Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Skies of Arcadia Legends

Skies of Arcadia: Legends

Nintendo har egentlig ikke så mange RPG spill fra før, men de få som finnes er jo geniale. Det er heller ikke noe unntak med Skies of Arcadia.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det nyeste innen RPG spill for gamecube er Skies of Arcadia Legends. Dette er egentlig ikke noe annet enn et gammelt Dreamcast spill, men siden Dreamcast aldri ble det helt store kunne jo spillet kanskje gjøre seg bra på Nintendos konsoll. Nintendo har egentlig ikke så mange RPG spill fra før, men de få som finnes er jo geniale. Det er heller ikke noe unntak med Skies of Arcadia. Et gammelt spill som har blitt litt pusset opp er noe som fungerer bra for rollespill- fans.

HQ

Spillet starter med at et lite skip med en jente ombord blir kapret av en mann ved navn Alfonso. Like etter dette høres et brak og en gjeng med Air Pirates angriper Alfonso`s skip. En av disse er Vyse, som er selve hovedpersonen i spillet og den som spilleren skal styre. Egentlig skulle piratene bare stjele skattene og stikke av, men i det Vyse finner ut at det er en mystisk pike som er blitt kidnappet blir interessen for dette større enn for skattene. Alfonso stikker av og den mystiske piken blir tatt hånd om av Vyse og kompanjongen Aika. De returnerer til sitt hjemsted, "Piratøya". Derfra starter spillet for alvor og det blir fort klarhet i hvem spillerne er og hvordan de lever. Etter som spillet fortsetter blir handlingen bare mer og mer spennende og man befinner seg til slutt i et stort univers med utallige byer og tempel å besøke. Målet blir å finne alle de seks månesteinene som ligger spredt utover verdenen. Det er utrolig viktig at ikke imperiet finner disse. De har nemmelig bestemt seg for å bruke dem til å ta over verden. Siden alle de forskjellige øyene og byene befinner seg rundt omkring i luften kommer det ikke som noen bombe at farkosten som brukes er noe flygende, men et flygende sjørøverskip var kanskje ikke det man hadde ventet seg. Dette viser at spillet har noen originale trekk selv om det meste av innholdet er standard for rollespill som dette. Spillet inneholder en rekke med forskjellige spells og special moves som spilleren kan benytte seg av. Etter som man går opp i level blir også all magien bedre og sterkere. I alle byer er det muligheter for å kjøpe nye og bedre våpen, men her vil det være avhengig om man har nok penger i lomma. Dette er eksempler på klassisk RPG-gameplay, men uten alt dette hadde det nok ikke vært det samme.

Selve grafikken i spillet er kanskje ikke den aller beste av sitt slag, men den har da en viss "sjarm". Det må taes i betraktning at dette egentlig er et spill som er et par år og at et rollespill som dette ikke trenger fancy grafikk for å være spennende og underholdende. Når man reiser rundt med skipet i skyene er det en enkel grafikk og minimalt med detaljer, men dette blir selvsagt bedre så fort man går ned for landing i en by eller liknende. I det store og hele er dette ingenting i motsetning til for eksempel FF10, men helt grei overfladisk, fargerik grafikk. Riktignok er det fri kameraføring, men det hjelper lite når det tar en halvtime å få snurret kameraet slik at man ser noe foran seg. Selv om grafikken ikke er noe særlig er musikken i alle fall verre. Kjedelig og gammeldags med lite preg av fart og spenning. Dessuten er lydeffektene meget utdaterte og det er ingen snakking, bare tekst. Dette er selvsagt hvis vi ser bort fra de små kommentarene som kommer sprettende fra spillerne etter en kamp. Dette burde så absolutt vært droppet for det både ser og høres teit ut.

Hvis man ser bort fra både litt utdatert grafikk og lyd er dette et glimrende rollespill som i aller høyeste grad vil fenge både gamle og nye spillere som liker denne sjangeren. Med dette spillet velplassert i hylla er det ingen grunn til å bekymre seg over hva man skal ta seg til. Det er selvsagt litt opp til hver enkelt om hvor lang tid man kan bruke på dette spillet, men at det byr på mange timers underholdning skal være sikkert.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Et bra rollespill som har det meste.
-
Kanskje en smule gammeldags og utdatert.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Skies of Arcadia: LegendsScore

Skies of Arcadia: Legends

ANMELDELSE. Skrevet av Arne Vikaune Lie

Nintendo har egentlig ikke så mange RPG spill fra før, men de få som finnes er jo geniale. Det er heller ikke noe unntak med Skies of Arcadia.Loading next content