Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Fortnite OG
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Skylanders Swap Force

   Skylanders Swap Force

   Skylanders Swap Force lar deg bytte ben og overkropp på Skylanderne. Tomas har vært farlig nær ved å bytte bort studiepengene sine mot leketøysfigurer.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Bryr barn seg egentlig om hvorvidt spillene de spiller er bra eller ikke? Når jeg tenker tilbake på spillene jeg spilte på Gameboy i åtteårsalderen, er jeg ikke så sikker. Spillsamlingen min bestod av Flåklypa, Pokémon, Mikke Mus og andre kjente figurer jeg hadde sett på TV og deretter fått lyst til å ta med hjem fra spill- og leketøysbutikken. Bildet bak på spillcoveret var langt viktigere enn tanker om grafikk, lyd og spillbarhet når jeg skulle velge hva jeg ville bruke sparepengene mine på. Man kan spørre seg om hvorfor så mange barn gleder seg til Skylanders Swap Force, men etter å ha satt meg ordentlig ned med spillet tror jeg omsider at jeg har et svar.

   Skylanders-serien ble laget av Toys For Bob, men det nye Skylanders Swap Force er utviklet av Vicarious Visions. For de som ikke er kjent med serien kan jeg fortelle at spillene går ut på å plasserer små leketøysfigurer oppå en portal slik at figurene kommer til live på TV-skjermen. På TV'en tar man kontroll over figurene og løser historiedrevne oppdrag som involverer plattformhopping, løsing av diverse puslespill og i all hovedsak slåssing. Man låser opp oppgraderinger til figurene jo mer man spiller med dem, men skal du utforske nye områder må du kjøpe flere fysiske figurer. Dette kommer jeg tilbake til senere.

   Skylanders Swap Force

   Det Skylanders-spillene har gjort seg bemerket for de siste årene, er at de faktisk er fornøyelige spillopplevelser med imponerende produksjonsverdi, på tross av å være blant tidenes mest utspekulerte måter å åpne lommebøkene til barnefamilier på. Skylanders Swap Force er intet unntak.

   Dette er en annonse:

   Den største nyheten i Swap Force er at det kommer åtte nye figurer som kan deles i to og settes sammen på ulike måter ved hjelp av magneter. Har du en robot-Skylander og en blekksprut-Skylander kan du med andre ord ta overkropp og ben fra hverandre og sette tentakkelben på roboten eller gi blekkspruten metallisk understell. Derfor får du hele 256 mulige kombinasjoner med åtte Skylandere, og lekene er av god kvalitet. De er solide og de gjenkjennes så og si alltid av portalen som man kobler til spillkonsollen. Magnetleddet som skiller overkropp fra bena til Skylanderne er dessuten kraftig nok til at lekene ikke detter fra hverandre, ved mindre man ønsker det.

   Skylanders Swap Force
   En robot med tentakkelben. Jeg sa jo at det gikk an.

   I Skylanders: Swap Force skal man hindre den onde doktor Chaos fra å ta over Cloudbreak Islands med sine onde armé. Chaos gjør uskyldige dyr til onde skapninger, og som portalmester er det din jobb å sørge for at Skylanderne bekjemper både han og hæren hans. Historien er full av humor og fargerike karakterer. De mer voksne av oss blir kanskje ikke grepet av handlingen, men den får jobben gjort, og for de yngste bør den være midt i blinken. I tillegg gjør både de norske og engelske stemmeskuespillere en god jobb.

   Spillmekanikkene er de samme som før. I utgangspunktet har du bare et par angrep, men etter hvert som du oppgraderer Skylanderen din får du flere knep til disposisjon. Skylanders har imidlertid ikke i nærheten av samme kompleksitet som for eksempel Devil May Cry, hverken når det gjelder oppgraderinger eller kampsystem. Det er først og fremst laget for å være tilgjengelig for de minste, samtidig som det har nok dybde til å holde på oppmerksomheten til mer erfarne spillere. Nå som man kan bytte om på diverse overkropper og underkropper kan man dessuten eksperimentere med å mikse figurenes forskjellige angrep, noe som til tider kan gi underholdende resultater. Det fungerer dessuten knirkefritt. Jeg støtte aldri på en kombinasjon som var betydelig sterkere eller svakere enn de andre, og alle koblingene fungerer like godt.

   Dette er en annonse:
   Skylanders Swap ForceSkylanders Swap Force

   Spillet har også et godt integrert sosialt element. Angrepene figurene lærer og erfaringen de tilegner seg lagres i selve leketøyet, slik at man kan ta med sin Skylander til en venn og spille på en helt annen spillemaskin uten å måtte skaffe erfaringspoeng på nytt. Man kan spille gjennom hele spillet med en kamerat, eller kjempe med eller mot vennene sine i arena-modusen. Skylanders er slettes ikke kjedelig alene, men med er utvilsomt morsomst når man er to.

   Det er i grunn usedvanlig lite å utsette på i Skylanders Swap Force. Alt fra leketøysfigurene til spillets historie, verdenene man besøker og det tekniske detaljene henger på grep, og vel så det. Historiedelen er av anseelig størrelse og det er massevis av hemmeligheter å låse opp. Sett fra et barns perspektiv er det nærmest det perfekte spillet. Du får alt dette, og er du heldig slipper du å betale. Det gjør jo som regel foreldrene.

   Skylanders Swap Force

   Prøver du derimot å overholde et budsjett, enten som foresatt eller som spiller, bør du vite at Skylanders gjør en usedvanlig god jobb med å oppfordre spilleren til å kjøpe nye figurer. Du kan riktignok fullføre spillet med de tre figurene man starter med, og helt i starten later det nesten til at du kan åpne alle de hemmelige veiene også, men tre kvarters tid inn i spillet møter du den første hemmelige portalen figurene i startpakken ikke kan åpne. Deretter går det kanskje ti minutter før du låser opp et angrep til en Skylander du ikke har. Er du eller barna dine like viljesvake som meg befinner du deg på det lokale kjøpesenteret tjue minutter senere, undrende over hvorfor du endte opp med å kjøpe flere plastfigurer.

   Skylanders Swap Force kan kanskje se ut som en gimmick, men bak lekene og portalene ligger det et svært solid spill. At det tredje spillet i serien er på vei, og at barn og unge fortsatt ikke har sett seg lei på hele opplegget, er et tegn på kvaliteten spillene holder. Faktisk er spillet såpass engasjerende at jeg vil anbefale det selv til mer erfarne gamere, og ikke bare barn og unge. Bare sørg for at du er forberedt på å betale mer enn beløpet på prislappen til startsettet. Gjør også klar en god unnskyldning til alle som vil spørre om hvorfor stuen din er full av leketøysfigurer.

   Skylanders Swap ForceSkylanders Swap ForceSkylanders Swap Force
   Skylanders Swap ForceSkylanders Swap ForceSkylanders Swap Force
   08 Gamereactor Norge
   8 / 10
   +
   Masse innhold, tilgjengelig samtidig som det er utfordrende på høyere vanskelighetsgrader, pen grafikk, høy produksjonsverdi, alt det tekniske fungerer som det skal, stilig sosialt element, overraskende engasjerende selv for erfarne spillere.
   -
   Vil du ha full glede av spillet må du ut med ganske mange kroner ekstra, kunne vært litt mer variasjon i angrepsmønstre og oppgraderinger.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   7
   Skylanders Swap ForceScore

   Skylanders Swap Force

   ANMELDELSE. Skrevet av Tomas Veiden

   Skylanders Swap Force lar deg bytte ben og overkropp på Skylanderne. Tomas har vært farlig nær ved å bytte bort studiepengene sine mot leketøysfigurer.

   6
   Skylanders Swap Force

   Skylanders Swap Force

   FORSPILL. Skrevet av Tomas Veiden

   Tomas har vært i Albany, New York og besøkt utviklerne bak det neste spillet som topper alle barns ønskelister...

   2
   Skylanders Swap Force

   Skylanders Swap Force

   FORSPILL. Skrevet av Mike Holmes - GR EU

   Disney Infinity nærmer seg med stormskritt, men Activision ser ut til å komme med et brukbart svar på tiltale. Vi har prøvespilt Skylanders Swap Force...   Loading next content