Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Amnesia: The Bunker
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Starships

   Sid Meier's Starships

   En av de største strategiseriene har tatt steget over til nettbrettet. Resultatet er dessverre en opplevelse som føles fattigere uansett hvilken plattform man velger...

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Sid Meier er blitt hyllet for så mangt, men kanskje mest for strategispillserien Civilization, som nådde toppen da det femte spillet i serien så dagens lys. Det er i hvert fall min mening. Etter dette virker det som om mannen har bestemt seg for å fokusere på fremtiden, da både Civilization: Beyond Earth og Starships foregår i en futuristisk setting der romskip og intergalaktiske konflikter står på agendaen.

   Den største forskjellen mellom disse to er på sin side at Starships har tatt et ekstra steg, nemlig å gå fra å være en PC-eksklusiv til å også være tilgjengelig på iPad. Dette merker når det kommer til brukergrensesnitt, visuelle valgmuligheter og spillopplevelse.

   Starships

   Sid Meier's Starships bygger på et spennende konsept. Menneskeheten har for lengst sendt oppdagere ut i verdensrommet, men uten hell. Faktisk har de havnet i trøbbel. Plutselig endrer nemlig meldingene fra disse pionerene seg dramatisk, til et språk som ikke stammer fra jorda. Det blir besluttet å sende hjelp til våre trengende venner, og det er her du kommer inn.

   Dette er en annonse:

   Starships lar deg velge mellom tre ulike fraksjoner, «Supremacy», «Harmony» og «Purity». Hva du velger har imidlertid svært få konsekvenser for deg bortsett fra at én fraksjon gir deg halv pris på reparasjon av skip, mens en annen gir deg et gratis «wonder» til å begynne med. Utover dette velger man en leder som også kommer med en egen fordel. Herfra er det rett inn i spillets enspiller kampanjemodus, som for øvrig er den eneste måten å spille på. Det stemmer, Starships tilbyr hverken flerspiller online eller offline. Online ledertavler er derimot tilstede.

   Starships

   Hvis du er kjent med Civilization-spillene burde ikke Starships virke altfor fremmed. Du har forskjellige planeter (tidligere kjent som byer) som du kan oppgradere. Samtidig flytter du armeen din rundt på kartet og løser konflikter med andre fraksjoner. Enten på diplomatisk vis, eller ved å gå til krig.

   Å satse på krig er på en måte å anbefale, da den morsomste delen ved spillet er de turbaserte slagene som utspiller seg i rommet. Her kjemper flåten din mot motstanderens, og basert på hvilke oppgraderinger du har punget ut for kan du bruke forskjellige våpen og egenskaper. Denne symbiosen mellom kampanjen og kampene er forsåvidt spennende, men den oppnår ikke sitt fulle potensiale da det eneste man i realiteten gjør er å trykke på knapper for å «oppgradere skjold» eller å «oppgradere våpen».

   Dette er en annonse:
   StarshipsStarships

   Gjort riktig kan turbaserte strategispill fungere fint, noe Heroes of Might and Magic er et godt eksempel på. Starships gjør det også greit på et rent taktisk nivå, men alt for ofte kjennes ut som altfor lite smør smurt utover en altfor stor brødskive. Det samme gjelder også utenfor slagene. Man samler ressurser som mat, energi, metaller og vitenskap ved å ta over andre planeter, nedkjempe angrep eller ved å bygge anlegg som produserer varer for deg, men til forskjell fra i hovedspillene i Civilization-serien føles prosessen monoton og meningsløs. Det er ikke nok dybde her, og man gjør derfor det samme hele tiden.

   Repetisjon gjør også slagene kjedelige, da alle utspiller seg på mer eller mindre samme måte. Dessuten er det irriterende hver gang du tilfeldigvis skyter en rakett inn i en asteroide slik at den eksploderer rett i ditt eget søte fjes. Hvilke asteroider som er for store til å kunne passere forbi er nemlig dårlig forklart, og til tider vanskelig å få med seg.

   På toppen av det hele er dette en kort opplevelse. Å vinne min første kampanje tok meg fire lange timer. - Fire timer?, spør du. - Det høres jo veldig lite ut for et Sid Meier's spill?. Joda, det er riktig, det, men det skal sies at disse fire timene faktisk føltes ut som det dobbelte. Selv spillets sterkeste del føles tross alt ut som en hjemmelekse du ble gitt av en lærer som ikke liker deg noe særlig, og en mulighet til å hoppe over slagene kan du bare glemme. Her må man kjempe seg gjennom hver bidige kamp.

   Starships

   Fra øyeblikket man åpner spillet er det noe faktisk som skurrer. For det første er det ikke mulig å spille i fullskjerm-modus. Det skal sies at man kan gjøre vinduet så stort at det dekker det meste av skjermen, men å skjule oppgavelinjen nederst vil ikke spillet ha noe av. I tillegg er det ikke mulig å justere grafikkinnstillingene, noe jeg antar er på grunn av at Starships også er tilgjengelig på iPad. Uansett er det merkelig, PCen min er da ingen iPad!

   Når alt er sagt og gjort virker Sid Meier's Starships som et halvferdig tilskudd fra strategigiganten. Selv om det låner sterkt fra moderserien er spillet uten de mange valgmulighetene og de dypere mekanismene vi forventer fra et godt strategispill. Til tider er alt man gjør å klikke vilkårlig på oppgraderinger for å komme seg videre, og det er i det hele tatt lite ved Starships som er spennende. Her finnes det helt klart bedre alternativer, som eksempelvis Star Wars: Empire at War fra 2006.

   Starships
   05 Gamereactor Norge
   5 / 10
   +
   Passer for de gangene man har lite tid, kult konsept, enkelt å plukke opp og spille.
   -
   Mye repetisjon, få valgmuligheter, lite mening, fattig både med tanke på det visuelle og på graden av aktiv deltagelse.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   0
   Sid Meier's StarshipsScore

   Sid Meier's Starships

   ANMELDELSE. Skrevet av Andreas Bjørnbekk

   En av de største strategiseriene har tatt steget over til nettbrettet. Resultatet er dessverre en opplevelse som føles fattigere uansett hvilken plattform man velger...

   0
   Sid Meier's Starships kommer i mars

   Sid Meier's Starships kommer i mars

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   I form av en offisiell annonsering på Twitter har Firaxis Games avslørt at det kommende strategieventyret satt til Civilization: Beyond Earth-universet skal lanseres 12....

   0
   Sid Meier forteller om Starships

   Sid Meier forteller om Starships

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   Det er ikke lenge siden Sid Meier-tittelen Starships ble annonsert (noe du kunne lese om her på Gamereactor), men det var ikke mye informasjon som fulgte med...

   2
   Sid Meier's Starships annonsert

   Sid Meier's Starships annonsert

   NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

   Dagens beste nyheter kommer fra Take-Two og Firaxis som kunne annonsere et nytt spill i Sid Meier's-serien. Starships blir beskrevet som et turbasert strategispill hvor...   Loading next content