Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Skylanders Spyro's Adventure

Skylanders Spyro's Adventure

Skylanders Spyro's Adventure er innovativt, morsomt og innholdsrikt, men det kan fort bli kostbart. Vi har testet det siste tilskuddet til Spyro-serien...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Skylands var en gang et trygt og fint sted å være, voktet av de mektige portalmestrene og de modige skylanderne som vedlikeholdte lysskilden som holdt mørket borte. Så slo den onde portalmesteren Kaos til og ødela lysskilden for å deretter herske over Skylands selv. Skylands ble invadert av mørke, og skylanderne ble sendt bort fra verdenen sin. Jo lenger bort de kom, jo mindre ble de, og til slutt havnet de på jorda der de nå venter på deg hos din lokale spillbutikk. Nå er du Skylands' eneste håp.

Det som møter deg i spillbutikken er en stor boks med selve spillet, tre skylander-figurer og en portal formet som en tykk sylinder som alle skal kombineres. Utviklerne Toys for Bob har nemlig kommet med en snedig innovasjon. Det innebærer at du som den nye portalmesteren skal sette en av figurene oppå portalen, for så å se figuren dukke opp på skjermen - klar til å spilles og lekes med interaktivt. Når som helst kan du ta av figuren og sette på en annen.

Skylanders Spyro's Adventure
Trigger Happy er en av de tre figurene som følger med i startpakken. Han er sannsynligvis den kuleste krabaten jeg har spilt som på lenge.

Dette er snakk om et velfungerende, enkelt og kult konsept som også åpner for lang levetid. I tillegg til de tre figurene som følger med er det hele 29 andre figurer til en nokså stiv pris som kan kjøpes og spilles med. Det handler med andre ord ikke bare om Spyro lenger, men om 31 forskjellige figurer med ulike egenskaper. For å låse opp alle områdene i spillet trenger du flere skylandere, og i sammen med andre fristelser kan dette føre til masete 9-åringer med samlemani og høye kostnader.

Dette er en annonse:

Skylanders Spyro's Adventure er nemlig et veldig morsomt spill når det kommer til stykket. Rent spillmekanisk kan det minne om både LEGO-spillene og dungeon-crawlers (eller hulekrypere) ispedd klassiske action- og rollespill-elementer. Gjennom de ulike brettene samler man forskjellige saker og ting, tar ut fiender med ulike angrep, samtidig som man låser opp ulike områder ved hjelp av de forskjellige figurene. Og mer er det egentlig ikke, men det fungerer overraskende bra.

Skylanders Spyro's Adventure
Du vil støtte på mange forskjellige landskap i Skylanders - alt fra sydhavsøyer til sumper.

Skylanders Spyro's Adventure har nemlig mye innhold, og det kan for all del nytes i lange doser når du først er i gang. Brettene er mange, og de fargerike omgivelsene er svært varierte fra brett til brett. Samleobjekter finnes i hopetall, og man vil blant annet finne gamle ruller som forteller om historien til Skylands, hatter som fungerer som power-ups, og såkalte sjelestener som hver og en låser opp en ny egenskap til en av de mange figurene.

Disse egenskapene kjøper man for diverse verdisaker man skulle komme over, og med så mange forskjellige figurer sier det seg selv at dette står for et ekstra lag med dybde. Spillet har også noen utfordringsbrett man kan bryne seg på, og alle figurene kan oppgraderes til nivå 10, så her er det nok å gjøre.

Dette er en annonse:
Skylanders Spyro's Adventure
Vannkanon er bare ett blant mange forskjellige våpen som er tilgjengelige i Skylanders Spyro's Adventure.

Det er tydelig at Skylanders Spyro's Adventure er laget for barn med sin norske oversettelse, morsomme figurer og Disney Channel-humor, men det betyr ikke at løpet er kjørt for de eldre. Spillet holder oppe en såpass god standard at jeg selv koste meg med det selv om jeg ikke er åtte år gammel.

Der mange andre barnespill mister apellen til de eldre på grunn av veldig grunnleggende og enkle spillmekanikker, byr Skylanders Spyro's Adventure på litt dybde samtidig som det ikke går for langt. Det er et spill som holder lenge, men som samtidig er såpass intuitivt at det passer for de fleste. Det er dumt at man må betale mye ekstra for å få mest mulig ut av spillet, og jeg hadde likt å se en bedre løsning på dette. 29 andre figurer blir i overkant mye til å kjøpe alle sammen, men når selve spillet er såpass velgjort som det er, ser jeg ingen grunn til at dette ikke skal kjøpes. Beste julegave til 8-åringen i spillform i år? Meget mulig.

Skylanders Spyro's Adventure
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Velfungerende og innovativt konsept, god holdbarhet, varierte og fargerike omgivelser, morsomme og intuitive spillmekanikker.
-
Kan bli kostbart, og alle de tilgjengelige figurene gjør at det kan bli dyrt å oppleve alt spillet har å by på.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Skylanders Spyro's AdventureScore

Skylanders Spyro's Adventure

ANMELDELSE. Skrevet av Alexander Lange

Skylanders Spyro's Adventure er innovativt, morsomt og innholdsrikt - men litt for dyrt. Vi har testet det siste tilskuddet til Spyro-serien...Loading next content