Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Storbritannia har besluttet å blokkere Microsofts kjøp av Activision Blizzard

Bekymringene for Cloud-spill var den viktigste faktoren bak beslutningen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De tre største hindringene for Microsofts forsøk på å kjøpe Activision Blizzard har hele tiden vært konkurransemyndighetene i USA, EU og Storbritannia. Sistnevnte skulle komme med sin avgjørelse denne uken, og det så ut til at Microsofts anstrengelser endelig hadde overbevist dem. Det viser seg å ikke være tilfellet.

Nå har en dom falt, og det viser seg at Storbritannias CMA vil stoppe oppkjøpet:

"CMA har forhindret Microsofts foreslåtte kjøp av Activision på grunn av bekymringer om at avtalen vil endre fremtiden for det raskt voksende skyspillmarkedet, noe som vil føre til redusert innovasjon og færre valgmuligheter for britiske spillere i årene som kommer."

CMA har kommet til at avtalen vil skade nettskykonkurransen (det er ikke Call of Duty som er hovedproblemet her). Som påpekt av Windows Central kan dette ironisk nok føre til at flere skyplattformer (inkludert Nvidias GeForce Now) ikke får Call of Duty, ettersom dette var et løfte fra Microsoft, noe som ikke lenger gjelder hvis de ikke eier Activision Blizzard.

Microsoft sier selv at de: "forblir fullt forpliktet til dette oppkjøpet og vil anke", men dette gjør det høyst usannsynlig at avtalen vil bli fullført i sommer som tidligere planlagt, og en gang i 2024 er mer sannsynlig - hvis den i det hele tatt godkjennes.

Storbritannia har besluttet å blokkere Microsofts kjøp av Activision Blizzard


Loading next content