Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Super Smash Bros for Wii U

Super Smash Bros for Wii U

Super Smash Bros kommer endelig til Wii U, og som forventet er det kaotisk, storslagent og selvfølgelig morsomt. Vi har satt karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Forventingene går alltid i taket for alle Nintendo-fans når en ny installasjon av Super Smash Bros. er på trappene. Heldigvis har vi fått et godt innblikk til det nye spillet via 3DS-versjonen som ble lansert for snaue to måneder siden. Som jeg nevnte i anmeldelsen av det håndholdte slagsmålet, så er det Super Smash Bros. for Wii U alle virkelig ser frem til.

Bare for å ha sagt det med en gang. Super Smash Bros.-seriens hjem er den stasjonære konsollen. Det føles riktig med en gang, og ingenting slår intensiteten i det å banke kompisen sin i en nervepirrende kamp. Dette er ganske enkelt et stort steg opp fra det vi så på 3DS.

Den første HD-utgaven av serien er utvilsomt det vakreste og mest detaljrike. Utvidelsen fra fire spillere til åtte spillere virker naturlig og det hele flyter perfekt, uansett hvor mye som skjer på skjermen samtidig. Klart det er kaos med åtte spillere, men det er likevel en del av sjarmen. Og med det herlige musikkutvalget (det største hittil i serien) i bakgrunnen blir det til en komplett opplevelse som jeg absolutt ikke vil gå lei av med det første.

Super Smash Bros for Wii U
Dette er en annonse:

Den største forskjellen fra 3DS, utenom det åpenbare, er at Smash Run har blitt erstattet med Smash Tour. Jeg var aldri noen stor fan av Smash Run, for det virket altfor lite gjennomtenkt. Det samme må jeg dessverre si om Smash Tour, som er en slags miniversjon av Mario Party i Smash-universet - bare i en meget tam utgave. Selv når man spiller med kompiser er modusen uinteressant. Man gjør mye av det samme som i Smash Run med å samle egenskaper, men forskjellen er at man nå samler på figurer i tillegg. Dette gjør man ved å enten plukke det opp i løpet av en runde eller vinne småkampene som stadig dukker opp. Den som har samlet flest figurer sitter med godt utgangspunkt før den siste duellen hvor man bruker alle figurene man har samlet opp. Eneste motivasjonen jeg har til å spille denne modusen er at det låser opp en hel del ekstra ting i spillet.

Forskjellen i selve spillbarheten mellom 3DS- og Wii U-versjonen er minimal, men det føles betraktelig bedre å ha en spillkontroll som er mer skreddersydd for opplevelsen. Anbefaler derfor på det sterkeste at man tar i bruk Pro-kontrolleren eller en Gamecube-kontroller for å få den optimale opplevelsen. Gamepaden føles dessverre litt for stor, men fungerer fint som en ekstrakontroll, da du ikke trenger å ha på TV-en når du bruker den. En fin ting er at man også kan du i bruk en 3DS som kontroller, om man skulle ha manko på kontrollere.

Figurutvalget er blitt utvidet fra start, noe som betyr mindre figurer å låse opp. Dette føles egentlig bare helt riktig siden de fleste allerede har spilt 3DS-versjonen. Ellers er det meste ganske likt. Balansen mellom de ulike figurene er fortsatt svært bra, og jeg er imponert ettersom man har så mange å velge mellom denne gangen. Har du blitt god i 3DS-utgaven, vil du utvilsomt finne deg svært raskt til rette her.

Super Smash Bros for Wii U
Dette er en annonse:

Man finner også en del andre endringer og forbedringer siden Wii U har betydelig mer maskinkraft enn 3DS. Moduser som du tidligere har spilt alene, kan du nå dele med en venn. Jeg snakker da om modusene Classic og Events. Sistnevnte, som forøvrig kun finnes til Wii U, har også egne skreddersydde utfordringer som gjør det ekstra morsomt og utfordrene. Samtidig kan man også utfordre hverandre i Stadium-modusene. Alt dette gjør at det nyeste Super Smash Bros. mer sosialt enn noensinne. Nå kan man gjøre alt sammen!

Når du imidlertid er alene og trenger noen å spille med, har Nintendo en løsning for dette også. Med lanseringen av spillet blir nemlig en serie av spillfigurer lansert, kalt Amiibo. I Super Smash Bros. kan du bruke din Amiibo som treningspartner eller lagkamerat. Jo mer du spiller med den, jo bedre vil den bli. Samt kan du skreddersy den med unike bevegelser og egenskaper, slik vi ble kjent med i 3DS-utgaven. Det er akkurat ikke den helt store nyvinningen som bidrar til det store. Jeg har så klart ikke glemt onlinedelen, men på grunn av en oppdatering som ikke er lansert i Europa enda, var det dessverre ingen mulighet til få testet den. Jeg skal oppdatere anmeldelsen med mine inntrykk fra online-delen i begynnelsen av desember.

Super Smash Bros for Wii U

Det finnes videre enda en eksklusiv modus for Wii U, og det er Special Orders. Dette er delt opp i to utfordringer. Fra Master Hand får man enkeltstående oppdrag som du må vinne for å få en tilfeldig premie. Her taper du i så fall penger hvis du ikke klarer det, og du kan selv velge vanskelighetsgraden. Risikonivået, men også premiepotensialet, er derimot hevet noen hakk om velger å ta ordre fra Crazy Hand. Alt avhenger om hvor lenge du tør å satse alt, for å få mer premier. Etter en kamp kan du få dine premier ved å utfordre Crazy Hand, men da vil det ikke være snakk om store greiene. Velger du å fortsette og gjør et feilsteg, vil du tape veldig mye. Dette er utvilsomt modusen for deg om du ønsker å samle alt i Super Smash Bros for Wii U.

Det er veldig mye å være glad i den første HD-utgaven av Super Smash Bros. Det er betydelige forbedringer på alle fronter, selv om Sakurai ikke lykkes med alt (les: Smash Tour). Det er et storslagent og verdig innslag i en serie som vokst til å være det hittil største trekkplasteret sammen med Mario Kart for Wii U. Eier du en Wii U er det virkelig ikke noe å lure på!

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Enormt med innhold, fantastisk med venner, vakkert og nydelig musikk.
-
Smash Tour, spillet føles fortsatt litt tregt.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Super Smash Bros for Wii UScore

Super Smash Bros for Wii U

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Super Smash Bros kommer endelig til Wii U, og som forventet er det kaotisk, storslagent og selvfølgelig morsomt. Vi har satt karakter...

0
Salem seiret i Evo Smash 4-finalen

Salem seiret i Evo Smash 4-finalen

ESPORTSTEKST. Skrevet av Sam Bishop

Saleem 'Salem' Young kunne stikke av med trofeet under Evo 2017s Super Smash Bros. for Wii U-turnering, men det var ingen enkel oppgave. Blant annet måtte han trå til og...Loading next content