Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Tennis World Tour

Tennis World Tour

Samtidig som Casper Ruud slår baller over nettet i det åpne franske mesterskapet, bedre kjent som Roland Garros, slipper BigBen Interactive og Breakpoint Studio den første tennissimulatoren på PlayStation 4.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tennis World Tour skal slukke tørsten mange av oss har hatt på dette området i mange år, men jeg merker at jeg fint kunne fått i meg et glass vann eller to til etter å ha spilt deres seneste utgivelse. En tennissimulator har nemlig vært dypt savnet hos mange av oss da det er lenge siden Top Spin 4 ble utgitt på PlayStation 3, Nintendo Wii og Xbox 360 i 2011. Derfor vil nok Tennis World Tour bli tatt i mot bedre enn hva det normalt ville blitt.

Bedre betyr derimot ikke bra. For dette er nærmest ett hån mot de som virkelig liker å følge tennissporten. Med unntak av at dette sikkert er et kjempegøy spill for en syvåring som vil prøve seg på et tennisspill for første gang, er det lite positivt å skrive om det, men jeg skal prøve å gi en god gjengivelse av hvorfor det er sånn.

Tennis World Tour
Tennis for nybegynnere

Allerede ved innlastning av menyen, som riktignok går rimelig fort, møter jeg på min første skuffelse. Her finner jeg valg om å spille karrieremodus, treningskamp, gå på tennisskole eller redigere figuren min. Det siste, og kanskje viktigste feltet, lyser grått mot meg med beskjeden "coming soon". Dette feltet er tilegnet muligheten for spill mot andre over nett. Jeg kan derfor ikke spille mot tilfeldige spillere rundt om i verden, med mindre jeg inviterer de hjem til meg slik at vi kan spille på samme skjerm.

Dette er en annonse:

For å kunne sette i gang en karriere må jeg lage min egen spiller som i så mange andre spill. Valgmulighetene her er skuffende få. Det er mulig jeg har blitt bortskjemt i de senere år med personalisering av figuren min i TV-spill, men ti forskjellige ferdiglagde ansiktstyper for hvert kjønn er i underkant lite. Et lite tips er dog at uansett hva du gjør med spilleren din, velg for all del ikke valg nummer to under valg av animasjon før serve. Dette er svært tidkrevende, og vil bli et stort irritasjonsmoment i løpet av spillet. Denne animasjonen kan nemlig ikke stoppes, og må gjennomføres minst én gang per serve, og flere ganger dersom jeg velger å flytte meg til en annen serveposisjon.

Dette er bare én av tingene som irriterer meg under selve gameplayet. Både min egen spiller og motstanderen min benytter såkalte 'trick shots' overdrevent ofte. Slag mellom beina og lignende er ekstremt lite realistisk spesielt med tanke på at dette er helt i starten av karrieren min, og motstanderen også skal være av det mindre gode slaget.

Tennis World Tour
Det kan lønne seg å trene på diverse slag, men det betyr ikke nødvendigvis så mye for egenskapene til spilleren din.

Kvalitet på spilleren virker å være uten noen som helst betydning for hvordan man spiller dette spillet. Etter at jeg spilte gjennom en karriere med min spiller, og ikke følte det ble noen forskjell på hvordan slagene mine ble utført etter hvert som jeg fikk nye egenskaper, bestemte jeg meg for å starte en ny karriere med en ny spiller og prøve på det samme igjen uten å oppgradere noe som helst. Og ganske riktig så gikk det akkurat like bra andre gang.

Dette er en annonse:

Tennis World Tour er nemlig ikke noe vanskelig spill. Dette er på ingen måte meg som prøver å skryte på meg hvor dyktig jeg er i tennis. Det er nemlig veldig langt fra sannheten. Dette er et arkadespill som gjør at det er vanskeligere å bomme på slagene enn å treffe. Kun i svært pressede situasjoner er jeg så uheldig å slå ballen utenfor banens oppmålte linjer, og å utføre et pent lite dropshot rett over nettet fra grunnlinjen helt bak på banen er like lett som å stjele godteri fra et barn, selv om jeg er litt usikker på hvor det utsagnet kommer fra, og føler det egentlig bare er slemt.

Tennis World TourTennis World TourTennis World TourTennis World Tour

Spill med dårlig gameplay kan enkelte ganger reddes inn av nydelig grafikk eller et godt lydbilde. Tennis World Tour leverer ikke på dette området heller. Grafikken er så som så, og selv om spillet flyter greit er det mange små detaljer som ikke passer helt inn. Flere ganger opplever jeg at jeg treffer ballen selv om jeg ikke er i nærheten av den, og andre ganger nekter spilleren min å slå en ball som kommer helt perfekt mot meg. Lyden fra stønningen til spillere og selve balltreffene er generelt gode, og kan lett forveksles med å se en tenniskamp på TV. Men hører jeg på kommentatoren er jeg tilbake til det triste sortimentet som dette spillet er. Gjentagende kommentarer som at hver vinnerball er knallhard, selv om ballen knapt beveger seg over nettet på andre siden, og direkte feilinformasjon om hvem som vinner poenget, gjør at volumet på kommentatoren ble skrudd ned til null etter rimelig kort tid.

Tennis World TourTennis World TourTennis World TourTennis World Tour

Kort oppsummert så føler jeg meg lurt av Tennis World Tour. Jeg hadde gledet meg kjempemasse til dette spillet, og da er det ekstra skuffende at spillet er så dårlig som det er. Hadde det vært et lite indiespill til 41 kroner, eller et gratis PlayStation Plus spill hadde jeg nok kunnet like det, men å betale snaue fem hundre kroner for dette spillet kan lett karakteriseres som ran. Skal jeg ta med én positiv ting fra spillet, så er lastetidene meget korte. Det er også det hele.

03 Gamereactor Norge
3 / 10
+
Korte lastetider, kan være moro for de aller minste.
-
Lite tilfredstillende gameplay, dårlig på både lyd- og bildefronten, lite innhold, mange feil i spillet.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Tennis World TourScore

Tennis World Tour

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Samtidig som Casper Ruud slår baller over nettet i det åpne franske mesterskapet, bedre kjent som Roland Garros, slipper BigBen Interactive og Breakpoint Studio den første tennissimulatoren på PlayStation 4.

1
Første titt på Tennis World Tour

Første titt på Tennis World Tour

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Sony inviterte Etienne Jacquemain fra Breakpoint Studio til PSX 2017 for å snakke om Tennis World Tour, tennissimulatoren som er under utvikling, og som og som hevder å...

1
Tennis World Tour annonsert

Tennis World Tour annonsert

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Det har gått en god del år siden Bigben Interactive ga ut et tennis-spill, så dagens annonsering betyr forhåpentligvis at de virkelig har noe å by på. De kan nemlig...Loading next content