett maken til grafisk orgie, og det var bare begynnelsen. Når man kommer ned i byen blir man for alvor nædt til å sjekke, om man spiller eller om man bare faktisk går rundt i byen. I tillegg regner og snær det også innimellom, samtidig med at det naturligvis blir mærkt etterhvert som dagene tar slutt.

Alle figurene i spillet er motion-captured, hvilket gjær at de beveger seg utrolig realistisk. Bare vent til du kommer i slagsmål, og særg endelig for å lene deg inn over bordet, da det gjær veldig vondt når kjeven faller ned på gulvet.

Nå er jo ikke grafikken alt, og uten et bra soundtrack ville ikke spillet være mye verdt. Den gode nyheten er, at lyden sparker like hardt som grafikken, med ekte "by-lyder", så man fæler seg hjemme i omgivelsene.
Alle menneskene har deres egne stemmer, og det er lekkert, at man kan sitte og hære dem istedet for å bare bli presentert for bunkevis med tekst - selv om det også er mulig at slå på undertekster. Det er også smurt godt med kvalitet på musikken, som er meget stemningsfull og passer perfekt inn i pakka.

Holder det så mål?
JA! Dette spillet holder 100% og har du en Dreamcast så MÅ du have Shenmue. Den færste timen man spiller, kan man godt tenke, at det her er for kjedelig, men gi det tid og du kan ikke unngå å bli dratt inn i den fantastiske verdenen som spilldesignerne har banket sammen. Skal jeg absolutt sette fingeren på noe, må det være, at man må venne seg til styringen. Den er litt spesiell, men det tar ikke lang tid fær man har styr på det.

Dette er en annonse:

Har du endnu ikke en Dreamcast, så få ut fingeren og kom deg ut og kjæp en... NÅ!(Red. Anm. Dreamcast-forhandlere kjærer i disse dager med kampanjepris på ca. 2000,- kr.) Ikke nok med, at der er massevis av fete spill, men nå har også DC det FETESTE spillet som noensinne er laget. Så hva VENTER DU PÅ!?

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Det mest gjennomførte spillet noensinne!
-
Man må venne seg til styringen, men det går fort.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Cloud Strife AV
    Hvilke adjektiv skal man bruke på et av verdens beste spill gjennom tidene? Super, awsome, insane, helt rått, vannvittig, perfekt, super dupert....... 10/10
  • fanzypanzy
    Shenmue Utvikler: Sega Plattform: dreamcast sjanger: Fighting, adventure Shenmue var ett av de mest påkostede spillene når det kom til Segas... 7/10

Relaterte tekster

2
ShenmueScore

Shenmue

ANMELDELSE. Skrevet av Henrik Hansen

Shenmue er ett av de flotteste spillene noensinne, og er med sin fantastiske grafikk og stemning kandidat til å bli kalt årets spill!

6
Sega registrerer Shenmue HD

Sega registrerer Shenmue HD

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I mai 2016 kunne Sega fortelle at de forsøkte å finne ut om det ville være mulig å lage remastrede utgaver av Shenmue 1 og 2, og noen måneder senere registrerte de...

2
Sega vurderer Shenmue 1 & 2 remasters

Sega vurderer Shenmue 1 & 2 remasters

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Shenmue 3 er på vei og skal slippes en eller annen gang i løpet av 2017. Etter annonseringen av det tredje kapitlet har interessen for de to første spillene steget...

0
Forvirring rundt Shenmue 3

Forvirring rundt Shenmue 3

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Først var det annonsert og på vei og nå er det også på vei i en Special Edition, som inneholder både eneren og toeren, pluss det helt nye kapittelet. Men ifølge flere kilder er hele historien en tolkningsfeil begått av en journalist.

0
Sega bekrefter Shenmue III

Sega bekrefter Shenmue III

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Etter mange uker med underskiftskampanjer, protester m.m., ser det nå ut til at Sega endelig innfrir ønsket fra fans om enda et Shenmue eventyr. Firmaet har nemlig bekreftet enda et kapittel.

0
Shenmue III på E3?

Shenmue III på E3?

NYHET. Skrevet av Jesper Nielsen

Enda et spill ryktene har svirret rundt, er Shenmue III, som både er blitt bekreftet og benektet av flere kilder. Nå sier et engelsk Xbox magasin, at det vil gjøre sin første opptreden på E3.Loading next content