Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Tekken 4

Tekken 4 (Japansk import)

Tekken har i mange år herjet på tronen som det mest spilte fightingspillet. Men nå har det fått heftig konkurranse...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Viser klør
Tekken har i mange år herjet på tronen som det mest spilte fightingspillet. Men nå har det fått heftig konkurranse fra både Dead or Alive 3 (Xbox) og Virtua Fighter 4 (PS2). Klarer Tekken fremdeles å holde ringen klar?

Sukkertøy for øynene
Det er ikke tvil om at Namco har tenkt videre på Tekken serien. De roterende platene fra tidligere Tekken spill er byttet ut med aktive arenare hvor man kan slå motstanderen inn i vegger, søyler, biler eller hva det skulle være som stod i veien.
Modellene har også gått igjennom en liten forvandling; de ser mer "modne" ut, er mindre karikerte og mer "korrekte" proporsjoner. De fremstår nå som mer moderne og oppgraderte. Animasjonene er også pusset på og det ser generelt litt mer glatt ut. Bakgrunnene er meget detaljerte og gir følelsen av et next-gen fightingspill. Altså nesten like bra grafisk som Dead or Alive 3.

Lyd
Tja.. hva skal en si? Det er ikke så mye man kan si om lyden i Tekken igrunn. Jeg har nesten alltid irriterert meg litt over musikken i tidligere Tekken spill men må faktisk si at den passer mer inn i spillet nå. Lydeffektene er som man forventer av et beat ’em up spill; stønning, slag, spark, tramping og dundring når man smeller i bakken.
Helt ok altså!

Karakterer
Tekken 4 skilter med en rekke av de gamle gjengangerne i serien, og selvfølgelig en rekke nye. Her følger en liste over de "offisielle" karakterene, men som vanlig er det også inkludert en rekke "hemmelige" karakterer, som låses opp etterhvert som du kommer videre i spillet. Vi vil presentere noen av de "hemmelige" karakterene i en ny in-game film, som vi poster senere i kveld. Her er altså de offisielle karakterene:
Christie MonteiroPaul PhoenixKuma/PandaBryan FuryNina WilliamsJin KazamaLing XiaoyuCraig MardukYoshimitsuSteve FoxHwoarangKazuya MishimaKingMarshall LawVioletLei WulongJulia ChangLee ChaolanHeihachi Mishima

Og hvordan spiller det?
Det er mulig jeg hadde lave forventinger til dette spillet etter at jeg ble meget skuffet av arcade maskinen men jeg ble faktisk meget overrasket over hvor bra PS2 versjonen spiller. Farten og timingen på spillet er meget bra. (Selv om jeg tviler på at den kommer til å være like bra på PAL versjonen!) Karakterene har også fått en smule flere "moves" og noen har blitt flyttet på knappene, så det er ikke bare å plukke opp der du stoppet fra Tekken Tag og så regjere vilt.

Dette er en annonse:

Nå er dette spillet et typisk multiplayer spill men det skal sies at det er mye mer utfordrende å spille mot maskinen nå. Den er mye flinkere å forutse kombinasjonene dine og er generelt blitt flinkere til å blokkere slagene og sparkene dine.

Når dette er sagt så kan jeg bekrefte at spillet IKKE har en Tag mode, noe som jeg egentlig synes er litt kjedelig. Det burde være en mulighet for å velge det mener jeg.
Av andre modes får vi:

Story battle: Som er en slags fortelling om bakgrunnen til de forskjellige karakterene. Åpnes av at du får en monolog, samtidig som bilder vises, forteller bakgrunnen til karakteren og så starter fightingen. Når man da er ferdig med de åtte arenaene så får man en avsluting på historien, men den kommer på japanske tegn. (spillet er importert fra japan)

Arcade/timeattack: Som på arcade maskinen. Man velger en karakter og slåss seg igjennom 8 arenaer. Hvis man klarer det får man låst opp en ny karakter.

Dette er en annonse:

VS battle: Som man kjenner det fra før så er dette den man velger når man skal banke en kompis.

Tekken Force: Som kjent fra Tekken 3 hvor man går igjennom et område og slåss mot alt som dukker opp av slemminger.

Team Battle: Velg en haug med karakterer og spill med dem en etter en.

Survival: Slåss til du blir slått.

Utenom disse har man også forskjellige treningsmuligheter og Theatre hvor man får se videoer om de forskjellige karakterene. Disse må låses opp i Story Battle mode.

Konklusjonen
Tekken 4 viser definitivt klør mot konkurrentene. Den fremstår som en mellomting av alt. Mens Dead or Alive 3 er preget av banalt mye "tapping" ("tilfeldig" kjapp trykking) men nydelig grafikk scorer man mye i Tekken 4 hvis man faktisk setter seg inn i kombinasjonene før man legger seg ut i konkurranser. Tekken 4 har dog en lang vei igjen til Virtua Fighter 4 hvor man nesten må bruke månedsvis for å studere "moves". Det kommer altså an på hva man liker.

Vi forventer dog ikke at Tekken 4 dukker opp i disse traktene før en god stund ennå. Vi tipper rundt juletider.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Passer for alle selv hardcore fighter-fans, aktive arenaer
-
Mangler Tag-Mode, lite spennede lydside
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Tekken 4Score

Tekken 4

ANMELDELSE. Skrevet av Steen Marquard

For mange er Tekken det ultimate fighting-spillet. GameReator har tatt en kikk på den nyeste utgaven.Loading next content