Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Soul Calibur 2

Soul Calibur 2

De fleste vet nok hvilket spill vi snakker om når Soul Caliber 2 nevnes, noen vil også si tidenes kampsport spill, vel?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

De fleste vet nok hvilket spill vi snakker om når Soul Caliber 2 nevnes, noen vil også si tidenes kampsport spill, vel? Muligens, men det er utvilsomt tidenes kampsportspill på Xbox. Dead or Alive er ute av bildet, og i likhet med nettopp Dead or Alive så har også Soul Calibur en forgjenger, på Sega`s Dreamcast, men også på Playstation 1 fantes en forgjenger, nemlig Soulblade. Det spillet var faktisk en av mine favoritter på den lille grå mirakelmaskinen, og den dag i dag plasserer jeg det fortsatt ganske høyt opp på lista, nettopp fordi det var et spill som var underholdene og et som skilte seg litt ut fra spill som blant annet Tekken serien.

HQ

Spill innen fighting genren er noe du finner i en butikkhylle like ofte som du hører navnet Bondevik på TV2 nyhetene, men at spillet faktisk inneholder kvalitet og underholdning er like sjelden vare som at de ringer til deg fra Norsk Tipping og sier du har vunnet toppgevinsten i Lotto. At oppmerksomheten var rettet på SC2 lenge før det kom har jo ikke gjort noen skade, det værste hadde jo vært om spillet hadde vært en skuffelse for alle og enhver, men det er det altså ikke.

Grafikkmessig er ikke 2`eren like revolusjonerende som det 1`eneren var den gangen det kom, men det kan vi vel heller ikke forvente, med tanke på hvilken konkurranse spillet har på den grafiske siden, men misforstå ikke, det skuffer absolutt ikke. Omgivelsene du befinner deg i, bakgrunnene, de antikke slottsbygningene, samt fossefallene som lever sitt eget liv idet du slår vilt rundt deg med et sverd eller en bambusstokk, er rett og slett til å bli målløs av. Jeg kan også si med hånden på hjertet at spillet passer perfekt til Xbox - som pølser passer i brød. Etter å ha prøvd både PS2 versjonen og Xbox versjonen så kan jeg si at spillet er best på den sistnevnte. Det med tanke på grafikken - Maskinen til Microsoft viser nok en gang at den kan konkurrere mot de andre og at den har kraft nok til å få et minst like bra, om ikke bedre resultat.

Litt om innholdet i spillet; til å starte med så har du 13 personer å velge mellom. Alt i fra de mest ufyselige berter til de du helst vil treffe på byen å ta med en tur hjem, og på mannesiden så har du fremdeles de gode gamle fra 1`eren, kan nevne min favoritt, Kilik. Totalt sett kan du få 22 stk, inkludert tegneseriefiguren Spawn, og det skal da være nok å bryne seg på. Spillet inneholder også en modus de har kalt for "weapon master", der du beveger deg over et såkalt verdenskart og tar imot utfordringer fra de andre fightere i spillet. Det ser ut som og minner deg om et brettspill, hvis du ser bort i fra selve kampscenene. Her opparbeider du deg poeng og gull etter prestasjoner, og har du gull nok så kan kjøpe deg et nytt våpen, eller du kan åpne bonusting, som blant annet teater modus. Denne modusen innebærer at du har sjansen til å få en våpendemonstrasjon fra hver av spillets personer, noe jeg bare har ett ord for: Genialt. I tillegg til dette har du 200 våpen du kan kjøpe, samt kostymer og rustninger. Andre bonus ting du blir belønnet med er blant annet nye baner.

I tillegg har du fortsatt de tingene som er standard i et slikt spill; 2 player, survival, time attack, men også team battle, noe som faktisk er ganske stilig og som gir deg litt variasjon når du er lei av det andre, men å gå lei dette spillet skal du ikke bekymre deg for. Hvis du ender opp med å få frem alle de tingene som er å få frem så er du nok til slutt enten arbeidsledig eller totalt isolert fra et sosialt liv.

Dette er en annonse:

Når det kommer til lyd så er den utført på en veldig bra måte. Klangen idet sverdene slår mot hverandre er så bra at du har vanskelighet med å skille fantasi i fra virkelighet. Så et lite tips til lydemnet i spillet; skru på japansk tale så får du en litt mer realistisk og troverdig versjon av spillet, pluss at det blir lettere å leve seg skikkelig inn i det.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Grafikken, lyden og ellers alt er gjort så bra at SC2 er mer enn en verdig oppfølger
-
Spawn som bonus? Kunne blitt bedre med noe annet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • hamletsss
    Jeg har alltid likt fighting-spill. Helt siden jeg prøvde tekken 3 på en arcademaskin på et hotell jeg var på, har jeg elsket dem:D Tekken har... 8/10

Relaterte tekster

0
Soul Calibur 2Score

Soul Calibur 2

ANMELDELSE. Skrevet av Sten Christian Kvindesland

De fleste vet nok hvilket spill vi snakker om når Soul Caliber 2 nevnes, noen vil også si tidenes kampsport spill, vel?

0
Soul Calibur IIScore

Soul Calibur II

ANMELDELSE. Skrevet av Bent Granheim

A tale of Souls and Swords eternally retold! Ja, det stemmer.

0
Spawn i nytt spill fra Namco

Spawn i nytt spill fra Namco

NYHET. Skrevet av Jesper Nielsen

Anti-helten Spawn fikk en gjeste-opptreden som en eksklusiv karakter i Xbox versjonen av Soul Calibur II tidligere i år, og nå er Namco i gang med et helt spill dedikert til den populære McFarlane tegneserien.

0
Famitsu anmelder Soul Calibur 2

Famitsu anmelder Soul Calibur 2

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Det respekterte japanske spillmagasinet Famitsu har nettopp anmeldt alle tre versjoner, av Namcos kommende Beat ‘em up, Soul Calibur II, og det har fått en flott karakter.

0
Soul Calibur 2 – nye screens

Soul Calibur 2 – nye screens

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Da har vi mottatt en ny bunke duggfriske screenies fra Namcos lekre fighter-spill, Soul Calibur 2. Vi har de nye screenshotta fra Xbox versjonen, og de viser en del karakterer i alternative kostymer og annet snadder.

0
Soul Calibur 2 får eget soundtrack

Soul Calibur 2 får eget soundtrack

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Namcos fighter blockbuster, SoulCalibur 2 er ikke mange måneder unna, og det kommer nye annonseringer angående spillet hver uke. Denne uken forteller Namco at SoulCalibur 2 får sitt eget 2-disk soundtrack.

0
Master Chief blir til plastikk!

Master Chief blir til plastikk!

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Tidligere i dag kunne vi fortelle at karakterene fra Soul Calibur 2 snart kommer som leketøys figurer, og det ser jaggu ut til at Master Chief og Halo gjengen kommer med også.

0
McFarlane Toys lager Soul Calibur 2 figurer

McFarlane Toys lager Soul Calibur 2 figurer

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

McFarlane arrangerer Toyfest hvert kvartal , en utstilling og visning av deres nyeste modeller og leketøy. Utstillingen er spekket med filmmonstre og andre uhyrligheter. Denne gangen kommer det også besøk fra dataspillenes verden.Loading next content