Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Sly Collection

Sly Collection

De tre første Sly Cooper-spillene har blitt trykket inn på Sony lille Playstation Vita, og vi har sjekket om vaskebjørnen fortsatt kan sjarmere...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har likt Sly Cooper hele veien. På gutterommet stod det en sørgelig liten TV og en Playstation 2 i det ene hjørnet, og der tilbragte jeg time etter time i selskap med den lystige, tyvaktige vaskebjørnen og gjengen hans. Det var så mye karakter og inspirasjon i den tegneserieaktige grafikken, den detektivpregede fortellerstilen og de tighte mekanikkene at jeg fikk bakoversveis hver av de tre gangene Sly Cooper ble gitt ut. Derfor var det er solid nyhet for min del da luringen ikke bare fikk en HD-samling, men også et helt nytt spill i serien signert Sanzaru Games - nemlig Thieves in Time.

HD-samlingen var et gledelig gjensyn og den gjenskapte noen av de sterke minnene jeg hadde fra den lille kroken på gutterommet. Nå har den samme HD-samlingen migrert til PS Vita som et ledd i Sonys plan om å slippe en rekke HD-relanseringer på den håndholdte. Har spillegleden og det unike uttrykket overlevd reisen? La oss sjekke.

Sly CollectionSly Collection

Sly Cooper 1, 2 og 3 er plattformspill i ordets reneste form. Sett ut ifra et tredjepersonsperspektiv skal du samle mynter, sprenge safer, planlegge kupp og overvinne andre (onde) mestertyver for igjen å etablere Cooper-klanen som de mest sympatiske og selvfølgelig beste tyvene i verdenshistorien. Hvert Sly Cooper-spill er derfor delt opp i en rekke verdener. Disse består av en rekke oppdrag i både lukkede og åpne brett hvor Sly og hans venner, Bentley og Murray, skal planlegge og utføre et kupp. Kuppene resulterer alle i et storslått finaleoppdrag og bosskamp.

Dette er en annonse:

Men du kan jo ikke utføre mesterkupp uten noen spesielle tyveskills. Heldigvis finnes det en haug av dem. Sly gjør det å balansere, hoppe, gripe og slå til en ekte tyveballet, og med disse evnene unngår han lett vaktenes nysgjerrige øyne. Verdenene i de tre spillene er varierte, og man kan kjenne igjen steder fra vår verden. De mer karikerte utgavene av steder som Paris sentrum, amerikanske sørstatssumper og museene i Kairo føles alle forskjellige og spesielle, om jeg tar meg selv i å glede meg til å se hvordan den neste verdenen ser ut. Man bruker også mye tid på å studere omgivelsene, ettersom det ligger flaskeposter med nyttig informasjon spredt utover brettene. Ved å finne disse kan man åpne nye triks, og i tillegg til å tilføre flere mekanikker får spillet også en utvidet spilletid.

Sly Collection

Det første Sly Cooper-spillet tar utelukkende utgangspunkt i den listige vaskebjørnen, men i de senere spillene utvides det spillbare figurgalleriet med Bentley, Murray og flere andre slik at spillopplevelsen blir litt mer nyansert. Dette resulterer i en rekke forskjellige oppdragstyper, men ikke alle er innertiere. Eksempelvis er Bentleys hackeoppdrag tidvis frustrerende, mens Murrays wrestlingoppdrag føles som et kjærkomment avbrekk fra all snikingen. Det finnes altså ugjevnheter, men for det meste er de tre Sly-spillene ren nytelse.

Mye av nytelsen kan skyldes min begeistring for hele seriens stil. Figurene er dyr med hver sine særegenheter, musikken og fortellerstilen er som å oppleve en gammel fransk noir-thriller med tilhørende dramatisk hornmusikk, og de tegnede mellomsekvensene er både morsomme og godt tegnet. Alle disse kvalitetene gjør Sly Cooper-trilogien til en unik opplevelse som alle med en forkjærlighet for plattformspill burde unne seg.

Dette er en annonse:
Sly CollectionSly Collection

Jeg syntes Sly Cooper: Thieves in Time passet veldig godt på Vitaen, og det samme gjelder heldigvis HD-samlingen av de tre første spillene. Selv om bildeoppdateringen ikke like høy som jeg skulle ønske, føles tegneseriegrafikken skarpere og mer levende, og dessuten passer de enkle mekanikkene til korte og intense spillrunder.

Sly CollectionSly CollectionSly CollectionSly Collection

Vita-versjonen føles faktisk som den ultimate Sly Cooper-opplevelsen, og den hører hjemme helt i toppen av konsollens spillbibliotek. Jeg synes ikke at det er noe å kimse av. Dette er mer enn et gjensyn med en med en klassiker - det er fortsatt friskt, ja det er tidløst.

Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
Sly Collection
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fantastisk stemning, tighte mekanikker, varierte verdener og fin utvikling gjennom trilogien
-
Tidvis ugjevnt oppdragsdesig
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Sly CollectionScore

Sly Collection

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

De tre første Sly Cooper-spillene har blitt trykket inn på Sony lille Playstation Vita, og vi har sjekket om vaskebjørnen fortsatt kan sjarmere...Loading next content