Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Spectrobes

Spectrobes

Spectrobene som gjerne ville ha vært Pokemons. Vi har brukt noen dager av vårt liv på å grave ut og oppdra Spectrober og er slettes ikke imponert...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Et av livets mange gylne regler er at man aldri bør møte sine barndomshelter. Risikoen for å bli skuffet er oftest unngåelig i forhold til de mange visjoner man brukte uendelige mengder tid på å bygge opp den gangen da verden syntes litt mer naiv. Litt på samme måte har jeg det med Spectrobes og det faktum at det tvinger meg til å innse at selveste Disney, det magiske firmaet som siden barnetiden har fylt meg med utrolige eventyr, kanskje bare er et pengeglad firma på lik linje med de andre.

HQ

Med innpakningens løfter om at jeg er den eneste som kan redde galaksen, blir jeg kastet direkte inn i et science fiction-eventyr som hurtig skal vise seg og blitt satt sammen på den lokale sci fi-fabrikken. Noen slemme typer som går under navnet Krawl truer med å utslette alt hva jeg og alle andre som ikke har Krawl som etternavn holder kjært. Heldigvis nærmest snubler jeg over myten om de fantastiske Spectrobes, hvis gudelignende krefter skulle være nok til å sette en effektiv stopper for enhver invasjon. Spectrobesene er noen skye vesener og har derfor valgt å gjemme seg under jorden hvor nesten ingen kan finne dem.
Det høres ærlig talt litt rart ut, ikke sant? Jeg tenker i hvert fall med det samme at bakgrunnshistorien snarere høres ut som noe skrevet ut fra en sjekkliste enn som en historie fra det samme firmaet som ga meg eventyr som Aladdin og Skjønnheten og Udyret.

Banalt sett er her snakk om et utvannet rollespill for den yngre garde av spillpublikumet. Finn monstrene, lær opp monstrene, beseire andre styggere monstre, stig i evnenivå og gjenta rollespillets grunnprinsipper. Problemet her er at det hele synes drevet av en grisk gruppe bakmenn som har ladet deres intensjoner om å tjene penger, overskygge opplevelsen så tydelig at man nesten kan føle deres ånde i nakken mens man prøver å finne ut av hva som foregår på skjermen.

At man selv skal grave frem sine monstre fra planetenes dybder er i starten ganske artig, men det uendelig langsomme tempoet og de fullstendig tilfeldige funnene setter hurtig en stopper for artigheten. Oppdragelsen av beistene kunne også ha vært artig hvis man reelt hadde hatt noen innflytelse og ikke hadde sett det gjort bedre i tusenvis av spill før.

Det er ingen grunn til at noen skal velge denne tittelen frem for den nyeste versjonen av Pokémon, som stort sett inneholder størstedelen av det samme gameplayet, men mye artigere, idérikt og sjarmerende.

Dette er en annonse:

I min egen lille drømmeverden, velger jeg å se bort fra at Disney-logoen pryder Spectrobes-innpakningen, og velger i stedet å tro at noen vemmelige individer for en kort stund har overtatt Walt's firma. Dette lever på ingen måte opp til firmaets stamtavle for gode eventyr og legges ikke til de parametere vi setter for gode spill.

Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
Dette er en annonse:
Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
Spectrobes
04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Mange timers gameplay for de mest tålmodige. Et par halvgode ideer.
-
Uendelig langsomt. Repetetive oppgaver. Uoppfinnsom historie.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
SpectrobesScore

Spectrobes

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Nielsen

Spectrobene som gjerne ville ha vært Pokemons. Vi har brukt noen dager av vårt liv på å grave ut og oppdra Spectrober!Loading next content