Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Tales from the Borderlands

Tales from the Borderlands

Kan Borderlands fungere som et eventyrspill uten Claptrap eller førstepersonsperspektiv? Vi har spilt Telltales nyeste for å finne svaret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det som slår meg når rulleteksten kommer etter Tales from the Borderlands er at jeg like gjerne kunne ha sett en tegnefilm. Selv om det er jeg som har tatt valgene, styrt figurene og påvirket utfallet, så er fortellerteknikken, historien og humoren så presis og velfungerende at jeg har glemt at jeg faktisk spiller et spill. På flere måter er Tales from the Borderlands en enda større bedrift av Telltale Games enn deres mesterlige tolkning av The Walking Dead.

Det er nemlig slik at humor i spill er vanskelig å få til, og det finnes ikke så altfor mange eksempler på førstepersons skytespill som har blitt gode eventyrspill. Det er temmelig upløyd mark Telltale Games bryner seg på når de både skal tilfredsstille Borderlands-fansen og forsøke å nå ut til et nytt publikum samtidig. Verktøyene de bruker for å lykkes med dette heter Rhys og Fiona.

Tales from the Borderlands
Den som har spilt tidligere Telltale Games-spill vil kjenne seg raskt igjen her.

Tales from the Borderlands har nemlig to hovedpersoner som får like mye plass i denne ukonvensjonelle fortellingen som hovedsaklig foregår i fortid. De sedvanlig merkelige Broderlands-personlighetene får mer tid til å vokse og briljere med mer dialog enn vi er vant med fra serien. De som har bekymret seg for at det ville bli mangel på popkulturelle referanser, galskap (jeg ser på deg, Butt Stallion) og andre tåpeligheter kan derfor puste lettet ut.

Dette er en annonse:

Hver eneste ytring er et lite mesterverk i seg selv, og Rhys (spilt av Troy Baker) er en herlig, usannsynlig helt som ikke fortjener å bli kalt en helt. Han kan snakke for seg og har rent egoistiske grunner til å forlate den trygge romstasjonen Hyperion sammen med sin venn, økonomen Vaughn. Rhys har nemlig blitt degradert til vaktmester etter å ha forventet en forfremmelse.

Tales from the BorderlandsTales from the Borderlands
Alle de nye figurene presenteres på sedvanlig Borderlands-vis.

Den onde Hyperion-sjefen Hugo Vasquez (fenomenalt tolket av Patrick Warburton) er en herlig parodi på seg selv, og han er nødt til å bli satt på plass. Det ville imidlertid ikke vært rare eventyret hvis alt gikk på skinner, så snart begynner det hele å spore av - og det på det groveste. Jeg skal selvfølgelig unngå å avsløre for mye, men Rhys får meg til å tenke på en viss Nathan Drake (Nolan North er forøvrig med i spillet, men i en helt annen rolle naturligvis), bare noen hakk mer ekstrem.

Han er en skikkelig usympatisk, ynkelig feiging - og samtidig helt fantastisk. Når han treffer tyven og bedrageren Fiona og hennes søster Sasha blir det straks litt mer fart over historien. De utgjør en svært så uhederlig allianse, men gruppen holdes sammen av et felles mål. Selv om dette har blitt gjort mange ganger før, så fører deres vidt forskjellige syn på livet til at jeg ler høyt flere ganger.

Dette er en annonse:
Tales from the Borderlands
En Loader Bor som antageligvis kommer til å bli en favoritt i Borderlands-communityet.

Tales from the Borderlands fortelles som tidligere nevnt i fortid, og dette skjer når en maskert person som har tatt Rhys og Fiona til fange forhører de to. Deres versjoner av hva som har skjedd stemmer sjelden overens, og vi får hele tiden se nye perspektiver og observasjoner som til slutt maler et komplett bilde. Humor er som sagt vanskelig i spill, men Telltale Games behersker kunsten og det føles hele tiden som om jeg er med på å skape all galskapen - hvilket er en veldig god følelse.

Grafikken er en sylskarp fryd for øyet (har hovedsaklig testet Xbox One-versjonen), men jeg synes at det blir litt for mye brunt til tider i et univers jeg alltid har opplevd som veldig fargerikt. Musikken er også veldig god, og den har høy gjenkjenningsfaktor. Jeg er derimot ikke helt fornøyd med lydmiksen, og ofte drukner dialogen i lydeffekter og bakgrunnsmusikk (man kan senke volumet på musikken, men det hjelper lite). Jeg spilte derfor med undertekster, og det liker jeg ikke å måtte gjøre.

Tales from the Borderlands
Shade fra Captain Scarlett and her Pirates Booty er tilbake.

Spillkontrollen er heller ikke den beste. Selv ikke på PC føles den så presis som den burde gjøre, og jeg skulle gjerne sett litt flere ekte spillmomenter. Nå er Tales from the Borderlands farlig nærme å være en interaktiv film fremfor et spill, selv om den fortsatt er på riktig side av grensen. Jeg håper uansett at Telltale inkluderer litt flere spillmomenter i senere deler av spillet, i hvert fall at de gir meg noen gåter å løse.

Tales from the Borderlands gir meg ellers den samme følelsen som Borderlands, og det selv om dette er et helt annet spill enn vi er vant til. Humoren er på topp, presentasjonen er som vi forventer og det venter flere gjensyn med gamle kjente. Et godt eksempel på det er at det første kapitlet heter Zer0 Sum, noe som burde bety noe for mange av dere. Claptrap glimrer med sitt fravær, men jeg mistenker at Telltale Games bare har valgt å spare ham til senere.

Tales from the Borderlands
Å spille Tales from the Borderlands er som å se på en underholdende tegnefilm.

Dette ga kort fortalt mersmak, og det kommer til å gjøre tiden frem mot sommeren (når den femte og siste delen slippes) mye morsommere. Tales from the Borderlands anbefales - både til fans av serien og de som ennå ikke har stiftet bekjentskap med den. Dette er ganske enkelt nok et godt spill fra fra Telltale Games.

HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Veldig god humor, godt utviklede personligheter, utmerket stemmeskuespill, suveren musikk og velskreven historie.
-
Dårlig lydmiks og tvilsom spillkontroll.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Tales from the BorderlandsScore

Tales from the Borderlands

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Som Handsome Jack har dette både utseende og sjarmen med seg, men som med Claptrap mangler det en del skruer og muttere før det fungerer optimalt...

2
Tales from the BorderlandsScore

Tales from the Borderlands

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Kan Borderlands fungere som et eventyrspill uten Claptrap eller førstepersonsperspektiv? Vi har spilt Telltales nyeste for å finne svaret...

0
Sjekk ut månedens PS Plus-spill

Sjekk ut månedens PS Plus-spill

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Hver måned får alle som abonnerer på tjenesten PS Plus tilgang til en rekke spill på tvers av Playstation-konsollene, og mai er selvsagt intet unntak. Gamereactor Live...

Playstation Plus-spillene for mai

Playstation Plus-spillene for mai

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Nå er det siste onsdag i måneden, og som vanlig betyr det at Sony er klare for å offentliggjøre hvilke spill Playstation Plus-medlemmer får den kommende måneden. I mai...Loading next content